آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۰۹۹۴
گزارشی از دستپاچگی این روزهای حامیان برجام

پس‌لرزه‌های افشاگری در کمیسیون برجام؛ ذوق‌زدگان «دستپاچه» شدند!

شکسته شدن سکوت سعید جلیلی و افشاگری‌های مستدل و با سند و مدرک او به مذاق ذوق‌زدگان مقیم دولت و حامیانشان در روزنامه‌های زنجیره‌ای، چندان خوش نیامده است. نخستین واکنش ذوق‌زدگان دستپاچه شده، هجوم همه جانبه علیه جلیلی و ایجاد جنجال رسانه‌ای با هدف جلوگیری از شنیده شدن استدلالهای منطقی او بود ...

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - حسین فتوحی؛ دکتر سعید جلیلی دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی کشورمان و سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دولت قبل، هفته‌ی گذشته سرانجام مهر سکوت را شکسته و در جلسه‌ی کمیسیون ویژه‌ی برجام، به انتقاد صریح و مستدل از این قرارداد پرداخت. جلیلی که به دعوت نمایندگان مجلس در این کمیسیون حاضر شده و سخن می‌گفت، با ارائه‌ی سند و دلیل از صرف‌نظر کردن تیم وزارت خارجه از بیش از 100 حق مسلم کشورمان در توافقنامه‌ی موسوم به برجام خبر داده و تاکید کرد که همه‌ی این امتیازدهی‌ها درحالی است که براساس متن برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت، اصل و نظام تحریم‌ها هم چنان پابرجا بوده و با کوچکترین بهانه‌ای قابلیت بازگشت دارد. اظهارات جلیلی موید این مطلب است که ایران نه تنها از بسیاری از حقوق خود محروم شده بلکه حتی از دستیابی به کمترین خواسته‌ی خود یعنی لغو تحریم‌های ظالمانه نیز ناتوان بوده است.

 

وی در بخشی از اظهاراتش و در تشریح برخی از امتیازات اعطایی ایران به طرف مقابل گفت: براساس برجام ۹ هزار و ۷۰۰ کیلو مواد غنی شده ما کاهش می‌یابد و ۳۰۰ کیلو می‌ماند و قلب راکتور آب سنگین اراک با تزریق بتن به منفذهایش کارایی‌اش را از دست می‌دهد.

 

او پذیرش استثنا بودن ایران را از دیگر مواردی عنوان کرد که در برجام آمده و افزود: نتیجه آن حقوق کمتر و تکالیف‌ بیشتر می‌شود. رئیس هیأت مذاکره کننده سابق کشورمان با اشاره به متن توافق امضاء شده تاکید کرد در برجام حتی از توافق ژنو عقب‌نشینی‌هایی صورت گرفته است.

 

جلیلی همچنین گفت: "براساس برجام دستیابی به ۱۹۰ هزار سو بعد از ۴۰ سال امکانپذیر است." عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در تحریم‌ها متاسفانه ساختار تحریم‌ها حفظ می‌شود و به سازوکار بازگشت پذیری فوری شورای امنیت مشروعیت داده می‌شود، عنوان کرد: "اگر ایران به عدم پایبندی توافق مقابل به مفاد برجام اعتراض کند، این اعتراض موجب می‌شود تحریم‌ها برگردد و براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، موضوع ایران تا ۱۰ سال ذیل ماده ۴۱ در شورای امنیت باقی می‌ماند." ماده‌ی ۴۱، نخسین بند از فصل 7 منشور ملل متحد است. همان فصلی که دولت یازدهم ادعا دارد پرونده‌ی هسته‌ای ایران سابقا ذیل آن قرار داشته و این دولت موفق شده با استفاده از برجام، پرونده را از این فصل خارج کند!

 

ذوقزدگان دستپاچه میشوند!

شکسته شدن سکوت سعید جلیلی و افشاگری‌های مستدل و با سند و مدرک او اما به مذاق ذوق‌زدگان مقیم دولت و حامیانشان در روزنامه‌های زنجیره‌ای چندان خوش نیامد. کسانی که درطول یکی دوماه پس از جمع‌بندی مذاکرات تمام همت خود را برای ساکت کردن هرنوع صدای مخالفی به کار بسته و تلاش کرده بودند با توسل به انواع روش‌ها، از برگزاری جشن ذوق‌زدگی در خیابان‌ها گرفته تا توهین، تخریب و هیاهو علیه منتقدان و دست آخر مخالفت صریح با قانون اساسی و عدم ارائه‌ی لایحه‌ی برجام به مجلس؛ مردم را در بی خبری مطلق نگاه دارند.

