به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سیامک مقدم قائم مقام کوان کلوز دبیرکل ستاد اسکان بشر سازمان ملل متحد در پنجمین نشست هیات اجرایی مجمع شهرداران آسیایی با قرائت پیام وی در رابطه با اهمیت حمل و نقل و ترافیک شهرهای آسیایی و فرهنگ و اقتصاد گردشگری اظهار کرد: امیدواریم این نشست در رابطه با مسایل شهری موفق بوده و بتوان از برنامه های این نشست جهت کنفرانس اسکان بشر که در کیوتو برگزار می شود استفاده کرد.
وی با اشاره به نقش مهم شهرداری ایران در رهبری سایر شهرداری های آسیا افزود: امروزه رشد شهرنشینی و شهرسازی در آسیا بالاترین نرخ را داشته و شهرها بیشترین جمعیت را در خود جای داده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد اسکان بشر در سازمان ملل متحد گفت: با توجه به اینکه در سال 2016، 65 درصد جمعیت شهرها در آسیا خواهد بود و شهرسازی فاکتور توسعه اقتصادی است و موجب پیشرفت های اقتصادی و بهبود شهری می شود.
مقدم تصریح کرد: باید مراقب باشیم تا با رشد شهرنشینی و رشد سریع جامعه موجب تخریب محیط زیست نشده و از آن حفاظت کنیم.
وی با اشاره به مشکلات امروزی شهرها افزود: متاسفانه امروزه شهرها با مشکلاتی از قبیل ترافیک، آلودگی هوا، کمبود آب و نبود فاضلاب و همچنین حوادثی مثل سیل و زلزله مواجه هستند که باید با برنامه ریزی دقیق با این گونه مشکلات مقابله کرده و آنها را برطرف کنیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد اسکان بشر در سازمان ملل متحد گفت: باید برای مساله مهاجرت برنامه ریزی دقیق کرد چراکه مهاجرت بی رویه و به دنبال آن توسعه شهرنشینی مشکلات زیادی از قبیل ترافیک شهری و مشکلات حمل و نقل را با خود به همراه دارد.
مقدم گفت: ما با افزایش جمعیت شهرنشین و رشد شهرها شاهد به وجود آمدن وسایل مختلفی برای مقابله با ترافیک و آلودگی هوا که منجر به تصادف های فراوان و بیماری های ریوی است هستیم.
وی افزود: هدف از حمل و نقل دسترسی آسان به کالاها و خدمات شهری است که باید با برنامه ریزی دقیق و با استفاده از کنترل مواد غیرقابل کنترل و با راه اندازی خطوط مخصوص دوچرخه می توان کمک ویژه ای به ایجاد تعاملات بین شهرها کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد اسکان بشر در سازمان ملل متحد گفت: باید وسایل حمل و نقل در شهرها را مدرن کرده و با سیاست گذاری های مناسب در جهت تسهیل رفت وآمد در شهرها گام برداشت.
مقدم بیان کرد: با رشد تولید ماشین ها و افزایش فروش خودروها در شهرها موجب پیشرفت اقتصادی شده است.
وی افزود: باید حمل و نقل عمومی مثل پیاده روی و دوچرخه سواری را برای شهروندان جذاب تر کرده و به تصادفات توجه کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد اسکان بشر در سازمان ملل متحد گفت: اسکان بشر سازمان ملل متحد در جهت ایجاد امنیت و ایمنی راه ها همکاری با همه شهرها همکاری خواهد داشت.
مقدم گفت: سال گذشته سازمان ملل با ابتکار استفاده از لوازم حمل و نقل الکتریکی باعث افزایش 30 درصدی به کارگیری این گونه وسایل تا سال 2030 شد.
وی در پایان تصریح کرد: هدف ما در سال 2011 ایمنی شهرها و ایجاد مسئولیت شهرداران برای دینامیک کردن شهرهای خود است.