به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی دستگاه قضا در هشتاد و ششمین نشست خبری خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه که ظهر امروز در ساختمان مرکزی قوه قضائیه برگزار شد مستقیما به پاسخ سوالات خبرنگاران پرداخت.
وی در خصوص اقدامات قوه قضائیه در روند جریان حادثه منا اظهار داشت: در قوه قضائیه دادستان کل کشور در مقام تعقیب موضوع هستند و این تعقیب چه از جنبه داخلی و چه از جنبه خصوصی که برای آن شعبه ویژه ای پیش بینی شده است در حال پیگیری است.
در خصوص فاجعه منا و تعقیب مقصرین سعودی قوه قضائیه به همراه قوه مجریه و وزارت خارجه امور را پیگیری می کنند
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه در شرایط فعلی هنوز خیلی از حجاج از سفر بازنگشته اند و به این دلیل افراد زیادی برای شکایت مراجعه نکرده اند افزود: البته تعداد محدودی به صورت کتبی شکایت کرده اند و در خصوص تعقیب مقصرین آل سعود، هم قوه قضائیه هم دولت و به طور خاص و ویژه وزارت خارجه امور را دنبال می کنند و همگی در جهت هم افزایی با سایر کشورهای اسلامی در زمینه فاجعه رخ داده شده هستند.
معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: انتظار داریم مدعیان دفاع از حقوق بشر در جهان به این موضوع واکنش مناسب نشان دهند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده جیسون رضائیان نیز گفت: حکم این پرونده صادر شده و قابل اعتراض است اما هنوز مدت زمان اعتراض به پایان نرسیده است و دادگاه منتظر است اگر چنانچه اعتراضی صورت نگرفت حکم قطعی و در صورت ابلاغ اعتراض به دادگاه تجدیدنظر خواهد رفت.
وی در خصوص پرونده بابک زنجانی نیز گفت: در مورد این پرونده هر کس که لازم به تحقیق از آن باشد چه به عنوان مطلع و چه به عنوان شاهد حتما احضار و تحقیقات لازم به عمل خواهد آمد.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه این پرونده و پرونده هایی از این دست که ابعاد مختلفی دارد زمان زیادی برای رسیدگی می برند تصریح کرد: براین اساس این پرونده تکمیل و قرار مجرمیت صادر و به دادگاه اعلام شد و کیفرخواست نیز قرائت شد و جلسه بعدی رسیدگی در برج 8 و 9 برگزار خواهد شد.
معاون اول قوه قضائیه همچنین در خصوص آخرین وضعیت شکایت از اسحاق جهانگیری توسط احمدی نژاد نیز گفت: شکایت از جهانگیری در دادسرا مطرح است و به طور طبیعی روال خود را طی خواهد کرد و من در خصوص اینکه نام برده به اتهامات وارد شده پاسخ داده است یا خیر اطلاعی ندارم.
حجت الاسلام محسنی اژه ای در ادامه این نشست خبری در خصوص قرائت علنی کیفرخواست دادگاه بابک زنجانی و اینکه آیا بقیه دادگاه نیز علنی برگزار خواهد شد یا نه گفت: علنی یا غیرعلنی برگزار شدن دادگاه به تشخیص قاضی است به طور کلی در ابتدای شروع به هر پرونده قانون تعیین می کند چه مواردی علنی و چه مواردی غیرعلنی باشد و تصمیم گیری در این خصوص به عهده ریاست دادگاه است.
جلسه رسیدگی به پرونده برادران روزچنگ چهارشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت پرونده برادران روزچنگ نیز گفت: ادامه رسیدگی به این پرونده در دادگاه مطرح است و چهارشنبه هفته جاری جلسه ای در این خصوص برگزار می شود که البته این جلسات ادامه خواهد یافت به طور کلی در هر پرونده ای هر کسی که در مظان اتهام باشد به عنوان متهم از وی تحقیق به عمل می آید.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نام سه وزیر و رئیس بانک مرکزی در پرونده بابک زنجانی مطرح است آیا این افراد به دادگاه فراخوانده خواهند شد یا نه گفت: مهم آن است که افراد تسلیم قانون باشند و تا زمانی که مسئله ای ثابت نشده رسانه ها و اصحاب جراید پیش داوری و قضاوت نکنند و کسی که مورد سوال قرار می گیرد بدون جوسازی به سوالات پاسخ دهد.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص تجهیز زندان بزرگ اظهار داشت: زندان بزرگ ظرفیت خوبی دارد و تلاش بر آن است که به کمک دولت هر چه زودتر تکمیل و تجهیز شود اما چون بودجه لازم فراهم نشده بخش کمی از آن تجهیز شده و علت عدم تجهیز نیز تنها مسئله بودجه و مالی بوده است.
حجت الاسلام محسنی اژه ای تاکید کرد: مسلما براساس میزان تجهیز شده زندان متهم به آنجا اعزام شده است.
پرونده احمدی نژاد بسته نشده و در حال رسیدگی است
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دو سال از احضار احمدی نژاد به دادگاه می گذرد که وی از حضور در دادگاه امتناع کرده است و آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده گفت: پرونده احمدی نژاد بسته نشده و در حال رسیدگی است.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص علت بازداشت حمیدرضا بقائی نیز گفت: علت بازداشت به خود وی و وکلا اعلام شده اما ما از بیان جزئیات که در مرحله رسیدگی پرونده است و با توجه به آنکه هنوز حکمی صادر نشده به جامعه معذوریم.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که عده ای قبل از انقلاب اموال غیر منقول خود را گذاشته و به دلایلی از کشور خارج شده اند و سپس فوت کرده اند آیا روالی برای بازگشت این اموال به خانواده های آنها در قوه قضائیه وجود دارد یا خیر گفت: یک دسته از افراد که هیچ اتهامی به آنها وارد نبوده و بعد از انقلاب علیه نظام کاری نکرده اند و در ایران نیز وکیل یا کسی که اموال آنها را اداره کنند وجود داشته است و این اموال در اختیار آنهاست و مشکلی ندارد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای افزود: دسته دوم افرادی هستند که اصلا نمی دانیم مشکلی دارند یا نه ممکن است آن فرد در خارج زنده یا مرده باشد و در داخل نیز وکیلی نداشته باشد تا اموال وی را مدیریت کند و به این ترتیب اموال رها شده و بدون سرپرست موجود باشد بر این اساس حکومت آن را بر مبنای ضوابط قانونی اداره می کند تا زمانی که خود شخص یا وکیل قانونی وی پیدا شود بررسی های لازم انجام خواهد شد چنانچه این اموال مشمول اصل 49 نباشد و اموالی نا مشروع به حساب نیاید یا آن فرد از مقامات قبل از انقلاب که اموال شان باید مورد بررسی قرار گیرد محسوب نشود هزینه ای که این اموال برای نگهداری در بر داشته است و یک حق سرپرستی از وی دریافت و بقیه اموال به وی بازگردانده می شود اما در مورد افرادی که اموال شان نا مشروع است یا مشمول اصل 49 می باشد رسیدگی ها انجام گرفته و به میزان نامشروع بودن ضبط خواهد شد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به طرح مسئله تامین اجتماعی در دادگاه بابک زنجانی و امکان حضور مرتضوی در این دادگاه به عنوان متهم گفت: این مسئله به تشخیص دادسرا بستگی دارد به عنوان مثال اگر دادسرا تشخیص دهد فردی که از وی کلاهبرداری شده مقصر نیست نه به عنوان متهم بلکه آن شخص شاکی خواهد شد اما چنانچه ثابت شود تبانی در کار بوده است ممکن است به عنوان متهم به دادگاه احضار شود در هر حال نوع هر کدام از این احضارها به نحوه رسیدگی و نتایج دادسرا برمی گردد.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه این نشست خبری در خصوص مسئله استاندارد مواد غذایی که برخی کارخانه های غذایی از آرم استاندارد برخوردارند اما وزارت بهداشت غیر استاندارد بودن و غیر بهداشتی بودن آنها را تایید می کند و ورود قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم در این خصوص گفت: این موارد تخصص ما نیست که تعیین کنیم استاندارد درست می گوید یا وزارت بهداشت اما به طور کلی آنچه مربوط به سلامت مردم است از توجه ویژه ای برخوردار است و دولت باید مسئله این دو نهاد زیر مجموعه خود را حل و فصل کند.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص فروش موسسه مالی میزان به متقاضیان نیز گفت: در مورد این موسسه یا هر موسسه مالی دیگر مکرر از طریق کارگروه مشترک تشکیل شده میان بانک مرکزی، قوه قضائیه و دولت بر این مهم تاکید شده که اگر این موسسات مجوز لازم را اخذ کنند می توانند کار خود را ادامه داده و در غیر این صورت باید آن موسسه به طور کلی جمع شود به هر حال پیگیری این مسئله به عهده کارگروه نام برده شده می باشد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای در خصوص برخی اعتراض وکلا نسبت به برخورد قضات قوه قضائیه و طرح این موضوع در جلسه ای که بین آیت الله آملی لاریجانی و نماینده کانون وکلا برگزار شد نیز گفت: ممکن است در یک مجموعه قضائی فردی برخورد مناسب با یک وکیل خاص نداشته باشد و گلایه از آن فرد یا مورد خاص باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد تحت عنوان موسسه خود را به ثبت رساندند و حتی حق وکالت هم ندارند در خصوص این موارد هم قوه قضائیه و هم کانون وکلا معترض اند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در این راستا صحبت هایی در خصوص مسائلی از قبیل موارد ذکر شده صورت گرفت و قرار بر آن شد که کارگروهی تشکیل و موارد تخلفاتی که در کانون وکلا انجام می شود مورد رسیدگی قرار گیرد و این کارگروه مشترک به بررسی تخلفات از ناحیه قضات یا وکلا خواهد پرداخت.
حجت الاسلام محسنی اژه ای، در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص پرونده شکایت احمدی نژاد از اسحاق جهانگیری و عنوان جرمی این پرونده گفت: مواردی که براساس آن شکایت ذکر شده مطرح شد هر کدام یک عنوان داشته است.
وی ادامه داد: به طور کلی یک عنوان را مطرح نکردند گاهی اوقات عنوانی که اول شاکی مطرح می کند تغییر کرده و این طور نیست که تا آخر الزمان همان عنوان بدون تغییر باقی بماند برهمین اساس ممکن است بعدا خود شاکی عنوان را عوض کرده و یا در امور کیفری چه بسا عنوانی که شاکی داده است دادگاه یا دادسرا در خصوص تغییر آن تصمیم بگیرند.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: این مسائل مواردی هستند که باید منتظر بمانید تا بعدا وکلای پرونده ها اعلام کنند.