 

نخستین واکنش ذوق‌زدگان دستپاچه شده، هجوم همه جانبه علیه جلیلی و ایجاد جنجال رسانه‌ای با هدف جلوگیری از شنیده شدن استدلالهای منطقی او بود تا آنجا که فقط ظرف چند روز پس از افشاگری‌های جلیلی، روزنامه‌های زنجیره‌ای حامی برجام بیش از 35 تیتر تخریبی علیه وی در نیم صفحه ی اول خود به چاپ رساندند!

 

گذشته از هیاهوی رسانه‌ای با قدری چاشنی تمسخر که روزنامه‌های زنجیره‌ای علیه جلیلی به راه انداختند؛ دست موافقان برجام در برابر ایرادات کارشناسی او خالی‌تر از آنی بود که به نظر می‌رسید. این نکته در نوع مواجهه‌ی آنان با انتقادات به خوبی ظهور و بروز می‌یافت.

 

شاید بتوان حضور محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه‌ی کشورمان در کمیسیون ویژه‌ی برجام را نیز ثمره‌ی پس لرزه‌های انتقادات صریح جلیلی دانست. ظریف که تا پیش از این به انحاء مختلف از حضور در کمیسیون برجام طفره رفته بود، پس از استدلالهای جلیلی در مخالفت با متن برجام، تلاش کرد تا با حضور خود قدری از تاثیرگذاری این روشنگری بکاهد. روشنگری که به نظر می‌رسد تاحدودی برنامه‌های ذوق‌زدگان را برای بی‌خبر نگاه داشتن مردم به هم زده است.

 

ظریف سرانجام به کمیسیون رفت

گرچه نخستین حضور ظریف در کمیسیون برجام نشانه‌ای مثبت از تصمیم جدید او و دولتمردان برای تعامل بیشتر با مجلس بوده و از همین رو باید به فال نیک گرفته شود؛ اما پاسخ‌های ارائه شده توسط او نتوانست آنچنان که انتظار می‌رفت به ابهامات و انتقادات درخصوص توافق هسته‌ای پایان دهد بلکه در مواردی بر ابهامات نیز افزود.

 

محمدجواد ظریف در این جلسه بار دیگر با ادعای خروج ایران از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، این را یک امتیاز قلمداد کرده و با دفاع از قطعنامه ی 2231 شورای امنیت می‌گوید: "در این قطعنامه اشاره به فصل 7 از کنار ماده 41 برداشته شده و موارد اشاره شده به ماده 41 جهت رفع تحریم‌هاست. بنابراین از نظر ما قطعنامه 2231 خارج از فصل هفتم است." وی همچنین مشارکت ایران در صدور این قطعنامه را نیز از دیگر امتیازات به دست آمده توسط تیم خود می‌داند.

 

او درخصوص بازگشت‌پذیری تحریم‌ها برخلاف نظر اغلب منتقدانش چنین اظهارنظر می‌کند: "به اعتقاد ما اگر به مرحله برگشت‌پذیری رسیدیم قطعا ما زودتر از طرف مقابل به جای اول برمی‌گردیم برای این که تحریم‌ها یک شبه وضع نشده و نمی‌شود بلکه سالیان درازی طول کشیده است که وضع شده است. آمریکایی‌ها براساس "هزینه‌های حیثیتی" مقابله با ایران راه افتادند در مناطق و کشورهای دیگر و از آن‌ها پرسیدند که آیا شما حاضرید هزینه حیثیتی مقابله با ایران را بپردازید یا خیر؟ چنین اقدامی برای بار دوم امکان‌پذیر است؟ آیا موفقیتی در پی دارد؟ بنابراین ما زودتر به جای اول برمی‌گردیم."

 

ظریف به انتقادات درخصوص عدم تصریح به لغو تحریم‌ها در برجام نیز چنین پاسخ می‌دهد: "رییس‌جمهور (آمریکا) موظف شده از اجرای تحریم‌های کشورش جلوگیری کند و اگر رییس‌جمهور آمریکا نتواند جلوی تحریم در حوزه هسته‌ای را بگیرد نقض برجام شده است و مقررات نقض اجرا می‌شود."

