به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، مراسم روز پزشک با حضور استاندار زنجان، رئيس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، رئيس سازمان نظام پزشکی استان، معاونين واحدهای تابعه و اساتيد دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در سالن همايش بين المللی روزبه دانشگاه برگزار شد.
در اين مراسم مسلم بهادری، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران علاقه و همت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زنجان را سبب پيشرفت دانشگاه برشمرد و گفت: در سال های پس از پيروزی انقلاب اسلامی، ايران در عرصه علم پزشکی پيشرفت بسياری کرده است؛ اما نبايد به همين ميزان قانع بود و کفايت کرد.
وی افزود: ايران طی 40 سال گذشته بسيار شکوفا شده؛ اما نبايد به همين ميزان اکتفا کرد و بايد متوجه بود که هنوز راه بسياری تا تبديل شدن کشور به مرجعيت علمی جهان باقی مانده است.
این چهره ماندگار پزشکی با بيان اينکه زمانی در هيچ يک از شهرهای کشور پزشک متخصصی حضور نداشت، گفت: در سال های پيش از پيروزی انقلاب اسلامی، پزشکانی از مالزی، هند و مراکش برای درمان بيماران به ايران می آمدند؛ اما به علت آنکه فارسی نمی دانستند، نمی توانستند ارتباط مناسبی با مردم برقرار کنند؛ بنابراین پزشکان خوبی محسوب نمی شدند.
بهادری تعامل دانشگاه با خيريه ها و ديگر مسئولان استان را حائز اهميت دانست و آينده و افقی روشن برای دانشگاه علوم پزشکی زنجان متصور شد.
وی گفت: قداست پزشکان در بی توجهی آنان به تجارت است و حدالمقدور بايد با پرداختن به امور مالی و مادی مبارزه کنند و متوجه باشند که ثروت خوب است؛ اما خدمت و نيکوکاری به مردم بالاتر از آن محسوب می شود و ايثار را قداست و تکليف پزشکان برشمرد چرا که حال خوب و فعل خوب در خدمت به خلق و نيکوکاری ميسر می شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب هدفگذاری کرده اند، بايد به مرجعيت علمی جهان دست يافت و هم اکنون نيز ايران از تمامی کشورهای منطقه در عرصه علمی پيش افتاه است.
در ادامه این مراسم رئيس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به تاريخچه دانشگاه اشاره کرد و گفت: سنگ بنای دانشگاه 27 سال پيش توسط فردی خير (مرحوم حاج احمد مهدوی) زده شد و در حال حاضر دانشگاه با داشتن بيش از 300 هيأت علمی به تربيت حدود ۴۰۰۰ دانشجو در 57 رشته مقطع مشغول است.
بیگلری با اشاره به اينکه 75 درصد (22 رشته تحصيلات تکميلی) از رشته های دانشگاه شامل تحصيلات تکميلی است، افزود: دانشگاه در حال حاضر دارای 10 رشته دستياری تخصصی، 10 رشته دکتری تخصصی و سه رشته دکترای حرفه ای در هفت دانشکده و یک پرديس خودگردان است.
وی افزود: بخش پژوهش دانشگاه به گواهی وزارت بهداشت جزو هفت دانشگاهی است که دارای قويترين زير ساخت هاست که از نظر کيفيت ارائه مقاله نيز جزو 9 دانشگاه برجسته کشور است.
این استاد دانشگاه در بعد سلامت و امور مرتبط، يکی از فعاليت های دانشگاه را تعامل با خيريه های حوزه سلامت از جمله انجمن حمايت از بيماران سرطانی ( مهرانه ) ذکر کرد که يکی از اميدهای کشور در زمينه مبارزه با بيماری ها است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه با اشاره به بحث طرح تحول سلامت، افزود: طرح تحول بيمارستان ها را زنده کرد و سبب کاهش پرداختی های مردم شد و همچنين ساختار فيزيکی بيمارستان ها را تغيير داد.
بیگلری خاطرنشان کرد: پنجمين استانی هستيم که حاشيه شهرها را در سطح استان با 180 هزار نفر جمعيت تحت پوشش کامل مراقبتهای بهداشتی اوليه قرار داديم که تا پايان امسال اين مراقبتها در خصوص همه جمعيت استان اجرايی خواهد شد.
وی گسترش بيمارستان ها با توجه به کمبود تخت ها، بازسازی اورژانس ها و کلينيک های ويژه و پوشش 100 درصدی حاشيه شهرها را از اقدامات آتی دانشگاه ذکر کرد و از تلاش های لحظه ای و ثانيه ای تمام همکاران تشکر و قدردانی کرد.
مدير ارشد دانشگاه همچنين تعامل دانشگاه با نماينده ولی فقيه در استان، استانداری، سازمان نظام پزشکی استان و ديگر ادارات را مثبت ارزيابی کرد.