به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس اين سازمان كه به منظور شركت در كنفرانس بينالمللي «علم و دين» در اتريش حضور دارد، 8 شهريور با رئيس مؤسسه سنت گابريل اتريش ديدار و گفتوگو كرد.
آندرياس بشته در ابتداي اين ديدار كه در مركز سنت گابريل وين صورت گرفت، گفت: از حدود 20 سال پيش كه گفتوگوهاي ديني ايران و اتريش شكل گرفت، موضوعات مختلفي مورد بررسي قرار گرفته است كه حاصل آن دست يافتن به منابع علمي مناسب است كه منتشر شده و مورد توجه علاقمندان و صاحبنظران قرار گرفتهاند.
بشته همچنين با اشاره به سفر پيشين خود به ايران براي شركت در گفتوگوهاي ديني بين ايران و اتريش، گفت: امروز گفتوگوهاي ديني اتريش و ايران با مشاركت دانشگاه الهيات كاتوليك وين و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي انجام ميشود و البته ما آكادمي علوم اتريش را نيز با خود در پيشبردن اين گفتوگوها همراه كردهايم.
رئيس مؤسسه سنت گابريل اتريش در ادامه سخنان خود پيشنهاد داد كه كنفرانسهاي گفتوگوي ديني ايران و اتريش همچنان به دو زبان آلماني و فارسي برگزار و مقالات آلماني به فارسي و مقالات فارسي نيز به آلماني ترجمه شوند.
وي همچنين خواستار برگزاري اين گفتوگوها در هر دو كشور به صورت متناوب شد و گفت: از هماكنون بايد به فكر مباحث قابل طرح در دور بعدي گفتوگوهاي خود در سال 2016 باشيم.
وي در پايان سخنان خود درباره چگونگي گرايش به دين در جهان كنوني، اظهار كرد: جوانان امروز دنيا متدين هستند؛ با اين حال تلاش دارند كه ارزشهاي ديني خود را بازتعريف كنند.
جهان و مسأله آزادي
در ادامه اين ديدار ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سخناني گفت: آنچه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و در سالهاي قبل با عنوان گفتوگوهاي ديني آغاز كرديم، توسعه يافته است؛ بطوريكه در حال حاضر با انديشمندان بسياري از كشورها و پيروان ديني گفتوگوهاي سودمندي را دنبال ميكنيم.
وي افزود: به دنبال آن هستيم كه در گفتوگوهاي ديني خود با ديگر كشورها از مباحث كلي و تكراري عبور كرده و مباحث كاربرديتري مانند عدالت، حقوق و ... را مطرح كنيم.
ابراهيميتركمان در ادامه اين بخش از سخنان خود با بيان اينكه روزگاري سخن از جهان چندبيني درميان بود؛ اما امروزه سخن از جهان چندخدايي است، گفت: اگر براي آينده فكري نكنيم، جهان با يك چالش جدي روبرو خواهد شد.
وي ادامه داد: از جمله موضوعات جديد مورد بحث جهان، مسأله آزادي است كه هم جوامع و انديشمندان ديني در خصوص آن دغدغه دارند و هم جوامعي كه در آن تفكر ديني وجود ندارد. بنابراين آزادي هم ميتواند مفهوم سكولار داشته باشد و هم مفهوم ديني.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پايان سخنان خود گفت: جهان متمدن امروز، آزادي بدون قيد و شرط را نميپذيرد و قانون، نظم عمومي و اخلاق را نيز از جمله عناصر مهمي ميداند كه بايد در دايره اين مباحث گنجانده شود تا از قرائتهاي متعدد از آزادي كاسته شود و اين مقوله از دايره منسجمتري برخوردار شود.