محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصاد مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با اقتصاد پسا تحریم گفت: دولت باید از تجربه زمانی که ایران تحریم اقتصادی نبوده است بهره گیرد تا در دوران پسا تحریم با چالش های اقتصادی مواجه نشود.
وی در ادامه با اشاره به این که در سال 90 ایران با تحریم ها اقتصادی مواجه نبود افزود: در آن سالها که ایران با تحریم فروش نفت خام ، اقتصاد، کشتیرانی و هواپیمایی روبرو نبود میانگین رشد اقتصادی ما سه یا چهار درصد بود و این مساله نشان دهنده این است که چالش های اقتصادی ایران بغیر تحریم است گرچه تحریم ها بر روی چالش های اقتصادی اثر دارد و باید این تحریم ها را نیز مد نظر قرار دهیم.
پور ابراهیمی با تأکید بر این مطلب که جنس ساختار اقتصادی ما غیر از تحریم است، گفت: دولتمردان، کارشناسان و اقتصاد دانان کشورمان باید تجربه ایران قبل از تحریم را که به هر دلیل در حوزه مباحث اقتصادی بدست آورده اند مود نظر قرار دهند و مسایلی که به آن دست نیافتیم آسیب شناسی کنند؛ و این آسیب شناسی در ابلاغیه مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار گرفته و محور های آن کاملا مشخص شده است و دولت و مجلس را مکلف کرده که در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مقام معظم رهبری در ابلاغیه اقتصاد مقاومتی به رویکرد تولید ملی اشاره فرموده اند و ما باید این رویکرد را اساس حرکت اقتصادی قرار دهیم و اگر این رویکرد در اولویت اقتصاد کشور قرار نگیرد و واردات بی رویه سالهای قبل تکرار شود این هیچ نفعی برای کشور نخواهد داشت و تنها ایران را به یک کشور مصرفی تبدیل خواهد کرد و محصولات کشورهای اروپایی را در ویترین بازار خود کنار دیگر واردات شرق آسیا مشاهده خواهیم کرد.
وی گفت: دولتمردان ما باید با برنامه ریزی دقیق نگاه کشورهای اروپایی را به ایران از یک کشور مصرفی به یک کشور کالالهای سرمایه ای تغییر دهند.
این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: سرمایه گذاری کشورهای اروپایی ضرورت دارد با دانش فنی همراه باشد تا از این دانش در خصوص زیر ساختارهای اقتصادی کشور استفاده کنیم.
پور ابراهیمی بیان کرد: به نظر می رسد این آسیب های مرتبط با این بخش نیازمند این است که چالش های موجود را مدیریت کنیم تا خروجی آن تکرار اتفاقات سنوات گذشته نباشد.
این نماینده استان کرمان در خانه ملت در ادامه به مدیریت بحث فروش نفت اشاره کرد و اذعان داشت: بحث نفت را باید در بودجه عمومی به نحوی مدیریت کنیم که شاهد این نباشیم تا پول نفت در بودجه افزایش پیدا نکند و امروز در استفاده از پول نفتبه این نتیجه رسیده ایم به سهم 35 درصد در اقتصاد کشور و نیازمند این هستیم که این سهم را نگاه داریم.
عضو کمیسیون اقتصادی کشور در ادامه بیان داشت: امروزه با جمع بندی مذاکرات شاهد هستیم که مسئولان از فروش نفت بیشتر صحبت به میان می آورند و این نگرانی وجود دارد که این فروش نفت بیشتر منجر شود به افزایش سهم بودجه عمومی دولت که این موضوع بار دیگر ما را در تله جریان افزایش متورم شده بودجه دولت گرفتار شویم که با یادآوری روزهای سختی تحریم باید دولت و مسئولان اقتصادی از این موضوع اجتناب و با چاره اندیشی راهی برای برون رفت از این تله پیدا کنند.
پور ابراهیمی گفت: اگر بعد از این تحریم ها رفتار دولتمردان و مسئولان اقتصادی بر اساس کار کارشناسی باشد تا بتوانیم بر اساس اقدامات کارشناسی برای اقتصاد کشور تصمیم گیری کنیم.