کد خبر:۴۲۷۶۱۵
نامه دانشجویان بسیجی ۱۴ دانشگاه کشور به ظریف:

برای پاسخ به ابهامات، شما را به دانشگاه دعوت می‌کنیم/ چرا باید محدودیت‌های بلند مدت علمی را بپذیریم؟

دانشجویان بسیجی ۱۴دانشگاه کشور خطاب به ظریف طی نامه ای خواستار حضور وی در دانشگاه شدند.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛بسیج دانشجویی 14دانشگاه کشور خطاب به وزیر خارجه ایران دکتر ظریف نامه ای سرگشاده نوشتند.


متن این نامه به شرح ذیل می باشد:



بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای ظریف
وزیر محترم امور خارجه
سلام علیکم


پس از 12 سال مذاکرات هسته ای میان جمهوری اسلامی ایران و قدرت های بین المللی ،در روزهای گذشته این ماراتن 12 ساله به خط پایان نزدیک  گشت.مردم ایران در طول این سالها هزینه ها و بهای فراوانی برای تثبیت اقتدار و حقوق خود پرداخته اند،این ملت عزیز تلخی تحریم های ناجوانمردانه را به جان خرید  اما یک گام از حقوق خود عقب ننشست،این ملت بزرگوار بارها از سوی قلدران بین المللی تهدید شد اما خم به ابرو نیاورد و از همه تلخ تر این که ملت شریف ایران برای تثبیت حقوق خود،چند تن از مومن ترین نخبگان هسته ای را فدا نمود.



بی تردید تمامی ملت عزیز ایران و همچنین دانشمندان مومن و جوان هسته ای که با  تلاش خود،قدرت چانه زنی مذاکره کنندگان را افزایش داده اند ، در رساندن موضوع هسته ای به این مراحل شریک می باشند.



بنابر این فرزندان بسیجی ملت شریف ایران در دانشگاه ها،ضمن تشکر و قدردانی  و عرض خدا قوت به همه نقش آفرینان و جهادگران عرصه هسته ای در طول این سال ها، همچنین تیم مذاکره کننده فعلی،برای همه کسانی که آرزو و عزم اعتلای ایران اسلامی را دارند،آرزوی موفقیت می نماید.



جناب آقای ظریف



پس از اعلام نهایی گشتن توافق هسته ای متنی 159 صفحه ای به عنوان متن نهایی توافق ،در رسانه ها منتشر گشت و دانشجویان و نخبگان کشور به بررسی ابعاد مختلف آن پرداخته اند،اگرچه متن تفصیلی و پیچیده ای می باشد،اما با مطالعه آن چندین پرسش در ذهن نخبگان شکل گرفته است که اختصارا چند نمونه را با شما در میان میگذاریم:


1_ آنچه که با بررسی های اولیه مشاهده می گردد،نقش پررنگ آژانس بین المللی است که طی آن بعضی از اقدامات طرف های غربی موکول به گزارش آژانس گردیده است که پس از راستی آزمایی آژانس ، طرف غربی به تعهدات خود عمل نماید،که به طور مثال در بند  مربوط به تحریم ها به آن اشاره شده و طبق آن اتحادیه اروپا پس از راستی آزمایی آژانس به اجرای تعهدات خود می پردازد.

سوال آن است که در طی این سال های پر مناقشه هسته ای ، آژانس بارها ثابت نموده است که هم استقلال رای ندارد و هم ناعادلانه عمل میکند و در مواقعی که تحت فشار قدرت های غربی قرار بگیرد ،رای و نظر باب میل آنها را صادر می نماید نه آنچه که منطبق با حقیقت باشد،حال چه تضمینی برای ملت ایران وجود دارد که طرف غربی به وسیله آژانس در اجرای تعهداتش کوتاهی ننماید،به طوری که اذهان عمومی را نیز می تواند با خود همراه نماید و با علم نمودن گزارش های آژانس ،از انجام تعهداتش سر باز زند.

