به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه اول ماه ذی الحجه برای همه حضار آرزوی توفیق در استفاده از روزها و لیالی این ماه بزرگ کرد و در ادامه این نشست مستقیما به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در خصوص تصرفات مربوط به دریاخواری و رویکرد قوه قضائیه اظهار داشت: در جهت حفظ منابع طبیعی، دریا، سواحل دریا و حریم رودخانه ها مکررا صحبت شده است ما در مرحله اول امیدواریم مسئولان امر اجازه تعرض در این حوزه را ندهند و اگر تحرکی هم صورت گرفت در حیطه اختیارات خود اقدام کنند و فراتر از اختیارات خود را در زمان مقتضی به قوه قضائیه انعکاس دهند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: قوه نیز به شدت به همه موضوعات از جمله دریاخواری و زمین خواری حساس است و دادستان های ما در آن حوزه به وظایف خود عمل می کنند در همین راستا برخی طرح ها و مصوبات دستگاه های ذیربط برخی طرح های دستگاه های رسمی توسط همان دستگاه و به وسیله مسئولان بعدی غلط تشخیص داده می شود که در این صورت مصوبات غلط تشخیص داده شده باید توسط خود سازمان مربوطه ابطال شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی قضات معتقدند دو صنف معاملات ملکی و نمایندگان فروش خودرو جزو اصناف کاذبی هستند که به تورم و گرانی در جامعه دامن می زنند واکنش شما در این خصوص چیست گفت: من در این خصوص تنها می توانم به بیان نظر اکتفا کنم ما نمی توانیم دو صنف را به طور کلی با این رویه محروم کنیم و این نظر صحیحی نیست اگر در این زمینه مشکلاتی وجود دارد باید آسیب شناسی های لازم صورت پذیرد و مقررات جدیدی وضع و مصادیقی در این زمینه ارائه شود.
فعلا قانون اجازه پخش دادگاه به صورت علنی را نمی دهد
اژه ای در خصوص نظر برخی از نمایندگان مجلس در خصوص علنی شدن دادگاه برخی متهمین نیز گفت: تصمیم علنی بودن یا نبودن دادگاهی به عهده قاضی است و خود بنده مدافع پخش دادگاه های علنی هستم اما فعلا قانون چنین اجازه ای نمی دهد.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در خصوص اینکه چه تعداد چاه غیرمجاز در کشور حفر شده است گفت: تعداد چاه های غیرمجاز باید توسط وزارت نیرو و مسئولان امر اعلام شود که البته ممکن است فردی صاحب قدرت باشد و به حفر چاه اقدام کرده باشد و یا حتی فردی صاحب قدرت نباشد و به حفر چاه اقدام کرده باشد در سال های اخیر که با خشک سالی زیادی روبرو شدیم پرونده هایی در این خصوص در قوه قضائیه تشکیل شده برخی از این چاه ها پلمپ شده و برخی پر شده و برخی دیگر به صورت موقت تعلیق شده است.
وی افزود: حفر برخی چاه ها کلا غیرمجاز است و بعضی دیگر به میزان بیشتر از حد مشخص شده از آن برداشت می شود که مورد دوم نیاز به پر کردن نیست و تنها باید این میزان برداشت اصلاح شود.
اژه ای در خصوص تخلفات موسسات مالی اعتباری از جمله موسسه بدر طوس نیز گفت: در خصوص تعاونی های اعتبار چندین بار صحبت شده است ما معتقدیم مسئله اصلی در این امور به عهده بانک مرکزی است بانک مرکزی باید اقدامات عاجل تری در این زمینه انجام دهد و این در حالی است که این نهاد در ماه های اخیر ورود جدی تری به مقوله تخلفات موسسات مالی اعتباری داشته است.
کارگروه رسیدگی به تخلفات موسسات مالی و اعتباری با محوریت بانک مرکزی تاسیس شد
معاون اول دستگاه قضا تصریح کرد: بانک مرکزی نمی تواند تمام این موسسات را دفعتا تعطیل یا برای همه مجوز صادر کند بر این اساس کارگروهی متشکل از دولت، قوه قضائیه، مجلس، وزارت اطلاعات و وزارت اقتصاد برای ساماندهی به این موسسات تشکیل شد.
