به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، دوازدهمین نشست اتاق گفتگو با خبرنگاران سازمان اقتصادی کوثر با حضور مدیران فعال در گروه خدمات فنی و مهندسی برگزار شد.
در ابتدای این نشست کرامت نرگس نژاد، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر با بیان اینکه هلدینگ معین کوثر از سال 1364 آغاز به فعالیت کرده است، اظهار داشت: مجموعه فعالیت های این شرکت از صفر تا صد صنعت ساختمان شامل سرمایه گذاری در حوزه ساختمان، ساخت و مدیریت ساخت و امور مالی در حوزه مربوطه را انجام می دهد.
وی افزود: معین کوثر در همه ابعاد صنعت ساختمان فعالیت میکند. در برخی موارد از توانمندی بخش خصوصی به عنون سرمایه گذار خدمت گرفته و در برخی موارد نیز خود سرمایه گذاری و ساخت می نماید.
نرگس نژاد با اشاره به این موضوع که هلدینگ مسکن معین کوثر عملا در 4 سال اخیر توسعه پیدا کرده است، ادامه داد: در ده سال گذشته متاسفانه هیچ سود عملیاتی وجود نداشته است اما در چهار سال گدشته به لحاظ عملکردی پیشرفت خوبی داشته، به طوری که در سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان سود عملیاتی داشتیم.
وی بهره گیری از سیاستهای کلی نظام در بحث اقتصاد مقاومتی را مهنترین دلیل توسعه و پیشرفت گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر خواند و عنوان کرد: رشد بهره وری از عومل تولید به خصوص نیروی انسانی را می توان از مهمترین عواملی خواند که به توسعه این شرکت کمک کرده است.
به گفته نرگس نژاد 100 درصد میات مدیره و بیش از 90 درصد پرسنل و کارمندان گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر از جامعه هدف ایثارگران و خانواده شهدا می باشند.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر وی با بیان اینکه زمان و کیفیت دو بال پرواز در عرصه اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: در صورت نقض یکی از این دو مورد عملا نمی توان شاهد
توسعه و پیشرفت و افزایش بهره وری بود.
وی در ادامه اضافه کرد: با وجود قرارداشتن در شرایط رکود، این شرکت حدود 400 میلیارد تومان پروژه فعال داریم که عمدتا توسط نیروهای خود سازمان مدیریت می شوند.
نرگس نژاد عنوان کرد: یکی از پروزه های گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر پروژه برج های دوقلوی کیو خرم آباد است که شرکت ساختمانی 29 طبقه بوده و در کنار دریاچه کیو قرار دارد و با 160 هزار مترمربع زیربنا می تواند350 خانوار را در خود جای دهد.
وی افزود: این شرکت در طول 4 سال گذشته که فعالیت خود را به شکل جدیدی آغاز کرده است، از 2500 مترمربع پروژه به 250 هزار مترمربع پروژه فعال رسیده است که نشان از رشد 100 برابری فعالیت ما به لحاظ متراژ و کمیت ساخت است.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر افزود: پروژه برج مسکونی در المپیک تهران از دیگر پروژه های این شرکت است که با زیربنای 42 هزار مترمربع در 17 طبقه مسکونی و 3 طبقه پارکینگ در 200 واحد مسکونی در حال ساخت است و حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی در ادامه به پروژه تجاری سه راه امین حضور اشاره کرد و گفت: این از نمودهای هم افزایی شرکت های سازمان اقتصادی کوثر است که به مربوط به فروش لوازم خانگی می شود و زمین آن مربوط به شرکت شهاب می باشد.
نرگس نژاد ادامه داد: پروژه مسکونی 100 احدی در خیابان مقداد بلوار پیامبر از دیگر پروژه های در دست است که به زودی با اخذ مجوزهای لازم عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
وی با عنوان این موضوع که مسکن و ساختمان همچنان در رکود به سر می برد، خاطرنشان کرد: رونق ساخت و ساز و طرح های عمرانی می تواند حداقل 200 صنعت را به حرکت درآورد اما نهفته است و ناشی از رفتار مصرف کننده می باشد.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر تصریح کرد: لازم است تسهیلات خرید مسکن متناسب با دهک ها و قدرت خرید اقشار مختلف متفاوت بوده و اینگونه نباشد که وام مسکن 20 ساله یا 15 ساله باشد. ممکن است برخی افراد به تناسب نیاز بتوانند 3 ساله وام مسکن را برگردانند و عده ای به زمان بیشتری نیاز داشته باشند. نیازی نیست برای همه کشورها یک نسخه در وام مسکن صادر شود.
