آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۵۶۷۸

برنامه ایران و پاکستان برای رساندن حجم مبادلات به ۵ میلیارد دلار

مقامات پاکستانی طی روزهای گذشته از تصمیم این کشور برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی به ایران خبر دادند و اعلام کردند، بنا به توافق بین دو کشور مبادلات ایران و پاکستان طی ۵ سال آینده به ۵ میلیارد دلار سالانه افزایش خواهد یافت.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از ACQ پاکستان، ایران و پاکستان طی یک برنامه 5 ساله قصد دارند، تا مبادلات تجاری خود را به حدود 5 میلیارد دلار سالانه افزایش دهند.

 

در حال حاضر به علت اعمال تحریم‌ها علیه ایران مبادلات بین دو کشور به شدت کاهش یافته است، به گونه‌ای که حجم صادرات پاکستان به ایران در سال 2014 تنها 43 میلیون دلار ارزیابی شده است و این در حالی است که میزان صادرات پاکستان به ایران در سال 2010 حدود 200 میلیون دلار بود.

 

از سوی دیگر حجم صادرات ایران به پاکستان از حدود یک میلیارد دلار در سال 2010 به حدود 200 میلیون دلار در سال گذشته میلادی کاهش یافته است.

 

ایران و پاکستان در سال 2006 یک قرارداد تجاری ترجیحی امضاء کردند و بنا به گفته مقامات پاکستانی ایران تمایلی به تبدیل این قرارداد تجارت ترجیحی به قرارداد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری بین دو کشور ندارد.

 

این قرارداد شامل اعمال تعرفه‌های ترجیحی گمرکی برای کالاهایی مانند برنج، میوه، محصولات دارویی و برخی دیگر از محصولات تولیدی دو کشور می‌شود.

 

در ماه آوریل 2015 دو کشور طی توافقی اعلام کردند که قصد دارند با اجرای یک برنامه 5 ساله مبادلات خود را به 5 میلیارد دلار سالانه افزایش دهند.

 

بنا به اعلام مقامات پاکستانی یک هیات از ایران در روزهای 25 و 26 ماه جاری به اسلام‌آباد سفر خواهند کرد تا روابط تجاری دو کشور را احیاء کنند.

 

در حال حاضر تعداد محصولات صادراتی پاکستان به ایران بسیار محدود است به گونه‌ای که 63 درصد از کل صادرات پاکستان به ایران مربوط به برنج می‌شود.

 

از سوی دیگر هیات اعزامی ایرانی به پاکستان برای گسترش توافق قبلی بین دو کشور با مقامات پاکستانی مذاکره خواهد کرد.

 

یکی از مهمترین مسایلی که تاکنون از افزایش صادرات بین دو کشور جلوگیری کرده است، نظام پرداختی بین دو کشور است که بر اثر تحریم‌ها محدودیت‌ شدیدی را شاهد بوده است.

 

کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت عادی شدن نظام پرداخت بین دو کشور و حذف محدودیت‌ها شرایط برای افزایش چشمگیر مبادلات ایران و پاکستان هموار خواهد شد.

 

در حال حاضر مقامات پاکستانی شامل وزیر اقتصاد این کشور و همچنین نمایندگان بانک مرکزی پاکستان در کنار مقامات توسعه تجارت این کشور در یک نشست توافق کردند که اقداماتی را در جهت افزایش قابل توجه صادرات محصولات کشاورزی به ایران صورت دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار