به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی اصغر خانقشلاقی صبح امروز در نشست خبری معرفی اختراع تبدیل جاذبه زمین به انرژی الکتریکی در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی در مشهد در این خصوص گفت: این دستگاه نتیجه 16 سال تلاش و تحقیقات من و پسرم میباشد.
وی افزود: ما توانستیم با خنثی کردن جاذبه بین هسته سیم پیچ و مغناطیس در ژنراموتورها و الکتروموتورها می توان باعث کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان در کار شد.
این مخترع کشور ادامه داد: در واقع ما توانستیم به یک قانون جدید در فیزیک تحت عنوان «حذف ترمز مغناطیسی در ژنراتور» دست پیدا کنیم.
خانقشلاقی بیان داشت: این قانون در نیروگاهای بادی، آبی، خورشیدی، زمین گرمایی، اتمی و نیروگاهایی که نیاز به ژنراتور دارند میتواند استفاده شود.
وی با اشاره به این مطلب که این دستگاه در مصرف و تبدیل انرژی 60 درصد صرفه جویی انجام میدهد، گفت: در زمان تولید جریان و یا مصرف آن در ژنراتو و الکتروموتور اگر نیروی بین مغناطیس و هسته سیم پیچ را خنثی کنید، ترمز مغناطیسی بین آن دو بیاثر شد و راندمان تولید بیشتر و مصرف انرژی کاهش مییابد.
این مخترع افزود: این دستگاه همچنین در مصرف سوخت فسیلی کاهش ایجاد میکند، که این باعث کاهش آلایندههای محیط زیست میشود.
خانقشلاقی با اعلام اینکه این اختراع دارای تایید علمی میباشد، بیان داشت: اختراع تبدیل جاذبه زمین به انرژی الکتریکی مورد تایید همه اساتید است.
وی ضمن اشاره به این مطلب که این اختراع در اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسید، بیان داشت: پس از ثبت، این اختراع به بخش مالکیت نوآوری پارک فناوری ارائه شد که پس از تحقیقات اساتید تایید کردند که اختراع جدید است.
این مخترع ادامه داد: کشورهای مختلف در این زمینه تلاش داشته و حتی نمونههای ساخته؛ اما به قطعیت نرسیده اند.
خانقشلاقی همچنین در خصوص مقدار بودجه هزینه شده برای این اختراع، گفت: این اختراع حدود 100میلیون تومان هزینه در برداشت که تمامی آن را خودم پرداخت کردم.
وی با بیان اینکه ما تا کنون اختراعات متعددی داشته ایم، گفت: بنا داریم که این اختراع را بعد از ثبت جهانی در داخل تولید کنیم و محصولات آن را به دیگر کشورها صادر کنیم.
این مخترع با اشاره به این که تمام اعضای خانواده من کار تحقیقاتی و اختراع انجام میدهند، در ادامه دستاوردهای علمی و تحقیقاتی خود و خانوادهاش را برشمرد و بیان داشت: تا کنون ما موفق به کسب 18 گواهینامه ثبت اختراع و سه طرح کاربردی شده ایم و یک طرح تحقیقاتی در اداره ثبت اختراعات هم در دست بررسی میباشد.
خانقشلاقی در خصوص افتخارات خانوادهاش خاطرنشان کرد: دو مدال طلا از سوئیس، رتبه دوم اختراع در جشنواره بینالملی خوارزمی، طرح فناوری برتر کشور در سال 90، کارآفرین برتر استان و چندین تشویق و تقدیر از جشنواره و نمایشگاها کسب کردهایم.