به گزارش«خبرگزاری دانشجو»، پناهی، معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز و رئیس انجمن طب سنتی ایران گفت: تیم تخصصی خوبی برای مباحث مربوط به طب سنتی در کشور وجود دارد و باور داریم که میتوانیم کارهای مفیدی در این زمینه انجام دهیم و در این فضاها زیرساختها حلقه از مزرعه تا مرکز در حال فراهم شدن است.
وی افزود: عدم برقراری رابطه منطقی میان میراث فرهنگی و طب سنتی از جمله دغدغههای ما محسوب میشود، در حالی که طب سنتی از معدود میراثهای واقعی ماندگار در کشور محسوب میشود.
رئیس انجمن طب سنتی ایران با بیان اینکه طب سنتی ۷۰۰۰ سال قدمت دارد، گفت: کل میزان مبلغ گردش مالی گردشگری سلامت سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار است، در حالی که گردش مالی گیاهان دارویی در سال ۲۰۱۲، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد دلار بوده است.
پناهی با اشاره به اینکه ایران دارای تنوع گیاهان داروی منحصر به فردی است، تصریح کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده، میزان گیاهان دارویی در ایران با کل قاره آفریقا برابری میکند و این ظرفیت غنی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی و طب سنتی از اولویتها باید محسوب شود، گفت: این امر از جمله صنایع هایتک محسوب میشود و در این راستا متخصصین طب سنتی و نیز گیاهان دارویی که مانند دو بال درمانی هستند باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.
رئیس سلامتکده ابن سینا با تاکید بر اینکه در مورد اختصاص به محلی برای موزه گیاهان دارویی کوتاهی شده است، خاطرنشان کرد: برای گسترش فرهنگ غنی طب سنتی ایران، تنوع گیاهی کشور شناسایی شده و مورد توجه قرار گرفته است.
پناهی با بیان اینکه ایجاد باغ موزه گیاهان دارویی یکی از راهکارها محسوب میشود، بیان داشت: باید میان میراث فرهنگی و طب سنتی رابطهای برای انجام اقدامی ماندگار صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تفاهمنامهای میان سلامتکده ابنسینا و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شده، افزود: بر این اساس ۳۵ هزار دانشجودر حوزه طب سنتی آموزش میبینند.
رئیس سلامتکده ابن سینا افزود: استفاده از پای مرغ برای درمان پوکی استخوان نیز در حال بررسی قرار دارد.
پناهی با اشاره به اینکه ایران در این زمینه ظرفیتی بیبدیل و منحصر به فرد در کشور وجود دارد، گفت: مردم از شعار زدگی اشباع هستند و باید با توجه به ظرفیت متخصصان موجود اقدامات مناسب اجرایی شود.
وی با اشاره به موفقیت و استقبال مردم از راهاندازی سلامتکده ابنسینا در کرج، تصریح کرد: در همین راستا برای گسترش این امر با پیوند میان میراث فرهنگی و طب سنتی، باغموزه و یا موزه گیاهان دارویی در سعدآباد راهاندازی شده و ۱۵ متخصص برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
رئیس انجمن طب سنتی ایران گفت: ارتقای سبک زندگی برای توریستها و مردم با رویکرد انسان سالم و تغذیه سالم در این باغموزه مورد توجه قرار گرفته و پکیج مناسبی برای سبک زندگی سالم به مردم ارائه میشود.
پناهی خاطرنشان کرد: در دو سال آینده مجوز ایجاد چهار سلامتکده در استان البرز نیز در دستور کار قرار گرفته است.