 

پاسخ هایی که قانع کننده نبود

این سخنان خوشبینانه‌ی ظریف اما به نظر نمی‌رسد بتواند مردمی که به تدریج از خلاءهای موجود در متن برجام آگاهی می‌یابند را قانع کند چراکه منتقدان با مقایسه‌ی قطعنامه‌ی 2231 شورای امنیت با قطعنامه‌های پیشین چنین استدلال می‌کنند که عبارت به کار رفته در هردو مورد درخصوص استفاده از بند 41 فصل هفتم منشور یکسان است. معنی این سخن آن است که اگر آن‌چنان که دولتمردان چه در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اظهار می‌کردند و چه اکنون تبلیغ می‌کنند، قطعنامه‌های گذشته ایران را ذیل فصل هفتم منشور قرار می‌داد، صدور قطعنامه‌ی جدید هم تغییری در آن ایجاد نکرده است و برعکس اگر قطعنامه‌ی جدید ایران را ذیل این فصل نمی‌برد بنابراین ایران هیچگاه ذیل فصل هفتم نبوده است که خروج از آن به عنوان یک دستاورد تبلیغ شود و نظر شخصی جناب ظریف درخصوص خروج از این فصل؛ آنچنان که خود در اظهاراتش در کمیسیون ابراز داشته نیز نمی تواند تغییری در حقیقت امر ایجاد کند.

 

از سوی دیگر منتقدان، مشارکت ایران در صدور این قطعنامه را نه تنها یک دستاورد نمی‌دانند بلکه آن را یکی از اشتباهات بزرگ تیم مذاکره‌کننده برمی‌شمارند چرا که با این اتفاق قطعنامه‌ی اخیر شورای امنیت، از دیدگاه ایران وجهه‌ی قانونی می‌یابد و ایران امکان تمرد از آن را نخواهد داشت. درحقیقت برخلاف نظر جناب ظریف این نخستین‌بار است که کشوری در صدور قطعنامه‌ای علیه خود و با هدف محدود کردن حقوق خود مشارکت می‌کند.

 

به‌نظر می‌رسد ادعای ظریف درخصوص امکان برگشت‌پذیری سریع‌تر ایران نسبت به طرف مقابل نیز بیش از آنکه مبتنی بر حقایق میدانی باشد، بر یک امیدواری و خوش‌باوری افراطی استوار است. بسیاری از کارشناسان معتقدند برخی از تعهدات ایران در برجام اگر اجرایی شود دیگر هیچگاه امکان برگشت‌پذیری را ندارد. ازجمله درصورت نابودی قلب رآکتور اراک که برای ساخت آن نزدیک به سه دهه وقت و مقدار زیادی از امکانات کشور هزینه شده است، هیچگاه امکان بازیابی نداشته و برای ابد نابود خواهد شد. همچنین بازدید جاسوسان سرویس‌های جاسوسی غربی از مراکز نظامی کشور تحت عنوان بازرس آژانس و افشای اطلاعات محرمانه، مسئله‌ای است که هیچگاه امکان جبران ندارد.

 

خوش‌بینی افراطی ظریف نسبت به دشمن غربی در پاسخ او به مسئله‌ی لغو تحریم‌ها هم خودنمایی می‌کند آنجا که او با امیدواری به نقش‌آفرینی مثبت رئیس جمهور آمریکا ابراز امیدواری می‌کند که او برای حفظ وجهه‌ی خود و جلوگیری از شکست برجام تحریم ها را لغو کند. حال آنکه تجربه نشان داده است سران کاخ سفید اعتبار و وجهه‌ی بین المللی خود را در حفظ منافع نامشروعشان دانسته و در مواقع لزوم زیر میز بازی زده‌اند.

 

سیاست دل بستن به اما و اگرها توسط دولتمردان ایرانی و فراموشی تجارب تاریخی بدعهدی آمریکایی ها، حتی صدای منوچهر متکی دیپلمات میانه‌رو و آرام کشورمان را نیز درآورده و او را واداشته تا خطاب به دولتمردان هشدار بدهد که: «از تاریخ عبرت بگیرید»

 

ذوقزدههایی که به دنبال تحمیلگری هستند

همانگونه که پیش‌بینی می‌شد پاسخ‌های برآمده از احساسات ظریف نتوانسته است موج استدلال‌های منطقی جلیلی و سایر منتقدان را فرونشانده و اعضای کمیسیون را قانع کند. قاسم جعفری نماینده‌ی مجلس و عضو کمیسیون ویژه‌ی بررسی برجام در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از مغایرت سخنان ظریف درمورد رفع تحریم‌ها با سیاست‌های نظام خبرداده و از قانع‌کننده نبودن آن سخن می‌گوید.