وی ادامه داد: با توجه به تعداد زیاد موسسات امیدواریم با صبر مردم و تلاش بیشتر بانک مرکزی هر چه زودتر موسسات متبوع سر و سامان بگیرند.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت بورسیه ها نیز گفت: کمیته ای تحت نظارت وزارت علوم در این خصوص برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد که در آن اعلام شد هیچ مشکلی در خصوص وضعیت بورسیه ها وجود ندارد تعدادی از افراد بورسیه شده نیز قرار شد به صورت مشروح تحصیلات خود را ادامه دهند و تنها تعداد معدودی شرایط ادامه تحصیل را نداشتند.
اژه ای تصریح کرد: در این شرایط دو مسئله مطرح است یکی مسائلی که از طریق مسئولان وزارت علوم و رسانه ها مطرح و فضاسازی کاذب ایجاد و انگشت اتهام را متوجه عده ای خاص کرد که عده ای در این خصوص شکایت کرده اند که این شکایت ها در حال رسیدگی است اما مسئله بعدی این است که آیا بورسیه ها شرایط تحصیل را دارند یا خیر در خصوص این مسئله نیز وزارت علوم تصمیم می گیرد نه قوه قضائیه اما کسانی که در این مسیر حقی از دست داده اند می توانند شکایت کنند.
در خصوص ضرب و شتم معلولین استان البرز دو نفر بازداشت شدند
معاون اول دستگاه قضا در خصوص ضرب و شتم عده ای معلول واقع در مرکزی در استان البرز نیز گفت: گزارشی در خصوص این اتفاق به مسئولان قوه قضائیه رسید که مسئولان پیگیری و تخلفاتی را مشاهده کردند و در این راستا دو نفر بازداشت و پرونده در حال رسیدگی است.
وی در خصوص امضاهای طلایی در رابطه با پرونده هایی از قبیل پرونده های زمین خواری و راهکار قوه قضائیه در این خصوص نیز گفت: مهمترین راهکار قوه قضائیه در خصوص امضاهای طلایی به اعتقاد بنده این است که اگر چنانچه ما افراد فاسدی که زیاده خواهند و قانون را برنمی تابند محاکمه کنیم و محاکمات شان نیز علنی باشد بسیار از حبس ها و مجازات نقدی کارسازتر است.
اژه ای راهکار بعدی را اصلاح سیستم اداری دانست و گفت: سیستم اداری باید به طور جدی اصلاح شود و موانعی که بر سر راه اندازی کار مردم وجود دارد رفع شود وقتی دستگاه اجرایی برنامه ای برای استفاده از دریا ندارد افراد از راه غیرقانونی از منابع طبیعی استفاده می کنند با این حساب اگر یک طرف اصلاح نشود نمی توان انتظار داشت دستگاه قضا فقط برخورد قضائی داشته باشد.
معاون اول دستگاه قضا همچنین در خصوص پرونده های زمین خواری و دور زدن قانون توسط دستگاه های مختلف نیز گفت: یکی از اقدامات مثبت قوه قضائیه این بود که با کسانی که مجوزهای غیرقانونی صادر کرده بودند برخورد شود و در این مسیر هشت نه نفر از مسئولان دستگاه های مختلف وجود داشتند و دادستان به عنوان مدعی العموم وارد و پرونده در حال رسیدگی است.
سخنگوی دستگاه قضا همچنین در خصوص پالایش محتوای فضاهای مجازی و اقدامات قوه قضائیه گفت: در این راستا کارگروهی متشکل از شش نفر از دولت و یک نفر از دستگاه قضا تشکیل شد و ما اعتقاد داریم که باید تلاش شود تا از فضاهای مجازی به درستی استفاده شود و از طرف دیگر فساد ایجاد شده در این فضاها نیز ساماندهی شود به اعتقاد ما اگر جلوی آن گرفته نشود ممکن است بعدها مشکل ساز شود اما از آنجا که بنده در کارگروه مذکور حضور ندارم از جزئیات عملکرد آن بی اطلاعم اما امیدوارم با شروع دور جدید کار فضای عالی مجازی مسئولین در خصوص سیاست گذاری در فضاهای مجازی و استفاده از شبکه های ملی اقدامات مقتضی را انجام دهند.
وی در خصوص رسیدگی به پرونده گلشهر نیز گفت: این پرونده در جهت اصل مبلغ اختلافات فاحشی داشت و در حال رسیدگی است.
