به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، جزینی در نشست خبری که صبح امروز با اصحاب رسانه داشت با اشاره به اینکه ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد اظهار داشت: هم اکنون یکی از دل نگرانی های ما در حوزه مواد مخدر خانه های مجردی هستند که برخی از این خانه تحت نظارت دانشگاه ها قرار دارند.
وی با بیان اینکه برخی از خانه های مجردی تحت پوشش نبوده به محلی برای استعمال مواد مخدر تبدیل شده اند گفت: ما برای شناسایی این خانه ها نیازمند گزارشات مردمی هستیم به طوری که در سال گذشته 440 هزار مورد به ما گزارش شد و طی چهار ماهه اول سال جاری مردم 110 هزار بار در مورد این خانه ها به ما اطلاع رسانی کرده اند.
وی از لازم الاجرا شدن آموزش شش ساعته کارکنان ادارات دولتی و غیردولتی در جهت پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: در سال جاری 12 هزار نفر از طریق این آموزش ها با اصول پیشگیری از اعتیاد آشنا شدند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر از شناسایی 82 مرکز غیرمجاز ترک مواد مخدر در سال جاری خبر داد و گفت: تاکنون بیست مورد از این مراکز پلمپ شده اند. ما به مردم توصیه می کنیم تا مراکز ترک اعتیاد را از طریق سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی استان ها و یا دانشگاه های علوم پزشکی شناسایی کنند.
جزینی اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل برای عدم بازگشت معتادان رهایی یافته به سوی مواد مخدر اشتغال است لذا دولت 6 میلیارد و 100 میلیون تومان در این زمینه بودجه اختصاص داده است و هر یک از افراد در این حوزه می توانند تا سقف 10 میلیون تومان جهت کارآفرینی برای معتادان رهایی یافته وام دریافت کنند.
وی ادامه داد: براساس این طرح تاکنون 2378 نفر فرد بهبود یافته مشغول به فعالیت شده اند که از این تعداد 882 نفر زن بوده اند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه این نشست خبری از نگهداری 552 هزار نفر مرد و 38 هزار و 300 نفر زن در مراکز تحت پوشش نگهداری متادون خبر داد و گفت: هم اکنون 221 مرکز کاهش آسیب در کشور فعال است که این مراکز 498 هزار نفر را تحت پوشش خود قرار داده اند.
وی به آمار مرگ و میر معتادان در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 3000 معتاد که 300 نفر آنها زن بودند به دلیل مسمومیت حاد به علت حب مواد، تزریق و عفونت هایی مانند ایدز و هپاتیت و نهایتا مصرف روان گردان ها جان خود را از دست دادند.
جزینی با اشاره به برخی از اخبار مبنی بر اینکه ایران صادر کننده شیشه است گفت: به شدت این خبر را تکذیب می کنیم چرا که با مجموعه اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته فعالیت برای تولید کنندگان شیشه در کشور به حداقل ممکن رسیده و میزان ریسک فعالیت در این بخش افزایش یافته است به طوری که هم اکنون شیشه کیلویی 70 میلیون تومان مبادله می شود.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آمار کشفیات مواد مخدر در چهار ماهه اول سال جاری اظهار داشت: در این مدت زمانی 213 تن مواد مخدر کشف شد که براساس آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی 21 درصدی را نشان می دهد که 88 درصد کشفیات توسط نیروی انتظامی صورت پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا 911 فقره عملیات و درگیری با اشرار صورت گرفت که طی آن 83 کارگاه ساخت شیشه منهدم، 880 کیلو شیشه کشف و 2 میلیون قرص و آمپول روان گردان به دست ماموران افتاد.
جزینی تاکید کرد: در حوزه پیش ساخت های شیشه طی چهار ماهه اول سال جاری 49 تن کشف داشته ایم که حکایت از رشد 20 درصدی در این حوزه است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از شهادت دو نفر از ماموران ناجا و به هلاکت رسیدن 20 نفر از قاچاقچیان طی عملیات های صورت گرفته در چهار ماهه اول سال جاری خبر داد و اظهار داشت: در ماموریت های انجام شده 83 هزار و 600 نفر دستگیر شدند که 27 هزار نفر آنها از مناطق آلوده جمع آوری و 38 هزار و 600 نفر معتادین متجاهر جمع آوری شدند که در مجموع 110 هزار پرونده برای این افراد تشکیل شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی ما، مبنی بر اینکه هم اکنون بسیاری از کاربران فضای مجازی به سمت شبکه اجتماعی تلگرام هدایت شده اند و همین موضوع می تواند بستری برای فعالیت قاچاقچیان فراهم آورد لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر در این زمینه چه اقدامی را در دستور کار خود دارد اظهار داشت: نظارت بر فضای مجازی همیشه در دستور کار قرار دارد به طوری که ما در چهار ماهه اول سال جاری با همکاری پلیس فتا توانستیم 150 پروفایل که در حوزه مواد مخدر فعالیت می کردند را شناسایی کنیم و افراد مرتبط با آن را به دست قانون بسپاریم.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا از ظرفیت بسیج برای مقوله پیشگیری از اعتیاد استفاده خواهد شد یا خیر گفت: با کمک حوزه فضای مجازی سازمان بسیج 5000 نفر از اعضای حلقه صالحین تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته اند که این افراد می توانند نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد داشته باشند.
وی به مقوله تحریم ها و توافق صورت گرفته هسته ای نیز اشاره کرد و اذعان داشت: تحریم ها باعث شده بود تا برخی از تجهیزات مان ناکارآمد شود و نتوانیم برخی از وسایل مورد نیازمان را خریداری کنیم اما خوشبختانه با رفع تحریم ها این امکان فراهم شده است تا تجهیزات جدیدی را در اختیار داشته باشیم و در حوزه مبارزه با مواد مخدر به صورت عملیاتی تر در میدان حضور یابیم.
جزینی از ضرورت های انسداد کامل مرز سخن به میان آورد و اظهار داشت: فرآیند بودجه ای ما برای انسداد مرز کافی نیست ولی به نظر می رسد با فعالیت هایی که وزارت کشور در دستور کار خود قرار داده امسال شاهد انسداد کامل مرز در کشور باشیم.