به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، ششمین همایش علوم علفهای هرز ایران از امروز تا ۱۲ شهریورماه جاری با حضور پروفسور استرایبیگ، رئیس کارگروه آموزش انجمن علفهای هرز اروپا از کشور دانمارک؛ بوهرن، رئیس کارگروه گیاهان مهاجم در انجمن علمی اروپا از سوئیس، اسکندر زند، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس انجمن علوم علفهای هرز و معاون وزیر جهادکشاورزی و محمدعلی باغستانی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در دانشگاه بیرجند برگزار میشود.
سید وحید اسلامی، دبیر علمی همایش در افتتاحیه از ارسال ۳۰۶ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و بیان داشت: ۲۵۶ مقاله پس از داوری ۶۰ نفر از متخصصان انتخاب شدند که در سه محور بیولوژی و اکولوژی، مدیریت غیرشیمیایی و تلفیقی علفهای هرز و مدیریت شیمیایی و علف کشها توسط ۱۷۰ محقق از سراسر کشور ارائه خواهند شد.
وی هدف از برگزاری این همایش را گردآوری محققان علوم علفهای هرز به منظور آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی در عرصههای مرتبط با علوم علفهای هرز و توانمندیهای موجود در نقاط مختلف کشور، تبادل تجربیات و انعکاس نتایج تحقیقات انجام شده به بخشهای اجرایی و جلب توجه اندیشمندان و محققان و مسئولان امر به اهمیت علفهای هرز در بخش کشاورزی و معرفی پتانسیلها و جاذبههای استان مطرح کرد.
دبیر علمی این همایش تصریح کرد: یکی از ویژگیهای مهم این همایش برگزاری میزگرد تخصصی با موضوع وضعیت علفهای هرز در مزارع با حضور مهمانان خارجی است که امیدواریم نهایت بهره برداری از این نشست تخصصی صورت پذیرد.
تنها راه جلوگیری از علفهای هرز و گسترش گیاهان مقاوم مدیریت تلفیقی است
اسکندر زند، معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این مراسم بیان داشت: باید با مدیریت تلفیقی روشهای خاصی را ابداع کنیم تا از گسترش علفهای هرز جلوگیری و گسترش گیاهان مقاوم ایجاد شود.
وی با بیان اینکه مهمترین اصل و سیاست که در کشور باید ایجاد شود مدیریت تلفیقی است، افزود: در حال حاضر هیچ علفکش جدیدی تا حدود ۲۰ سال دیگر نداریم چون گیاهان به علفکشها مقاوم شدهاند.
معاون وزیر کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان به بلند مدت فکر نمیکنند و با توجه به این معضلات ضررهای زیادی به آب خاک و گیاهان موجود میزنند.
زند تاکید کرد: در ایران باید کارهایی صورت گیرد که از سموم سرطانزا در تمامی محصولات کشاورزی جلوگیری شود.
وی با اشاره به فعالیتهای انجمن علمی علوم علفهای هرز ایران، تصریح کرد: انجمن از ابتدای تاسیس حدود ۷۰۰ نفر عضو دارد، که امسال نیز ۱۰۰ نفر عضو شدهاند.
میزان استفاده کشاورزان از سموم کشاورزی در ایران بسیار بالا است
محمد علی باغستانی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه باید علفهای هرز و گیاه پزشکی مورد توجه باشد، افزود: خوشبختانه با اندیشمندان و محققانی که در ایران داریم پیشرفتهای زیادی کردهایم.
وی تصریح کرد: کارهای که در این راستا دانشگاهها، کشاورزان و دستگاههای اجرایی باید انجام دهند امنیت غذایی، تولید غذا به اندازه کافی، سلامت محصول و کیفیت و در دسترس بودن همه است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: طبق برنامه فاو در سال ۲۰۵۰ باید نیاز بیش از نیمی از جمعیت دنیا تامین شود که متاسفانه کشور ایران در این زمینه طی ۱۰ سال گذشته هیچ پیشرفتی نداشته است.
باغستانی با اشاره به ثبت ۴۳ آفتکش و حشرهکش در تیرماه امسال، گفت: در ایران ۱۹۰۶ افتکش به ثبت رسیده که از تنوع زیاد برخوردار است.
وی تصریح کرد: متاسفانه قیمت پایین سم، کشاورزان را وادار به استفاده برای محصولات خود میکنند که در ایران سالانه ۲۵ هزار تن سم مصرف میشود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه چین و هندوستان وارد کننده اصلی سم در ایران هستند، گفت: مدیریت تلفیقی، مسئولیتپذیری زیست محیطی، معقولیت اجتماعی، حساسیت اکولوژیکی، پایداری اقتصادی، تولید ایمن و کیفیت غذا اساسیترین کارهایی است که باید در ایران انجام شود.
در پایان این مراسم از پیشکسوتان علوم علفهای هرز تقدیر شد و استرایبیگ به سخنرانی پرداخت.