به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد محمدحسین مقیمی امروز در نهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در هتل جم مشهد برگزار شد بیان کرد: خاورمیانه گاهواره تمدن های بزرگی است که هر کدام از این تمدن ها خالق سبکی بوده اند همچنین هر یک از این تمدن ها بر محور ادیان الهی به وجود آمده اند.
وی ادامه داد: از این روی خاورمیانه را جایگاه انسان های بزرگ می دانند و معتقدند که معلمان بزرگ بشر از این خطه برخواسته اند اما متاسفانه بعضا تفسیرهایی از همین متون اسلامی می شود که برخی از این تفسیرها و حواشی ارتباطی با متون اسلامی ندارد همچنین شاهدیم که برخی گروه ها تفسیرهایی از قرآن و سنت ارائه می دهند که باعث نزاع های بسیاری شده است.
مقیمی گفت: البته این مسئله در رابطه با ادیان خاص صورت نمی گیرد بلکه تمام ادیان در بازه های زمانی مختلف مورد برداشت های سوء قرار گرفته اند.
معاون سیاسی وزیر کشور ضمن اشاره به اینکه با یک رویکرد تاریخی می توان این نکات را بخشی از اتفاقاتی دانست که جریانات تکفیری برای رسیدن به اهداف خود به کار برده اند گفت: آیا می توان همه این رویکرد ها را بر مبنای نادانی و کج فهمی دانست در تاریخ پر فراز و نشیب بشریت افرادی بوده اند که به دلیل کج فهمی مخالفت هایی با دین و دولت با شعار برگشت به اصول دین انجام داده اند البته در دوره رهایی معاصر افرادی بوده اند که در اعتراض به دلدادگی حکام کشورهای اسلامی به غربی و عدم دلدادگی به احکام اصیل دینی نهضت هایی را به وجود آورده اند که نمونه آن نهضت امام خمینی می باشد.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی درتاریخ اسلام وجه تشابه همه نهضت ها برگشت به خلف صالح بوده است خاطرنشان کرد: در دهه های اخیر گروه های متعددی از تکفیری ها در کشورهای اسلامی به وجود آمده اند که نمونه های آنان وهابیت می باشد که این گروه به بهانه نپذیرفتن اندیشه شان توسط دیگران کشتن مسلمانان را جایز می شمارند.
مقیمی افزود: امروز بسیاری از جریانات تکفیری هم به هم مسلکان فکری خود رحم نمی کنند و بسیاری از مسلمانانی که در کشورهای اسلامی زندگی می کنند و حتی مانند آنان سنی مذهب می باشند را می کشند چرا که اسلام واقعی در نزد آنان تنها اسلامی است که آنان مخابره می کنند.
وی کج فهمی ساده اندیشی فقر فرهنگی و اقتصادی و حاکمیت حاکم مستبد را از جمله علل شکل گیری و روی آمدن بسیار از مسلمانان ساده اندیش به گروه های تکفیری دانست و با اشاره به اینکه این افراد اسلام سطحی خود را به عنوان اسلام ناب به کل جهان مخابره می کنند گفت: در تاریخ چند دهه گذشته مشاهده کرده اید که این افراد با راه اندازی جنگ های خانمان برانداز در کشورهای اسلامی به دنبال این بوده اند که حکومت اسلامی را در این کشورها آن گونه که خود می خواهند حاکم کنند.
قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این نکته که اکثر علمای اهل سنت اقدامات تکفیری ها را نمی پسندند گفت: فقر فرهنگی و فکری و اقتصادی و برداشت های سطحی از دین موجب شده که عزت و وحدت مسلمین با خطر جدی مواجه شود.
مقیمی ضمن اشاره به اینکه واقعیت این است که آنچه از دنیای قرن 21 می شناسیم تنها بخش کوچکی از دنیای تکفیری است تصریح کرد: امروز غرب در جهان اسلام برای تفرقه اندازی تحلیل مادی و معنوی اسلام و وابستگی کشورهای اسلامی به غرب و همچنین جلوگیری از پیشرفت کشورهای اسلامی راهبردهای مختلفی را دنبال می کنند که یکی از این راهبردها استفاده از ظرفیت گروه های تفکیری برای ایجاد تفرقه در منطقه می باشد.
