به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر محمد اسماعیل نیا اظهار داشت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکرد مناسبی بود که توسط وزير كشور و دبيركل ستاد مطرح شد. بنده 100 درصد با رویکرد ایشان موافق هستم و معتقدم وقتی یک مشکل یا معضل اجتماعی ایجاد میشود باید برای رفع آن به صورت اجتماعی اقدام کرد.
نماینده مردم کاشمر با بیان اینکه باید به موضوع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در قالب یک طرح جامع بپردازیم، افزود: مجلس یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است و ضمن اینکه آمادگی دارد در راستای تحقق این رویکرد اقدامات لازم را انجام دهد اگر دولت لایحهای برای مجلس رائه کند قطعا میتوان به صورت کاملتر برنامههای مدونی را اجرا کرد.
وی بیان داشت: نمایندگان مجلس نیز در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر آنچه به قانون نیاز دارد را تصویب یا در صورتی که نیاز به اصلاح مصوبه قانونی باشد را انجام میدهند.
نائب اول کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه باید علل اعتیاد در جامعه را جویا شد و پس از بررسی آن آسیب شناسی انجام داد، تصریح کرد: موضوع عدم اشتغال یا اشتغال نامناسب از علتهای عمده گرایش مصرف مواد مخدر به شمار میرود که اکثر کارشناسان نیز این مساله را تائید میکنند. پس در گامهای نخست مبارزه با اعتیاد باید بدین مساله توجه داشت و جهت رفع آن تمامی مسئولان اهتمام جدی داشته باشند.
اسماعیل نیا گفت: البته نباید از اشتغال معتادان بهبود یافته غافل ماند چراکه این موضوع تا حدودی از اولویت اشتغال برای سایر افراد نیزاز اهمیت بیشتری برخوردار است. این افراد در صورتی که نتوانند نیازهای خود و خانوادههایشان را به دلیل عدم جامعه پذیری مرتفع سازند به ناچار به فروش مواد روی آورده و در چرخه کثیف اعتیاد آلوده میشوند.
نماینده مردم کاشمر پیشگیری از اعتیاد را مقدم بر مبارزه برشمرد و افزود: باید به سرعت جوانان را بر اساس نوع شخصیت درونیشان آموزش داد و متناسب با آن برنامههای جامع جهت فرهنگسازی ایجاد کرد. فرهنگسازی برای پیشگیری از اعتیاد و ارائه آموزشهای مهارت آموزی در قدرت نه گفتن به پیشنهاد دوستان برای مصرف اولیه مواد امری ضروری است و نباید از آن غافل ماند.
وی ادامه داد: اگر مدیریت جهادی در امر مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر ایجاد شود و تمامی انگیزهها در این راستا به میدان آیند، قسمت اعظم مشکل و دغدغه اعتیاد و مواد مخدر در کشور حل میشود. بنابراین با استمرا کامل و جامع رویکرداجتماعی شدن میتوان به نتایج مطلوب دست یافت.
نائب اول کمیسیون کشاورزی در مورد ارتباط کمبود شادی در جامعه و ارتباط آن با اعتیاد و گرایش مصرف به دلیل شادی زیرزمینی گفت: دین مبین اسلام دینی بسته نیست که شادی در آن راهی نداشته باشد بلکه مترقی بود و بسته به تعریفهای انجام گرفته شادی در زمان خود و حزن نیز در زمان خاص انجام میگیرد. انجام مراسم جشن تولد ائمه معصوم یا سوگواری ایام شهادت آنها از نمونههای بارز در جامعه هستند.
اسماعیل نیا به وجود علمایی همچون حجت الاسلام قرائتی اشاره کرد و اظهار داشت: شخصیت ایشان به صورتی است که وجه حزن و شادی در اسلام را بيان ميكند و اين نشان ميدهد كه جامعه ما فقط به مساله عزاداری نپرداخته است. باید روشهای شادی را در جامعه متناسب با مرزهای مکتبمان کار کنیم. در صورتی که همه به اسلام عمل کنیم افراط و تفریط را کنار گذاشته ایم و به یک شادی مطلوب میرسیم.
نماینده مردم کاشمر با بیان اینکه البته باید مقداری نشاط اجتماعی در کشور تقویت شود، گفت: به گفته حضرت علی (ع) بهترین تفریح برای مردم کار است لذا این مساله به موضوع اشتغال افراد تاکید دارد پس با توجه به این مساله نه تنها شادی را در جامعه در بردارد بلکه سبب تفریح سالم و پر کردن اوقات فراغت مناسب میشود.
وی ضمن انتقاد از این مساله که برخی فقط خانوادهها و سهل انگاری آنان را دلیل اعتیاد جوانانشان میدانند، افزود: زمانی که جوانی به اعتیاد روی میآورد یک مجموعه دچار نقص شده است. جامعه و خانواده و فرد هر سه در بروز آن مقصرندو لذا توجه به یک مسیر منطقی برای مبارزه با اعتیاد همچون رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در رفع این دغدغه اجتماعی بسیار موثر است.
نائب اول کمیسیون کشاورزی در مورد تشدید مجازاتها گفت: نیابد سلیقههای شخصی و افراط و تقریط در مبارزه با اعتیاد داشت. در زمینه مجازاتهای مربوط به مواد مخدر نیز باید بر اساس مکتب عمل کنیم. مبارزه با اعتیاد را باید همه جانبه دانست و به صورت جامع در این زمینه کار کرد. تشدید مجازات به تنهایی جوابگوی مبارزه نیست و باید به علل اعتیاد توجه کرد.
اسماعیل نیا با تاکید بر اینکه کار را باید ارزش دانست، خاطر نشان کرد: توقع جوانان از اشتغال بالا رفته و همه به دنبال پشت میز نشینی هستند در حالی که جامعه به مشاغل متنوع و زیادی نیازمند است لذا توجه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در این زمینه نیز ضرورت دارد.