نوذر شفیعی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با ورود مجلس به توافق نامه نهایی ایران در مذاکرات با کشورهای 1+5 گفت: ورود مجلس به این توافق نامه بستگی به ماهیت و عنوان توافق نامه دارد.
وی در ادامه افزود: اگر عنوان نتیجه مذاکرات توافق نامه وین نامیده شود قطعا این عنوان الزام آور است و باید در مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب و یا رد شود و از آنجایی که مصوبات مجلس ضرورت دارد که به تایید شورای نگهبان برسد این مصوبه نیز به شورای نگهبان ارسال خواهد شد تا اعضای شورای نگهبان مصوبات را تطبیق با مسائل شرعی و اصول قانون اساسی دهند آن را تایید یا رد کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: اگر عنوان جمع بندی مذاکرات توافق نامه نباشد یا موضوعی در زمینه توافق نامه همچون مقابله نامه نباشد و اصطلاح نانو پیتر (چیزی که نوشته اش نوشته و مکتوب است اما اجرای آن داوطلبانه است) برای آن بیان شود لذا این اصطلاح و عنوان برای مجلس الزام آور نیست و ممکن است به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز نرسد.
شفیعی در ادامه به قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای اشاره و بیان کرد: نمایندگان مجلس در بندهای آن قانون نیاورده که باید توافق نامه به تایید مجلس شورای اسلامی برسد اما باید به استحضار نمایندگان مجلس برسد تا درباره آن اظهارنظر کنند لذا ورود مجلس بستگی به ماهیت جمع بندی مذاکرات دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای یک قانون دائمی است و باید در همه موارد اجرایی و حفظ شود و به خصوص این قانون باید در جمع بندی مذاکرات نیز نشانه هایش وجود داشته باشد و اعمال شود چرا که یکی از معیارهای سنجش مجلس این قانون است که اگر موارد و بندهای این قانون در جمع بندی لحاظ نشود مجلس نسبت به جمع بندی موضع می گیرد.
شفیعی در خاتمه بیان کرد: مجلس به طور کلی نسبت به مذاکرات حسن نیت دارد و ممکن است از خیلی از حقوق خود به خاطر پیشرفت کار بگذرد و این نشان دهنده حمایت مجلس از از تیم مذاکره کننده و همراهی و همدلی با دولت است.