وی ضمن تاکید بر اینکه آن چیزی که امروز همه ما باید به آن توجه کنیم نامه ای است که رهبر معظم انقلاب برای جوانان اروپا و آمریکای شمالی نگاشته اند گفت: یکی از مهمترین مسئولیت هایی که برعهده ماست این است که بتوانیم اسلام واقعی را به دنیا بشناسانیم.
وی افزود: یکی از دلایلی که این جوانان به داعش می پیوندند یک مقدارش پول و کج فهمی است، بخش مهم آن به دلیل اعتقادی است که این جوانان به این گروه های تکفیری دارند.
وی در ادامه بر مسئله آگاه سازی و فرهنگ سازی تاکید و بیان کرد: بایستی از سال های قبل متوجه این موضوع می شدید که رشد اسلام خواهی که در کشورهای غربی ایجاد شده نیازمند این است که اسلام واقعی به آنان شناسانده شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در این مسیر کم کاری کرده ایم گفت: چنانچه بخواهیم با داعش به صورت ریشه ای برخورد کنیم بایستی به صورت فرهنگی علت پیدایش داعش را بیابیم و برای کم رنگ کردن فعالیت های آنان فعالیت فرهنگی انجام دهیم و هر کدام در هر اندازه ای که اسلام را می شناسیم آن را به دیگران بیاموزیم.
مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات هسته ای اشاره و خاطرنشان کرد: پس از انجام مذاکرات هسته ای بایستی به مسائل داخلی بیشتر توجه شود رویکرد دولت در این زمینه همان شعارهایی است که در تبلیغات انتخاباتی داده است که یکی از آنان تقویت روحیه نشاط و هم بستگی ملی و تلاش برای خروج جامعه از یاس و ناامیدی است.
وی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها توجه به حل مسائل اجتماعی ارتقای سطح فرهنگی جامعه و تلاش برای رفع بیکاری را از دیگر مسائل دانست که دولت به آن توجه کرده است.
مقیمی ادامه داد: هنگامی که تورم 43 درصدی را به 15 درصد می رسانیم و هنگامی که رشد اقتصادی را به بیش از سه درصد افزایش می دهیم مشخص است که دولت به اقتصاد توجه داشته است.
قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور گفت: یکی دیگر از قول هایی که روحانی داده بود این بود که دولتی را تشکیل دهد که از تمامی طیف های سیاسی در آن حضور داشته باشند که امروز این مسئله را در بدنه دولت مشاهده می کنید.
مقیمی بیان کرد: ایجاد تعادل سازنده با سایر قوا یکی دیگر از شعارهای دولت یازدهم بود و امروز مشاهده می کنید که دولت تعامل تنگاتنگی با مجلس دارد و یک ارتباط بسیار منطقی بین دولت و مجلس برقرار است به طوری که طی این دو سال هیچ نزاعی بین دولت و مجلس مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه صداقت در برقراری رابطه با مردم یکی دیگر از مسائلی است که دولت به آن توجه کرده است خاطرنشان کرد: رفع رکود و بازگرداندن امید به محیط های آموزشی نیز از دیگر اقداماتی است که دولت در پیش گرفته است.
قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: امروز احزاب و گروه ها فعال هستند تمام سعی دولت این بوده که از فعالیت های سیاسی حمایت کند تا هزینه فعالیت سیاسی را کاهش دهد تمام تلاش دولت این بوده که احزاب مخالف و موافق دولت بتوانند سخنان خود را عنوان کنند.
مقیمی تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که انتخابات با شکوهی برگزار کنیم در حال حاضر احکام ستادهای انتخاباتی استان ها صادر شده و همه اقدامات در حال انجام شدن است.
وی در ادامه به ماشینی شدن انتخابات اشاره و بیان کرد: مسئله انتخابات ماشینی برای یک سوم حوزه در دست انجام است البته این اقدام باید مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد چنانچه انجام شود در انتخابات پیش رو یک سوم حوزه ها که کلان شهرها هستند انتخابات را به صورت ماشینی برگزار خواهندکرد.
مقیمی گفت: در حال حاضر تمامی احزاب و گروه های سیاسی برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرده اند و امید است شور و نشاط سیاسی ایجاد شود.
قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور ضمن تاکید بر اینکه دولت از تمامی تشکل های سیاسی رسمی و قانونی حمایت می کند تاکید کرد: به همکاران مان در دولت تذکر می دهیم که در رابطه با انتخابات بی طرف باشند و از امکاناتی که در اختیارشان است له یا علیه افراد استفاده نکنند.