اژه ای در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت رسیدگی به مدیر عامل بانک هایی که در پرونده سه هزار میلیاردی نقش داشتند نیز گفت: این پرونده متهمین زیادی داشت که وقفه های ایجاد شده در رسیدگی به این پرونده از جمله انتقال قاضی این پرونده یعنی قاضی سراج به بازرسی کل کشور رسیدگی آن را به اطاله کشید و از آنجا که این پرونده، پرونده سنگینی محسوب می شود این تغییرات زمان زیادی برای مطالعه برد در شرایط فعلی 45 نفر در خصوص این پرونده در حال محاکمه هستند و همه این متهمین از جمله متهمین بانک صادرات هستند و برای ساماندهی به این پرونده تنها سه جلسه از دادگاه به قرائت کیفرخواست گذشت.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص محاکمه شخص خاوری نیز گفت: وی باید به صورت غیابی محاکمه شود.
در ادامه این نشست خبری وی در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت رشوه 17 میلیارد تومانی در خصوص مسئولان دفتر یک دادگاه گفت: فردی به عنوان کسی که کارمند یا مسئول دفتر دادگاهی باشد و 17 میلیارد رشوه گرفته باشد سراغ ندارم.
سخنگوی دستگاه قضا در خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت: شما اگر در این خصوص اطلاعاتی دارید اعلام کنید.
وی در خصوص سیلاب های اخیر صورت گرفته و برنامه دستگاه قضا برای ورود به این مسائل گفت: اگر یک دستگاه نظارتی گزارشی اعلام و براساس این گزارش کسی را مقصر اعلام کنند و گزارش کند که فردی خلافی منتهی به جرم انجام داده است در این صورت دستگاه قضا وارد عمل خواهد شد. بازرسی کل کشور در خصوص سیلاب های اخیر کسی را به عنوان مجرم در گزارش خود معرفی نکرده است.
اژه ای در ادامه این نشست در خصوص آخرین وضعیت پرونده دادستان سابق تهران نیز گفت: اگر محکوم علیه ظرف بیست روز اعتراض نکند حکم فعلی قطعی شده و حق اعتراض وجود ندارد لذا طولانی شدن روند به نفع محکوم علیه نیست.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص بازداشت اعضای حزب منحله مشارکت نیز گفت: به طور کلی و در روند رسیدگی چنانچه افراد بازداشت شده با قراری بازداشت شده باشند تا آماده شدن آن قرار در بازداشت خواهند ماند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین پرونده حکم پرونده جیسون رضائیان نیز گفت: در خصوص این پرونده همین امروز سوال کردم هنوز حکمی ابلاغ نشده است.
وی در خصوص جزئیات بازداشت بقائی نیز گفت: از بیان جزئیات معذورم تنها به این حد اکتفا می کنم که قرار بازداشت موقت تمدید شد.
قوه قضائیه موضعی در خصوص امکان مبادله جیسون رضائیان ندارد
اژه ای در خصوص امکان مبادله جیسون رضائیان و موضع دستگاه قضا نیز گفت: این مورد در برخی محافل مطرح شده است اما در قوه قضائیه هنوز چیزی در این خصوص مطرح نشده و با این حساب ما نیز موضعی در این خصوص نداریم.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص اولین جلسه رسیدگی به پرونده بابک زنجانی نیز گفت: تا امروز این تاریخ عقب نیفتاده است و با درخواست وکیل نام برده مبنی بر به تاخیر افتادن جلسه دادگاه موافقت نشده است.
وی در خصوص ارجاع نامه عفت مرعشی به دادستان گفت: من در این روند از دادستان خواستم تا اگر لازم بداند به آن جواب دهد و اگر نامه نیاز به پیگیری داشت پیگیری شود.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص کمپین حمایت از طاهری و فضاسازی ایجاد شده در فضاهای مجازی نیز گفت: ما قبل از قطعیت یک حکم مجاز به باز کردن آن نیستیم حکم مذکور به دیوان عالی کشور رفته است و ما منتظر جواب و اقدام دیوان عالی کشور هستیم ضمن اینکه فضاسازی های کاذب ایجاد شده همیشه نتیجه عکس دارد البته ممکن است مقطعی از آن استفاده شود اما در دراز مدت و روشن شدن ماجرا به نفع افراد نیست.
اژه ای در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر علت کشته شدن فردی به نام شاهرخ زمانی (فعال کارگری) که به مدت پنج سال زندانی بوده است نیز گفت: افرادی که در زندان هستند مثل سایر مردم و یا حتی بیشتر دچار مسائل، مشکلات و بیماری می شوند آنچه ظاهرا مسلم است وی سکته کرده بوده است اما علت و سبب سکته در حال بررسی است.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص مرخصی رفتن یا نرفتن نام برده نیز اظهار بی اطلاعی کرد.