کد خبر:۴۳۶۳۰۸

کتاب کلیله و دمنه کُردی در دانشگاه آزاد سنندج رونمایی شد

به همت مرکز کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد سنندج و با ترجمه مرحوم احمد قاضی, کتاب کلیله و دمنه به زبان کُردی روانه بازار شد.
کتاب کلیله و دمنه کُردی در دانشگاه آزاد سنندج رونمایی شد

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش، شامگاه پنج شنبه آیین رونمایی از ترجمه کُردی کتاب کلیله و دمنه که به همت زنده یاد احمد قاضی، نویسنده، زبان‌شناس و روزنامه‌نگار مهابادی ترجمه شده است، با حضور جمعی از مدیران، مسئولان دولتی، هنرمندان و نویسندگان حوزه زبان و ادبیات کردی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد سنندج رونمایی شد.



در این مراسم محمد قربان کیانی، رئیس دانشگاه آزاد سنندج گفت: دانشگاه آزاد خود را مقید به چاپ کتاب‌های کُردی می‌داند که بتواند خدمتی به کُرد زبانان کند.



وی افزود: دانشگاه آزاد با بکارگیری توان و ظرفیت نویسندگان و فرهیختگان کُرد توانست ترجمه کُردی کتاب «زیور زمان» را در چند ماه گذشته رونمایی کند و امروز نیز ترجمه کُردی کتاب کلیله و دمنه را رونمایی و روانه بازار کرد.



رئیس دانشگاه آزاد سنندج یکی از اهداف راه اندازی این مرکز تحقیقاتی را خدمت به مردم، توسعه فرهنگ جامعه و غنا بخشیدن به فرهنگ اصیل کُردی عنوان کرد.



کیانی از تلاش برای ایجاد مراکز تحقیقاتی در حوزه پزشکی، کشاورزی و غیره که در دستور کار دانشگاه آزاد قرار گرفته است، خبر داد.

 

در ادامه مراسم کیوان شافعی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد سنندج بیان داشت: ترجمه کُردی کتاب ارزشمند کلیله و دمنه در ۳۵۰صفحه توسط مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد واحد سنندج و با همکاری انتشارات گوتار منتشر شده است.
 

وی با اشاره به این اثر با ارزش زنده‌یاد احمد قاضی گفت: احمد قاضی تمام عمر با ارزش خود را صرف ادبیات زبان کُردی کرد و به‌راستی احمد قاضی مترجم، زبان‌شناس، طنزنویس، روزنامه‌نگار و نویسنده بزرگی بود.
 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد سنندج تصریح کرد: احمد قاضی در خرداد 94 درست در زمانی که ترجمه کردی کتاب کلیله و دمنه در آستانه چاپ بود فوت شد و مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد سنندج افتخار چاپ این کتاب را پیدا کرد.
 

شافعی هدف از راه اندازی مرکز کردستان شناسی را گسترش و توانمندسازی زبان کُردی عنوان کرد و گفت: این مرکز تحقیقاتی مرکز پیشینه شناسی کردستان است.
 

وی تصریح کرد: این مرکز با هدف شناسایی قابلیت ها و ظرفیت های کردستان و سایر مناطق کُردنشین در حوزه های مختلف با رویکرد علمی، تدوین بانک اطلاعاتی جامع مناطق کُردی، ایجاد تعامل و همکاری مشترک با دیگر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و شناسایی مشکلات و ارایه راه حل در چارچوب طرح های پژوهشی و مطالعاتی راه اندازی شد.
 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد سنندج در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: برگزاری دو همایش منطقه‌ای با عنوان هویت سینمای کردی و اورامان‌شناسی، چاپ کتاب زیور زمان که در بردارنده فرهنگ اصلاحات کردی است و چاپ ترجمه کردی کتاب کلیله و دمنه از جمله این فعالیت‌ها است.

 

شافعی تصریح کرد: چاپ مجموعه نمایشنامه‌های کُردی که در جشنواره تئاتر کُردی رونمایی می‌شود از دیگر اقداماتی است که به همت این مرکز در دست انجام است.

 

در ادامه این مراسم تقدیرنامه‌ای از سوی رئیس دانشگاه آزاد به خانواده مرحوم احمد قاضی اهدا شد.
 

در پایان این مراسم پنلی با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران زبان کُردی برگزار شد که به اهمیت زبان کردی، جایگاه احمد قاضی و آثار برجسته او پرداختند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار