به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، هشتاد و چهارمین نشست خبری حجت الاسلام محسنی اژه ای سخنگوی دستگاه قضا عصر امروز برگزار شد.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه تشکیک و زیر سوال بردن وظایف شورای نگهبان براساس قانون چه حکمی دارد اظهار اشت: التزام به قانون از هر کسی به نفع همه است گاهی افراد از قول خودشان قانون را تفسیر می کنند اگر چنانچه قانون دارای ابهام است اگر قانون اساسی است می شود از شورای نگهبان تفسیر خواست اگر قانون عادی است می شود از مجلس تفسیر خواست.
وی ادامه داد: بنابراین درجایی که ابهام وجود دارد خود قانون راهکار آن را به ما نشان داده است اگر کسی احیانا نقدی داشته باشد این نقد با زیر سوال بردن متفاوت است نقد با تخریب و توهین متفاوت است که بارها و بارها این مسئله گفته شده است اگر کسی بخواهد یک نهادی را تضعیف بکند قطعا کار صحیحی نیست و این مسئله در رابطه با همه نهادها چه شورای نگهبان چه مجلس و چه قوه قضائیه و یا حتی زیر مجموعه های دولت باشد فرقی ندارد تضعیف و تخریب نیز صحیح نیست لذا به نظر می رسد اگر همه ما مستلزم به قانون باشیم این مسائل پیش نمی آید.
اژه ای گفت: شورای نگهبانی حقیقتا یکی از نهادهایی است که بسیار مفید و موثر است که در نظام جمهوری اسلامی ایران تعبیه شده است. وظایف آن هم بسیار روشن است هیچ ابهامی ندارد بر انتخابات نظارت دارد و این نظارت در هر انتخابات مجلس ریاست جمهوری خبرگان و هر جایی که بشود صورت می گیرد و در خصوص قوانین هم وظیفه اصلی شورای نگهبان این است که اگر جایی مصوبه مجلس خلاف قانون اساسی باشد و خلاف شرع باشد به آن تذکر می دهد و باید اصلاح شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در خصوص اینکه این نظارت باید چه نوع نظارتی باشد باز هم تفسیر شده است و در قانون آمده است که این نظارت نظارت استصوابی است و این نوع نظارت یعنی اینکه در همه مراحل و در همه بخش های انتخابات می تواند نظر دهد و نظارت بکند.
وی تصریح کرد: برخی فکر می کنند نظارت این است که ناظر فقط می ایستد و نگاه می کند اما این گونه نیست نظارت گاهی اوقات هم چشم است و هم دست گاهی اوقات هم نظارت می کند و گاهی اوقات هم یک اقدامی می کند و مشابهات این قضیه را بسیار دیده ایم و این گونه نیست که فقط مختص به شورای نگهبان باشد یعنی اگر بخش های نظارتی را دردستگاه های مختلف کشور ببینیم همچون سازمان بازرسی کل کشور که یک نهاد نظارتی است که صرفا چشم نیست طبق قانون بسیار از اختیارات به آن داده شده است از جمله اینکه علاوه بر اینکه می بیند حکم اجرای قوانین هست یا نیست خودش نیز اقداماتی را انجام می دهد.
معاون دستگاه قضا تاکید کرد: طبق قانون در سنوات مختلف اختیارات بعضا اجرای سنگینی به سازمان بازرسی کل کشور داده شده است ودیگر دستگاه های نظارتی مختلفی که وجود دارد از جمله دیوان محاسبات که هم اقدامات چشمی دارد و هم غیرچشمی و بسیاری از دستگاه های دیگری که وجود دارند شورای نگهبان هم جزو نهادهایی است که الحمدالله امتحان خودش را در سی و چند سال انقلاب نشان داده است و پیوسته در زمان حضرت امام هم بعضی از این حرف ها بود اگر کسی نسبت به اصل این نهاد حرفی داشته باشد امام خیلی به این محکمی با آن برخورد می کردند.
دیدیم شیر تو شیره منم یه چیزی گفتم.
اونور آبیا خوب بید؟