به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» مروز پس از گذشت چهار سال سفارت انگلیس در ایران با حضور فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا در ایران بازگشایی شد. در حدود یک ماه پیش دیوید کامرون در تماسی تلفنی با حسن روحانی اعلام کردهبود که دولت انگلیس میخواهد سفارت خود در ایران را بازگشایی کند. پیش از این نیز علینقی خاموشی، رئیس اتاق مشترک ایران و انگلیس به اقتصادنیوز اعلام کردهبود که سفارت و دفتر بازرگانی انگلیس در ایران به زودی باز میشوند و با این روند مبادلات تجاری بین دو کشور حداقل بین چهار تا پنج میلیون دلار افزایش مییابد. خاموشی تاکید کردهبود که روابط سیاسی و اقتصادی ایران و انگلیس با هم همپوشانی دارند، با بازگشایی سفارت این کشور در ایران و بهبود روابط سیاسی روابط اقتصادی نیز بهبود و گسترش مییابد.
در همین حال محسن بهرامی ارض اقدس، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و انگلیس با بیان اینکه ایران و انگلیس از روابط بسیار دیرینهای در حوزههای مختلف برخوردار هستند، تصریح کرد: این روابط صرف نظر از خاطرات ناخوشایندی نظیر کودتای 28 مرداد و دخالت انگلیسیها در ملی شدن صنعت نفت ایران همواره دارای سابقه طولانی بودهاست. انگلیس کشوری تاثیرگذار در عرصه بینالملل است و ارتباط با آن میتواند در روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران با سایر کشورهای اروپایی موثر باشد.
بهرامی با بیان اینکه پس از لغو تحریمها بهتر است در یک شرایط برابر روابط اقتصادی و تجاری با این کشور را پایهریزی کنیم، گفت: هرچند انگلیس هنوز به اتحادیه اروپا نپیوسته و واحد پولی آن یورو نشده اما در اتحادیه هم کشوری قدرتمند و تاثیرگذار است. ایران برای شرکت در مجامع بینالمللی و حتی پیوستن به سازمانهایی نظیر سازمان جهانی تجارت (WTO) باید بداند که داشتن روابط مطلوب با انگلیس میتواند موثر و سازنده باشد.
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و انگلیس با اشاره به اینکه ایران و انگلیس با بهبود بخشیدن به روابط سیاسی خود میتوانند در آینده در زمینههای دانش و تکنولوژی، نساجی، صنعت شیشه و بلور، حملونقل و صنایع کوچک و متوسط همکاریهای خود را توسعه دهند، خاطرنشانکرد: همچنین یکی از زمینههای همکاری مشترک دو کشور میتواند در زمینه نفت و گاز باشد.
وی با تاکید بر اینکه شرکت نفت و گاز BP میتواند با لغو تحریمها برای سرمایهگذاری در عسلویه و نفت پارس حضور پیدا کند، گفت: در حال حاضر نیز یکی از اولویتهای انگلیسیها در ایران همکاری در زمینه نفت و گاز است.
پیش از بازگشایی سفارت انگلیس در ایران آمارهای گمرک نشان میهد که مراودات تجاری بین ایران و انگلیس در سال قبل در حدود 687 میلیون دلار بود که از این میزان بیش از 72 میلیون دلار آن صادرات و در حدود 614 میلیون دلار از انگلیس به ایران کالا صادر شده است.
در سال 92 نیز میزان مراودات تجاری بین ایران و انگلیس بسیار بیشتر از سال 93 بود. در این سال در حدود هزار و 50 میلیون دلار مراودات تجاری انجام شده بود که بیش از 940 میلیون دلار آن واردات و 110 میلیون دلار آن صادرات ایران بوده است. در سال 91 هم صادرات ایران به انگلیس 38 میلیون دلار و واردات آن از انگلیس 397 میلیون دلار بودهاست. بر این اساس پیش از آن، در سال 90 صادرات ایران به انگلیس 36 میلیون دلار و واردات آن از انگلیس هم 133 میلیون دلار بودهاست.
منبع: اقتصاد نیوز
72 ملیون صادرات ما
614 ملیون صادرات اونها به ما