وی تاکید کرد: نرخ سود وام مسکن برای اقشار مختلف باید متفاوت باشد و با توجه به نیاز دهک های مختلف تعریف شده چرا که مسائل اجتماعی نباید نسخه واحد داد.
در ادامه این نشست فرید اجلالی، مدیرعامل شرکت پیماب با بیان اینکه عمده فعالیت های این شرکت در زمینه سدسازی است، اظهار داشت: به دلیل برخورداری شرکت پیماب از صلاحیت های فنی و تخصصی در سایر فعالیت های عمرانی نیز شرکت می کند.
به گفته وی، شرکت پیماب دارای رتبه پایه یک آب، پایه 2 ساختمان، پایه 2 تاسیسات-تجهیزات، پایه 3 راه و ترابری، پایه 4 نیرو و پایه 5 صنعت و معدن است.
اجلالی ادامه داد: اولین پروژه ای که توسط شرکت پیماب انجام شده و به اتمام رسید سد مخزنی جیرفت برای تامین آب آشامیدنی جیرفت و چند شهر و روستای اطراف آن بود.
وی افزود: این سد آب های سطحی ناشی از سیلاب های این منطقه را جمع آوری کرده و آب شرب و تا حدودی آب کشاورزی را در اختیار مردم این منطقه قرار می دهد.
مدیرعامل شرکت پیماب ادامه داد: سد ماکو (سد بارون) دومین سد ساخته شده توسط این شرکت است که در سال 1370 به بهره برداری رسید که آبشهر ماکو را تامین کرده و مصرف کشاورزی نیز دارد.
وی افزود: سد سلمان فارسی (سد قیر) در استان فارس بزرگترین سد ساخته شده توسط پیماب و پنجمین سد کشور بوده که دارای ظرفیت یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب بوده و اولین سد بتونی قوسی کشور می باشد.
اجلالی اضافه کرد: بر اساس گزارش وزارت نیرو سد سلمان فارسی ارزان ترین و کم هزینه ترین سد کشور است که به لحاظ علمی و فنی بسیار مورد توجه قرار گرفت و مقالات علمی زیادی از آن استخراج شد.
وی عنوان کرد: افزایش ارتفاع 18 متری سد اکباتان که وظیفه تامین آب استان همدان را بر عهده دارد، از دیگر پروژه های شرکت پیماب بود که طی آن ارتفاع این سد از 54 متر به 72 متر رسید.
مدیرعامل شرکت پیماب یکی دیگر پروژه های این شرکت را انتقال آب از حوزه زاگرس به قم عنوان کرد و گفت: احداث تونل و بندهای انحرافی این پروژه بر بهده شرکت پیماب بود تا استان قم از آب آشامیدنی سالمتری برخوردار شود.
وی افزود: این پروژه کار فنی مهمی بود چرا که دمای ارتفاعات زاگرس همواره پایین می باشد اما با وجود دشواری های عملیات عمرانی باز هم پروژه زودتر از زمان مقرر به بهره برداری رسید.
اجلالی در ادامه به پروژه های در دست اجرای شرکت پیماب اشاره کرده و گفت: مهمترین پروژه که دو ماه پیش با حضور آقای جهانگیری و وزیر نیرو به عنوان پروژه برتر بانک توسعه اسلامی انتخاب شد، پروژه سد بار نیشابور بود که به دلیل اتمام زودتر از موعد توانستیم جایزه سرعت عمل را دریافت کنیم.
وی تصریح کرد: این سد آب شرب و کشاورزی نیشابور، بار و فیروزه ر تامین می کند و اهمیت آن به دلیل کم آبی و افت سطح آب آشامیدنی در این منطقه می باشد که حال حدود 200 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه از آن منتفع می شوند.