2_در بخش تعهدات ایران که در متن توافق به آن اشاره گشته است، ایران ملزم گشته است که پس از 8 سال از روز توافق اقدام به ساخت تعداد مورد توافقی از دستگاه‌های سانتریفیوژIR-6 و IR-8 بدون روتورز نماید که این را می توان نوعی محدودیت بلند مدت برای کشورمان در نظر گرفت بدین معنی که پس از هشت سال از روز توافق، کماکان محدودیت ها برای برنامه هسته ای در نظر گرفته شده است.،در این زمینه نیز پرسش آن است که چرا جمهوری اسلامی ایران برای عرصه علمی خود باید محدودیت های بلند مدت را پذیرا باشد،اگر دغدغه طرف مقابل صرفا راستی آزمایی از برنامه هسته ای ایران باشد،نیازی به محدودیت های بلند مدت در روند هسته ای ایران نمی باشد.همانطور که مستحضر هستید در دنیای امروز شتاب علمی با سرعت قابل توجهی در حال رشد می باشد و محدودیت های بلند مدت برای برنامه هسته ای ایران به نوعی موجب دور افتادن ایران از عرصه رقابت های علمی خواهد شد.

3_در رابطه با بحث پروتکل الحاقی و قید شدن آن در متن مذاکرات ظن آن می رود که مجلس شورای اسلامی  راهی جز تصویب آن نداشته باشد،چرا که هم در متن به لزوم آن اشاره گشته و هم طرف های غربی آن را به عنوان لازمه اصلی توافق خوانده اند که در ابتدا ایران به صورت داوطلبانه آن را بپذیرد و بعد در بازه زمانی مشخص مجلس شورای اسلامی آن را تصویب نماید که با این پیش فرض ،اختیار عملی برای مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته نشده که آن را مستقل از بحث ها بررسی نماید.

4_ در بخش "دسترسی ها" متن منتشر شده، اشاره شده است که آژانس اختیار آن را دارد که به بهانه امکان وجود تاسیسات اعلام نشده ،در خواست خود را برای بازرسی از مراکز غیر هسته ای به ایران ارسال نماید و در صورت مخالفت ایران و اصرار آژانس ،حل این مسئله به کمیسیونی واگذار می گردد که به هیچ عنوان بی طرف نخواهد بود و از همین رو می توان پیشینی نمود که در موارد مورد اختلاف , رای به نفع آژانس صادر گردد.اساسا پرسش آن است که چرا مرجع حل اختلافات  شورایی باشد که هرگز بی طرف نبوده و نخواهند بود.

جناب آقای ظریف،

با توجه به موارد مذکور که نشان از وجود ابهامات متعدد برای جامعه نخبگانی است،از حضرتعالی و تیم مذاکره کننده دعوت به عمل می آید تا با حضور در میان دانشجویان بسیجی به بررسی ابعاد مختلف این متن پرداخته شود تا با بررسی ابعاد مختلف این توافق در میان دانشجویان و نخبگان ،بتوان تصویری مشخص از آینده هسته ای کشور ترسیم گردد.

بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کرج


بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه


بسیج دانشجویی دانشگاه قم


بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند


بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خراسان شمالی


بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بوشهر


بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی


بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان


بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بیرجند


بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز


بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز


بسیج دانشجویی دانشگاه خلیج فارس بوشهر


بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان


بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۹
چرا نامه رو با تشکل های دیگه ندادن ؟ انجمن اسلامی که کاملا آمادگی داشت!
2
4
ا-م
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
باسلام وتحیات-جای تاسف داره که هنوز نمیدونیم سال 82 کیا بودن درمبحث هسته ای نظام را تا لبه پرتگاه بردن وبا ورود حضرت آقا شرمنده شدن.وحال جای تعجبهکه همون آقایون باز هم سر کارنو دایه مهربانتر از مادر شدن.ای کاش ما هم تکلیف خودمون رو که بر ملا کردن عمق اکاذیب آقایون هست رو عمل می کردیم تا شاید ما هم به سان شهدا به تکلیف فعلیمون عمل کرده باشیم وکمتر اینو میگفتیم که از شهدا شرمنده ایم.چرا که ابتدایی ترین درسی را که از شهدا باید یاد بگیریم عمل به موقع است نه نوشدارو بعد مرگ...
10
0
ناشناس
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳
جالبش اینجاس که این آقایون که سال 82 قفل به صنعت هسته ای زدن الان با حراج تلاش و دستاورد دیگران لاف به زانو درآوردن دنیا رو میزنن! سنگ پا شرمندتیم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
خیلی مسخره است

کجای دنیا شاکی و قاضی و پلیس یک نفره ؟
2
4
پربازدیدترین آخرین اخبار