به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور پیش از ظهر امروز(سهشنبه) در حاشیه اولین جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور در سال جاری در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسه امروز این شورا، اظهار داشت: این جلسه برای جمعبندی اقدامات وسیع حادثه سیل اخیر بود. دستگاههای مختلف گزارشاتی را ارائه کردند و از حادثهای که اتفاق افتاده بود یک جمعبندی از منظر آسیبشناسی داشتیم.
وی ادامه داد: انشاءالله با آسیبشناسی صورت گرفته بتوانیم در مراحل بعدی با استفاده از این جمعبندی میزان خسارت و شدت تلفات را به دست آوریم.
وزیر کشور تاکید کرد: جلسات ستاد مرتبا تشکیل میشود و کمیتههای 14 گانه نیز در زمانهای خود جلساتی را برگزار میکنند و واقعا در این جلسات موضوعات مختلفی پیگیری میشود.
رحمانیفضلی خاطر نشان کرد: جلسات ستاد اصلی هر چند وقت یکبار برای جمعبندی تشکیل میشود.
وی به جلسه هفته آینده شورای عالی مدیریت بحران با حضور رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: برخی از اقداماتی که در حوزه پیگیری هست را در این جلسه مصوب میکنیم تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم. به عنوان مثال در حوزه هواشناسی، مسئولان این حوزه اظهار داشتند که ما پیشبینیهای خود در مناطق را نمیتوانیم انجام دهیم. یعنی تجهیزات ما امکان چنین پیشبینی را به ما نمیدهد و مستلزم خرید تجهیزات، آموزشهای لازم و جذب نیرو است که این جزء یکی از وظایف شورای عالی مدیریت بحران محسوب میشود و باید در جلسه هفته آینده مصوب شود.
وزیر کشور گفت: انشاءالله با استفاده از تجربیات گذشته و دقت گرفتن از این حوادث و تجهیزات بهتر و بیشتر منابع ما شاهد حوادث و تلفات کمتری باشد.
رحمانیفضلی در ادامه به جزئیات جلسه امروز اشاره کرد و گفت: مقرر شد خسارات ناشی از این حادثه را با اولویت تعیین کنیم و انشاءالله بتوانیم به دولت ارائه دهیم. وزارت نیرو موظف شد طرح آمایش و ساماندهی بستر و حریم رودخانهها را در اسرع وقت تهیه و به ما ارائه دهد.
وی یکی از دلایل سیل اخیر را ساخت و سازهای غیرمجاز و پلهای غیراستاندارد دانست و گفت: هماهنگی و همکاری شهرداری تهران به عنوان مدیریت بحران شهر تهران با وزارت نیرو و بقیه دستگاهها در ساماندهی این موضوع میتواند کارگشا باشد.
وزیر کشور ادامه داد: مسئله بعدی آموزش همگانی است که قرار شد با استفاده از ظرفیت پایگاههای بسیج برای تقویت مقابله و آموزش هماهنگیهای بیشتری انجام شود.
رحمانیفضلی تصریح کرد: مسئله بعدی بحث سرشاخههای رودخانههاست که اگر رودخانه را در سرشاخهها مدیریت و کنترل کنیم وقتی در دامنه و دشت جاری میشود عوامل تشدیدکننده زیادی میتواند سیل را افزایش دهد. مدیریت منابع، مراتع و امکانات محدودی که میتواند سیل را در سرشاخه کنترل کند.
وی به مصوبه بعدی این جلسه اشاره کرد و گفت: دستگاهها با توجه به ظرفیتهایی که دارند ظرفیتشان را کنار هم قرار دهند تا بتوانیم با یک همافزایی اینگونه بحرانها را مدیریت کنیم و امیدواریم با تجهیز منابع، امکانات و آمادگی بیشتر شاهد تلفات و خسارات کمتری باشیم.
وزیر کشور تصریح کرد: اصل یک حادثه طبیعی است ولی آنچه که دست مدیران است کاهش شدت هزینهها و خسارات احتمالی است.
رحمانیفضلی در پاسخ به این سوال که آیا در این حادثه غافلگیر شدید یا خیر گفت: بحث غافلگیری از چند منظر، منظر اول این است که آیا این بارندگی و سیل پیشبینی شده بود؟ بله هواشناسی این موضوع را پیشبینی کرده بود، آیا در نقطه خاصی که این اتفاق افتاد سیل پیشبینی شده بود؟ هواشناسی مدعی است که ما قدرت پیشبینی کردن در مناطق محدود و خرد را نداریم.
وی ادامه داد: آیا اگر میزان بارش پیشبینی میشد ما میتوانستیم مدت سیل را متناسب با بارش پیشبینی کنیم؟ این مسئلهای است که وزارت نیرو و هواشناسی ادعا میکنند که پیشبینی باران غیر از پیشبینی سیل است چرا که عوامل زیادی غیر ا زبارندگی در وقوع سیل دخیل هستند.
وزیر کشور کمکرسانیهای صورت گرفته را قابل قبول دانست و گفت: پلیس راهور تلاشهای زیادی را انجام داد و توانست جاده را کنترل کند. نیروهای امدادی نیز به موقع به محل رسیدند. کل این اتفاق در 7 دقیقه رخ داده و با توجه به زمان رخ دادن این حادثه و با توجه به مسیر این رودخانه و همچنین ساخت و سازهای قبلی و موانع طبیعی حضور نیروهای امدادی قابل قبول بود.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو قرار شد یک آمایش جدید از مسیرهای پرخطر رودخانه انجام دهد و آن را به اطلاع شورا برساند.
وی با اشاره به تغییر کاربری سولههای مدیریت بحران شهر تهران گفت: با توجه به اینکه مسئله تهران نیازمند طرح جامع است مجموعه امکانات تهران و کنترل بحران و مدیریت آن پاسخگوی 20 درصد جمعیت این شهر است، اقداماتی که در مسیر رودخانه صورت گرفته میتواند تشدیدکننده باشد.
وزیر کشور ادامه داد: در مورد این سولهها باید بگویم که آنها چندمنظوره هستند و مواقع دیگر میتوان از آن استفاده دیگری کرد اما به صورت کلی مشکلات سولهها باید مورد بررسی قرار گیرد.
رحمانیفضلی درباره نتیجه مصوبات و اجرای آن از سوی وزارت کشور گفت: مصوبات پیگیری و اجرا میشود و مسئول پیگیری و اطلاعرسانی در این مواقع رسانه ملی است. از رسانه ملی گزارش تهیه کنید که آیا کمیته اطلاعرسانی را تشکیل داده و یا آیا اقداماتی در این خصوص انجام داده و سپس جواب آن را به ما بدهید.