به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قاضی زاده هاشمی دقایقی پیش در همایش بهورزان و مدیران نمونه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرکز رفاهی دانشگاه فردوسی این شهر با بیان اینکه مشکلات عنوان شده از سوی قائم مقام بهداشتی وزارت از سوی خود این مسئولان باید دنبال شود گفت: در خصوص پیشنهاد قرار دادن دو سال ماموریت طرحی بهورزان کشور به عنوان خدمت کاری این افراد وزارت بهداشت پیشنهاد خود را به مجلس ارائه کرد که متاسفانه مورد قبول مجلس واقع نگرفت و در خصوص قرار دادن شغل بهورزی جزو مشاغل سخت نیز باید مصوبه مجلس لحاظ شود که احتمالا به مجلس بعد واگذار خواهد شد.
وی به ارتقای شغلی بهورزان اشاره کرد و ادامه داد: من پیشنهاد می دهم که مسئولان بهداشتی کشور بهورزان را مانند درجه داران ارتش رده بندی کرده و براساس سابقه کاری شان به ارتقای درجه آنها کمک کنند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه وعده های انجام نشدنی به بهورزان ندهید گفت: تا آنجا که می توانید وعده های شدنی را به بهورزان اعلام کرده و در خصوص بیمه بهورزان اگر این کار شدنی است در این خصوص گام بردارید.
وزیر بهداشت به بخش نامه مالی صورت گرفته در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: امیدواریم حوزه درمان نیز مانند حوزه بهداشت اختیارات مالی این حوزه را در اختیار مدیر ارشد آن قرار دهد کاری که در حوزه بهداشت در کشور در حال انجام است.
قاضی زاده هاشمی بحث بهداشت در کشور را دارای اهمیت دانست و با انتقاد از کسانی که به دنبال نتیجه گیری سریع در این بخش می باشند گفت: یکی از عمده ترین مشکلات ما ایجاد تغییر نگاه در مسئولانی است که صرفه اقتصادی را بر سلامت مردم ترویج می دهند.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت تهدیدات بسیار فوق العاده در کشور وجود دارد که امیدواریم در تغییر رفتار ایجاد شده در سبک زندگی مردم بتوانیم با کار فرهنگی مستمر موفق باشیم.
قاضی زاده با انتقاد از برخی مسئولان کشور که حاضر به تغییر نگاه در حوزه بهداشت در زندگی خود نیستند بیان داشت: تغییر نگاه ایجاد کردن در مسئولان کار بسیار سختی است زیرا برخی از آنان صرفه و سود اقتصادی را جایگزین بهداشت و سلامت جامعه می کنند.
وی استفاده از نوشابه های مختلف، شیرین کننده ها، فست فودها و افزودنی های غیرمجاز غذایی را از جمله بزرگترین مشکلات حوزه بهداشت در کشور دانست و گفت: در گذشته در کنار هر اقدام اقتصادی یک فعالیت اجتماعی صورت می گرفت که متاسفانه امروز در کشور این نگاه وجود ندارد.
وزیر بهداشت با انتقاد از هزینه کردن در حوزه های غیر درمان بیان داشت: در ایران 12 هزار میلیارد تومان هزینه برای مسکن مهر انجام می شود اما متاسفانه برای مردم در این حوزه یک درمانگاه ساخته نمی شود.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در راه ارتقای بهداشت سلامت در کشور تقریبا تنها هستیم گفت: درمان در حقیقت نوعی پیشگیری است اما برخی به ما انتقاد دارند که شما در حال افزایش بیماری در کشور هستید این در حالی است که یک فرد دیابتی در صورت درمان نشدن نابینا و هزینه های زندگی اش افزایش پیدا می کند.
وزیر بهداشت با حمایت از ایجاد نظام سلامت و یا بهورز شهری در شهرها در بخش پایانی سخنان خود گفت: اگر بتوانیم بهورز شهری را مشابه بهورز روستایی تربیت کنیم و با همان انگیزه در شهر به خدمت بگیریم بزرگترین حرکت را در دولت یازدهم ایجاد کرده ایم.
وی اشکال پزشکان عمومی در به کارگیری این قشر در بهداشت شهری را ناوارد دانست و گفت: پزشک عمومی در ایران متاسفانه کار درمان و نسخه نویسی را انجام می دهد و نمی تواند مانند بهورز در بحث سلامت شهر مداخله کننده باشد.
وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه ما از این اتفاق حمایت و امیدواریم جمعیت سی میلیونی در اختیار بهورزان کشور راه رشد توسعه بهداشت در کشور را ایجاد کنند گفت: ایجاد بهورز شهری با هر نامی که باشد توسعه بهداشتی در کشور را به دنبال خواهد داشت.