آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۱۸۶۳

تلاش عمان برای شکستن حصر دیپلماتیک دمشق

یک روزنامه لبنانی ضمن اعلام اینکه تا کنون طرحی جامع برای حل مسأله سوریه ارائه نشده، افزود در سفر وزیر خارجه سوریه به «مسقط» افق‌های جدیدی برای شکسته شدن محاصره دیپلماتیک دمشق باز شده است.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، «دمشق خواستار یک پیشنهاد [حقیقی] است؛ پیشنهادی که مسئولان سوری می‌خواهند برای آن بر سر میز مذاکره بنشینند، هنوز ارائه نشده است».

 

این را یک مسئول سوری مهم می‌گوید که طرح‌های سیاسی [برای حل بحران کشورش] را دنبال می‌کند و خود نیز از تصمیم‌گیرندگان است. 

 

طبق گزارش روزنامه «السفیر»، این مسئول سوری می‌گوید آنچه تاکنون ارائه شده، مسئولان را قانع نکرده که می‌تواند زمینه‌ای باشد برای ایجاد راهکار برای [بحران] سوریه؛ چرا که آنچه تاکنون از زمان شکست نشست «ژنو-2»،‌ یعنی یک سال و نیم پیش، در دیدارها به سوری‌ها ارائه شده، چیزی بیشتر از راهکارهای پراکنده [و غیرمنسجم] نیست.

 

وی افزود که نمایندگان،‌ مذاکره‌کنندگان و افراد مطلع و مرتبط با روند سیاسی، با مشکل به صورت جداگانه و جزئی برخورد می‌کنند. این مسئول سوری از اینکه راه‌هکارها جزئی و پراکنده است شِکوه می‌کند و می‌گوید: «آنچه از ما خواسته‌ می‌شود فقط در حد نظرخواهی از ماست اما با عناوین مختلف [و پراکنده] و نه در قالب یک بسته متکامل».

 

این مقام مسئول افزود: «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه چندین موضوع درباره موضعش در قبال اصلاح قانون اساسی، مرحله انتقالی و بقای وی به عنوان رئیس جمهور در صورت انجام تمام اصلاحات و  نیز حق نامزد شدن مجدد وی یا انتخابات زودهنگام تحت نظارت بین‌المللی و غیره را به طرف‌های دخیل در راهکارهای سیاسی اعلام کرده است. اما تا کنون یک «پیشنهاد کامل و جامع» به سوریه ارائه نشده است. ما برای یافتن هر راه‌حلی آماده‌ایم اما زمانی که یک بسته کامل و زیر سایه تفاهم مشخص روسی-آمریکایی باشد.

 

السفیر تصریح کرد: روس‌ها مأمور باز کردن یک کانال «عملیات سیاسی» بودند اما به جلو بردن آن و ادغام اسد در ائتلاف ضد تروریسم چشم دوختند. در همین راستا «سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد مسکو بر ضرورت کنار گذاشتن دوگانگی معیارها برای مبارزه فعال با داعش و نیز گنجاندن اسد به عنوان شریکی در این مبارزه تاکید دارد و مسکو به آمریکا و دیگر شرکای ائتلاف مبارزه با داعش پیشنهاد داده یک ائتلاف برای مبارزه با داعش و حل سیاسی مسأله سوریه به صورت همزمان تشکیل شود.

 

«محمد بلوط» نویسنده این گزارش السفیر در ادامه گفت: منطق من این است که قبلا مشخص شدن شکل نظام منطقه‌ای جدید و حصول «قراردادها» در [پرونده‌های] یمن و عراق و به تبع آن لبنان و سوریه، سوریه برگ‌های بازی خود را رو نکند و این موضوع با بررسی توافق هسته‌ای ایران در کنگره آمریکا همزمان خواهد شد. ایرانی‌ها به ادامه کار روسیه (در مسأله سوریه) بر اساس اصول اعلام شده از قبیل آتش‌بس، حکومت فراگیر، اصلاح قانون اساسی و انتخابات تحت نظارت بین‌المللی تمایل دارند و مسکو پل ارتباط با معارض سوری است و انتظار می‌رود روس‌ها به عنوان محرک کار دیپلماتیک در این زمینه باقی بمانند.

 

در پایان این گزارش، به نقل از یک مقام روسی اعلام شده است که در دیدارهای پنجشنبه هفته گذشته «ولید معلم» وزیر خارجه سوریه با مقامات عُمانی در مسقط افق‌های جدیدی برای شکست محاصره دیپلماتیک عربی از سوریه باز شده است.

 

عمانی‌ها پیشنهادهای جدیدی برای تسهیل بازگشت روابط دیپلماتیک با کشورهای عربی و تشکیل یک مجموعه عربی متشکل از مصر، الجزائر، عراق، عمان، کویت و امارات ارائه کرده‌اند که در راستای باز شدن سفارت کشورهای مذکور در دمشق و نیز باز شدن کانال‌های گفت‌وگو با طرف‌های دیگر کار می‌کند.

 

ایرانی‌ها نقش بارزی در باز شدن درهای مسقط به روی هیأت سوریه بازی و اعلام کردند تهران در این باره با مسقط هماهنگ کرده زیرا معتقد است که «همکاری منطقه‌ای بهتر است و منطقه به مداخلات آمریکا برای کمک به حل اختلافات نیاز ندارد».

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار