به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست علمی مذاکرات هسته ای و علوم سیاسی ایران که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد ضمن تشکر از روسای دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و انجمن علوم سیاسی ایران و همچنین با تبریک ایام دهه کرامت و گرامیداشت روز پزشک اظهار داشت: در جهان امروز که مهمترین برجستگی آن سیالی است و در حال گذار بودن است نقش علم در ساختن آینده نقشی بی بدیل است. دانشمندان روابط بین الملل دو وظیفه اساسی و مبنایی را در دنیای کنونی به عهده دارند یک وظیفه شناخت و فهم درست واقعیات که در کنار آن وظیفه شناساندن تحولات بین المللی نیز وظیفه مهم است و وظیفه بعدی و البته مهم تر وظیفه ساختن آینده مبنی بر اراده منعطف به ساختن آینده ای بهتر است.
ظریف با بیان اینکه این دو وظیفه غیرقابل تفکیکند تصریح کرد: وظیفه دانشمندان علوم سیاسی، علوم انسانی و روابط بین الملل تکرار تئوری های مبنی بر جایگاه قدرتی و مبنای جهان دگری و سلطه گرا نیست چون بر این اساس نمی توان واقعیات را شناخت.
وی با بیان اینکه نگهداری منابع سلطه نتوانسته است تحولات بین المللی را به خوبی پیش بینی کند و بر خلاف ادعای خود صلح پایدار ایجاد کند افزود: در نهاد بین الملل هیچ کس عنوان نمی کند به دنبال جنگ طلبی است اما مبنای فهمی را ایجاد می کنند که ناگزیر به تنازع و از بین بردن یکدیگر می شوند.
مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی اجازه تفکر و اظهارنظر کردن بود
وزیر امور خارجه کشورمان یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را اجازه تفکر، اندیشیدن و اظهارنظر کردن دانست و ادامه داد: انقلاب اسلامی به ما اجازه داد تابوهای موهوم را شکسته و به روش های دیگری بنگریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به مقوله خودباوری و توان گفتمان متفاوت در جهان به برکت پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر این منظر به علوم انسانی، علوم سیاسی و روابط بین الملل نگاه کنیم متوجه می شویم وظیفه دانشمندان علوم سیاسی و علوم انسانی وظیفه آینده سازی است.
ظریف با اشاره به پروژه های آینده نگری تدوین شده در صحنه بین الملل تصریح کرد: پروژه آینده نگری بیان گر آن است که کشورهایی که حرفی برای گفتن در آینده دارند ابتدا تصویر خود را از آینده به خوبی مشخص کردند اگر هدف صرفا ترسیم آینده بود این میزان هزینه توسط دستگاه های دیپلماسی جهان بی معنی بود اما با توسل به آن آینده پژوهی آینده سازی صورت می گیرد و بر همین اساس ساختار نظام آتی صرفا بر مبنای نظام سخت افزاری نیست.
وی افزود: لذا ما نیازمند آنیم که در علوم سیاسی و علوم انسانی و روابط بین الملل با چنین نگرشی به آینده خود بنگریم.
این خبر در حال تکمیل است ...