مدیرعامل پیماب افزود: پروژه دیگر ما احداث سد مخزنی کوار در شیراز است که در 45 کیلومتری شیراز بوده و با گنجایش 200 میلیون مترمکعب آب تامین کننده آب آشامیدنی و کشاورزی این منطقه خواهد بود که در سال جاری با تزریق بودجه 5 میلیاردی بعد از مدت 3 سال وقفه مجددا فعال شد.
وی ادامه داد: سد تنگه سرخ یاسوج از دیگر پروژه های در دست اجرای پیماب است که از بزرگترین پروژه های این استان بوده و با ارتفاع 72 متری و گنجایش 72 میلیون مترمکعب آب وظیفه تامین آب شرب و کشاورزی یاسوج و روستاهای اطراف آن را دارد که امید است اشتغالزایی خوبی را در نیز در منطقه موجب شود.
اجلالی سد بعدی در دست اقدام این شرکت را سد تنگه سرخ شیراز عنوان کرد که با مخزن 23.5 مترمکعبی سد بزرگی نیست اما نقشی مشابه نقش دریاچه چیتگر تهران دارد که موجبات رونق گردشگری این استان را فراهم می آورد.
وی افزود: متاسفانه به دلایل مختلفی از جمله بودجه و سیاست انقباضی دولت سد تنگه سرخ شیراز با مشکلاتی روبرو است که ممکن است زمان بندی 5 ساله آن به 8 سال نیز افزایش یابد.
مدیرعامل پیماب در ادامه با بیان اینکه سد سازی کشور در انتهای راه است گفت: 92 درصد پتانسیل سدسازی ایران انجام گرفته و 8 درصد باقی مانده نیز شامل سدهای کوچک و مسیرهای دور می شود که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیستند و به همین دلیل شرکت پیماب فعالیت های خود را به سوی حوزه های دیگر از جمله راهسازی، پتروشیمی و صنعت نفت، تصفیه خانه های آب و فاضلاب و غیره سوق می دهد.
وی ادامه داد: بر این اساس در حال حاضر قرارداد ساخت ساختمانهای غیرصنعتی در فازهای 22، 23 و 24 عسلویه بسته شده است که با پیشرفت 97 درصدی در مهرماه تست گرم روی آن صورت گرفته و تا اواخر آبان تحویل داده می شود.
اجلالی افزود: 4 بانده کردن محور هراز از دیگر پروژه های شرکت پیماب کرد که در حال حاضر قرارداد حدود 10 کیلومتر از این مسیر بسته شده و چهار تونل به طول تفریبی 2375 متر انجام شده و 70 درصد پروژه انجام شده و ان شالله علی رقم کمبود بودجه در وزارت راه تا پایان سال 94 به بهره برداری می رسد.
وی موافقتنامه احداث خط 4 متروی کرج را از دیگر پروژه های این شرکت عنوان کرد و گفت: مسیر این خط 18 کیلومتر طول و 17 کیلومتر زیرزمین بوده و مبلغ قرارداد آن بین 6 تا 7 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
مدیرعامل پیماب در ادامه به فعالیت های برون مرزی این شرکت اشاره کرد و گفت: افتتاح دفایر این شرکت در بغداد و سلیمانیه از جمله فعالیت های برون مرزی ما بود که به دلیل فعالیت های داعش در منطقه متوقف شد و در حال حاضر دفاتر پیماب در بغداد و سلیمانیه ثبت شده است.
وی همچنین از رقابت با شرکت های اتریشی، ترکیه ای و کشورهای حاشیه خلیج فارس در احداث 10 کیلومتر از اتوبان بغداد – کربلا خبر داد و گفت: موافقتنامه این پروژه بسته شده و طراحی به گونه ای بوده که هم عبور و مرور به راحتی صورت گرفته و بدون آسیب رسیدن به امامزاده دسترسی پیاده رویی نیز داشته باشد.
اجلالی اضافه کرد: طی 15روز آینده به دعوت وزارت راه و آب الجزایر عازم این کشور هستیم تا توافقنامه ای برای یک پروژه جدید بسته شود. علاوه بر این پروژه سدسازی در آنگولا و شمال افغانستان نیز در دست داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 20 نفر از پرسنل شرکت پیماب از جامعه هدف خانواده شهدا و ایثارگران بود و علاوه بر این در قالب طرح تکاک نیز در حال آموزش نیروهایی هستیم تا بتوانند مستقلا فعالیت کنند.