به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد در جمع مسئولان عالی وزارت علوم و معاونان دانشجویی دانشگاههای کشور گفت: خراسان شمالی 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که مزیت قابل ملاحظه ای را برای خراسان شمالی و آموزش عالی آن ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه این مزیبت می تواند کریدوری مناسب برای ارتباط با کشورهای آسیای میانه باشد، ادامه داد: بخش قابل توجهی از آسیای میانه در حوزه تمدنی ایران بزرگ و زبان فارسی قرار می گیرد که دانشگاه بجنورد می تواند مرکز مراودات علمی و فرهنگی باشد.
رئیس دانشگاه بجنورد افزود: دانشگاه بجنورد از لحاظ قدمت همزاد استان شدن خراسان شمالی است و از ساختمان یک مدرسه کار خودش را آغاز کرد و در سال 89 در پردیس بجنورد یعنی همین مکان فعالیتش را ادامه داد.
محقر ادامه داد: عرصه ای که به این دانشگاه اخصاص یافته با 100 هزار هکتار قابل قبول است که هم اکنون 30 هزار متر مربع احداث شده و 20 هزار نیز زیر احداث دارد.
وی تصریح کرد: دانشگاه بجنورد در سال سال جاری 43 رشته تحصیلی خواهد داشت که 17 رشته ارشد و 26 رشته کارشناسی از آن جمله است و در مهرماه پیش بینی می شود ۳۵۰۰ دانشجو و 122 عضو هیات علمی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه بجنورد با اشاره به اینکه نسبت مربی به استادیار 56 به 44 است، ادامه داد: از این 44 هم 50 درصد با لطف اداره کل بورس در حال تحصیل هستند و امیدواریم زمینه لازم برای اصلاح هیئت علمی و مربیان در حال تحصیل فراهم بشود.
محقر افزود: تعداد کارکنان ما 83 نفر است که از لحاظ شاخص وزارت علوم سطح قابل قبولی است و تلاش می کنیم با افزایش بهره وری از حجیم شدن بدنه کارمندی جلوگیری کنیم که بحمدالله بخاطر جوان بودنشان مشکلی نخواهیم داشت.
وی بیان کرد: دانشگاه بجنورد با موافقت اصولی چهار دانشکده فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و کشاورزی کارش را آغاز کرد و هم اکنون موفق به کسب موافقت دانشکده علوم پایه شد.
رئیس دانشگاه بجنورد ابراز امیدواری کرد: در حوزه دانشجویی گروه تربیت بدنی به تازگی دارای مدیر شد و امیدواریم امور این رشته علمی تر پیش برود.
محقر گفت: مرکز مشاوره دانشگاه در دو سال متوالی با راهنمایی های یعقوبی در وزارت علوم عملکرد خوبی داشته و فعال کشوری شناخته شده است و خدمات خوبی را هم به استان و شهرستان ارائه می کند.
وی تصریح کرد: به شدت هم از سوی جامعه از دانشگاه بجنورد مطالبه وجود دارد، دیروز در جلسه ای در قوه قضائیه بودم که آمارهای نامناسبی از جرائم استان بخصوص در زمینه خشونت مطرح شد که نیازمند کار پژوهشی و خدماتی دانشگاه است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در حوزه خوابگاهی تا سال گذشته تنها یک خوابگاه ملکی در دانشگاه با ظرفیت 240 نفر داشتیم که حدود 370 نفر را در آن ساکن کرده بودیم تا رضایت خانواده ها را تامین کنیم.
محقر گفت: به دلیل نبود خوابگاه دانشجویان پسر ما در خانه های غیر استاندارد ساکن شده بودند که متاسفانه دو نوبت گازگرفتگی که منجر به فوت سه دانشجوی عزیز ما در سال های 92 و 93 شد داشتیم.
وی افزود: خدا را شکر با راه اندازی خوابگاه پسران در سال گذشته با وجود محدودیت های مالی دانشگاه، خطرات در این حوزه کمتر شد و با عنایتی که یکی از خیران ملی کشورمان آقای مصلی نژاد داشت، قرار است یک باب خوابگاه با همان مساحت در دانشگاه بجنورد احداث شود.
رئیس دانشگاه بجنورد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نسبت دانشجویان متقاضی خوابگاه همواره در دانشگاه بجنورد حدود 60 درصد دانشجویان را تشکیل می دهد با گسترش تعداد دانشجویان و رشته های تحصیلی این نیازمندی ها بیشتر می شود.
محقر در پایان با اشاره به اینکه خوابگاه های بخش خصوصی کمکمان می کنند، گفت: اما در شهرستان بجنورد که ساختار شهری هم توسعه قابل توجهی ندارد، بدست آوردن ساختمان هایی متناسب با فضای خوابگاه دشوار است.