به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، داود گودرزی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور روز گذشته در نشست پرسش و پاسخ با نمایندگان بسیج دانشجویی سراسر کشور در دوره تربیتی، تشکیلاتی شهید چمران در مشهد در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا انقلاب توانسته مسیر اصلی خود را طی کند و آیا اصلا در مسیر اصلی خود قرار دارد یا نه؟ گفت: مبنای اول حکومت مشروعیت آن است و ما مشروعیت انقلابمان را الهی میدانیم. مشروعیت بخش انقلاب ما، ابتدا خداست و سپس پیامبر(ص)، ائمه اطهار و در زمان غیبت، ولی فقیه است و ما نمیتوانیم بپذیریم که جز اینها بر ما حکومت کنند. حتی با فرض اینکه شاه مستبد هم نبوده؛ اما باز هم باید یک حکومت اسلامی و الهی تشکیل میشد.
وی ادامه داد: بر اساس قاعده نفی سبیل کسی نباید بر مسلمانان مسلط شود. در زمان شاه سفیر آمریکا لیست نمایندگان مجلس را میداد و می گفت که اینها باید رای بیاورند و عملا آنها حکومت میکردند؛ بنابراین ما اصولا نمیتوانیم چنین شرایطی را بپذیریم.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: ما برای پنج آرمان کرامت انسانی، استقلال، آزادی به معنای واقعی، استکبار ستیزی و دفاع از مظلوم و همیچنین عدالت اجتماعی انقلاب کردیم.طراحی انقلاب درست بوده و اساس کشور را مردم انتخاب میکنند و نظام سیاسی به درستی تعریف شده است؛ اما نظام اقتصادی و فرهنگی چون فرصتی برای طراحی آن داده نشد به درستی ترسیم نشده است.
گودرزی با بیان اینکه با غر زدن بیشتر روز به روز مشکلات بیشتر خواهد شد، بیان داشت: ما رشد بسیاری داشته ایم و از بیرون که به ما نگاه میکنند میگویند همین که سرپا ماندید کار خودتان است. در مسئله فرهنگ و اقتصاد نیز باید احمدی روشنها وشهریاریها باشند تا مشکلات جهاد گونه حل شود.
وی افزود: یک شبهه ای است که چرا رهبری در مقابل فسادهای اقتصادی به طور جدی وارد نمیشوند و جلوگیری نمیکنند که در پاسخ باید گفت فرض کنید یک قطار از مشهد به تهران در حرکت است و در واگنها و کوپه های مختلف در حین راه مشکلاتی بوجود می آید؛ اما لوکوموتیو ران میتواند به به تک تک واگن ها و کوپه ها سر بزند؟ وظیفه لوکوموتیو ران هدایت صحیح در مسیر اصلی قطار است. وظیفه رهبری نیز همینطور است؛ ایشان باید نگذارند موتور انقلاب خاموش شود و مسیر درست را نشان بدهند. اگر اینطور نباشد باید دولت در دولت ایجاد کرد. در کشور با یک نگاه درست می بینیم که هر کسی نقشش کجاست و چه وظیفه ای دارد.
سیاست امریکا در منطقه فرسایشی کردن محور مقاومت است
گودرزی در پاسخ به سئوالی در مورد سیاست ایران در مورد آل سعود چیست؟ گفت: تا قبل از حمله عربستان به یمن آل سعود همیشه در موضع گیریها مراعات میکرد و برای ما هم همینگونه بود؛ اما بعد از حمله آل سعود سیاست ما نیز تا حدی عوض شد و شاهد بودیم که رهبری اینان را در کنار صهیونیست قرار داد و حمله وحشیانه عربستان را به حمله صهیونیستها به غزه تشبیه کردند. عربستان در موضع استیصال به یمن حمله کرد و آن نیز به این دلیل بود که در منطقه توازن قوا به نفع جمهوری اسلامی بود و آنها گفتند که برای جلوگیری از متصل شدن یمن به محور مقاومت باید آن را درگیر کرد و این دلیل شروع جنگ بود.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای امریکا در منطقه فرسایشی کردن محور مقاومت است، خاطرنشان کرد: بحران سوریه و عراق و تشکیل داعش نیز پیرو همین سیاست است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: آل سعود به خوبی میدانست که با حمله موشکی به انصار الله نمیتواند حکومت را تغییر دهد و هدف آن صرفا درگیر کردن آنها و در نتیجه محور مقاومت بود. دولت متاسفانه یک مقدار محافظه کار است. اگر دولت ما دولت انقلابی بود ما باید موضع محکم تری در قبال یمن میگرفتیم.
گودرزی با اشاره به اینکه حل مسئله یمن دیگر به این سادگی نیست، بیان داشت: امروز دشمن در مورد یمن در موضع استیصال قرار دارد و هر گونه بی عقلی از سوی آنها امکان دارد.
در سئوال دیگری از گودرزی وظیفه بسیج دانشجویی در انتخابات پرسیده شد که وی پاسخ داد: برای انتخابات دو رویکرد داریم. ما در ابتدا فعالیت انتخابات زود رس را سهم مهلکی برای کشور میدانیم. رویکرد بسیج دانشجویی مشارکت بیشتر است و ما به هیچ وجه نباید به سمت خاصی گرایش پیدا کنیم و این موضوع خط قرمز ماست.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: بعد از دو سال امروز بعد از توافق، دولتیها میگویند که مشکلات با توفق حل نمیشود. ما قبلا گفته بودیم به مردم امیدواری کاذب ندهید و امروز دولت به اشتباهش پی برده و حالا بعد از دو سال تا دولت میخواهد کار کند فضای کشور انتخاباتی میشود.
وی افزود: بسیجیان باید کاندیداها را مورد ارزیابی قرار دهند. نماینده مجلس باید نسبت به مسائل شهر و منطقه خودش دغدغه داشته باشد و هم باید نماینده ملی باشد. هدف اصلی نمایندگان باید قانونگذاری و نظارت باشد. مجلس باید به دولت و ایرادات و خلا های کشور توسط مبانی حقوقی خود نظارت کند و همینطور نمایندگان باید برای حل مشکلات مناطق خودشان راهکار ارائه دهند.
گودرزی در پاسخ سئوالی مبنی بر چگونگی سیاست ما در قبال روسیه گفت: سیاست خارجه نظام بر اصول حکمت، عزت و مصلحت استوار است و تمام کشورهای دنیا بر اساس منافع ملی خود مراودات سیاسی دارند و موضع گیری میکنند و اگر کشوری از ما حمایت میکند حتما منافعی دارد و ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: امام فرمودند نهضتی که برای اسلام باشد نباید محدود به جغرافیا باشد و گفتند ما از تشکیل حکومت اسلامی عبایی نداریم. روسیه اگر کشوری باشد که از ناحیه ابرقدرتی نگاه کند ما این را قبول نمیکنیم درست است که حق وتو در شورا امنیت دارند؛ اما در تعاملات سیاسی با ما به طور صحیح رفتار میکنند. هر کشوری به دنبال منافع خودش است و رابطه ما با روسیه نیز در همین راستا است البته باید توجه کرد که روسیه و شوروی کاملا جدا از هم هستند.
ما در موضوع هسته ای با چگونگی مذاکرات مسئله داریم
گودرزی دررابطه با انتقاد شدید یکی از دانشجویان در مورد زیر سئوال بردن مذاکرات هسته ای از سوی وی، پاسخ داد: در زمینه هسته ای ما مخالفتی با اصل مذاکرات و توافق نداشتیم و نداریم و ما هیچ موقع نگفته ایم اینها خیانت میکنند. این ها امین اند، دلسوزند، غیورند. انقلابی گری به فحش دادن نیست، انقلابی بودن اخلاق درست و ادب میخواهد. ما بر سر اصول خودمان ایستاده ایم؛ اما بی ادب هم نیستیم، میشود مذاکره کنندگان را قبول داشت و به عملکرد آنان نیز نقد کرد.
وی تاکید کرد: ما در موضوع هسته ای با چگونگی مذاکرات مسئله داریم. بسیج دانشجویی از این به بعد مناظرهای برگزار نمیکند که فضای کشور دو قطبی شود؛ اما همیشه مسائل را دقیق بررسی میکنیم.
مفاسد اقتصادی ربطی به تحریم ندارد
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: در مسئله هسته ای همیشه سه نکته را گفتهایم؛ اول آنکه آمریکا تحریم بردار نیست. هر دو رییس جمهور به دنبال توافق بودند و عجله کردند، اوباما چند مصاحبه دارد که میگوید ایران را متوقف کرده، همینطور اقای روحانی نیز امروز از این دم می زند که به وعده انتخاباتی اش عمل کرده است. مورد دوم این است که اگر تحریم ها برداشته شود چیزی عوض نخواهد شد و امروز دولتیها بر این موضوع اذعان دارند و مورد سوم آنکه باید مدیریت را اصلاح کرد. مفاسد اقتصادی ربطی به تحریم ندارد. راه حل مشکلات اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و کمک به پیشرفت درون زا است.
گوردزی ضمن ارائه تذکری به دانشجویان بسیجی با بیان اینکه راه فتح دانشگاهها اخلاق است، بیان داشت: باید نگرش خود را نسبت به انقلاب درست کنیم و تشکیلات بسیج دانشجویی را ارتقاء بدهیم.
وی در خصوص حصر سران فتنه، پاسخ داد: حصر خانگی سران فتنه کاملا قانونی است. شورای عالی امنیت ملی با توجه به مصالح کشور میتواند محدودیتهای این چنینی را ایجاد کند. رهبری مدلی را طرح کردند که خود مردم باید موضوع فتنه را حل کنند که مشاهده کردید 9 دی اتفاق افتاد..
مسئول سازمان بسیج دانشجویی گفت: به نظر من دلیل عدم محاکمه سران فتنه به سه دلیل ورود مردم به صحنه، با سران فتنه نباید با مدل قهرمان پروری رفتار شود و رافت اسلامی است که با فتوای خود آقای منتظری که اینها مدعیان پیرو راه آن هستند، حکم این افراد اعدام خواهد بود، البته هنوز هم اگر سران فتنه بگویند که اشتباه کرده اند و از ملت عذر خواهی کنند، فضا عوض خواهد شد.