 

همین مسئله عاملی است تا اعضای دولت و حامیان برجام با دستپاچگی به دنبال مالهکشی بر حقایق تلخ باشند تا آنجا که حسن روحانی رئیس دولت، کار را به تهدید کشانده و با نثار برچسب دیگری به منتقدانش، تهدید کرده که اجازه نخواهد داد عده‌ای که او آن‌ها را افراطی می‌نامد آنچه امید مردم خوانده شده است را ناامید کنند.

 

در این حال اما تیم رسانه‌های زنجیره‌ای ذوق‌زدگان که در دوران مذاکرات با به راه انداختن جو ذوق‌زدگی، دست مذاکره‌کنندگان کشورمان را برای چانه‌زنی و کسب امتیازات بیشتر خالی کرده بودند؛ این‌بار نیز به جای شفافیت ترجیح داده‌اند تا سیاست هوچی‌گری را دنبال کرده و به اصطلاح عامیانه با توسل به روش «راه بینداز، جا بینداز» از قضاوت صحیح افکار عمومی درخصوص اظهارات دوطرف جلوگیری کنند. سیاستگذاران این جریان ذوق‌زده، که یکی از عوامل انعقاد «توافق بد فعلی» (برجام) بوده‌اند، اکنون «ماله» به دست به دنبال «ماست‌مالیزاسیون» حفره‌های هولناک موجود در برجام هستند تا بتوانند با دوقطبی کردن فضای کشور و تقلیل دعوا به درگیری دو حزب، این توافق بد را به نظام و مردم مقاوم ایران تحمیل کنند.

 

در این شرایط شاید یکی از بهترین راهکارها برگزاری نشستی صمیمی اما صریح در صدا و سیما با حضور منتقدان واقعی و اصلی برجام از جمله اعضای تیم مذاکره‌کننده‌ی سابق و مسئولان وزارت‌خارجه ازجمله خود وزیر امورخارجه، باشد که طی آن در فضایی شفاف، منطقی و به دور از هوچی‌گری‌های روزنامه‌های زنجیره‌ای، عموم مردم درجریان دستاوردهای احتمالی و وادادگی‌های احتمالی موجود در توافق هسته‌ای قرار بگیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲
انتقادی که از نمایندگان در این مورد میتوان داشت این است که اولا سوالات خود را مورد به مورد مطرح کنند تا ظریف با حاشیه رفتن به موارد دیگر افکار عمومی را مخدوش نکند به عنوان مثال در تمامی پرسش های نمایندگان مبنی بر تضمین تعهد آمریکا بر توافق ظریف با پرداختن به حاشیه سوالات از پاسخ به این سوال مهم اجتناب کرد با توجه به این که ما فراموش نمیکنیم که آمریکا چه بلایی سر کره شمالی به خاطر این اعتماد به آمریکا درآورد و از همه مهم تر اینکه اگر آقای روحانی در دوران خاتمی ایران را عضو ان پی تی نمیکرد ما امروز متحمل این تحریم ها و فشار های سیاسی نبودیم که در بایکوت خبری وجود دارد و متاسفانه دکتر سلام هم به آن نمیپردازد
146
8
ا
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲
دستم خورد منفى دادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴
جوهره کلام آقای ظریف در این جلسه در یک کلام این بود:خوش خیالی!و این واقعیت اسف بار آنجایی بیشتر جلوه گری میکرد که ایشان در استدلالشون از عباراتی چون "از نظر ما،به اعتقاد ما و ..."برای توجیه برداشت تیم مذاکره کننده از متن برجام استفاده کرد.و این خوش خیالی مضمونِ حرف دکتر صالحی(در جلسه پیش)هم بود،اونجایی که دکتر صالحی در جواب نماینده ای(که غنی سازی در کشور رو تا سالها ناچیز بیان میکرد) گفتند:"(نقل به مضمون)ما برنامه بلند مدتمون(غنی سازی به مقدار نیاز) رو برای آژانس و رویت 5+1 میفرستیم،و اگر اونها اعتراضی نکردند معلوم میشه که برداشت ما از متن برجام درسته!!! ای کاش مناظره ای بین تیم ظریف و تیم جلیلی به صورت زنده برگزار شود.
136
7
ناشناس
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴
فقط جلیلی
حتی با مخالفش هم درست و منطقی و با احترام صحبت میکنه
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۸
ولی برگزاری مناظره دقیقا دو قطبی سازی و دو دسته کردن مردمه !
بهشت
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
بسم الله الرحمن الرحیم

ای کاش شماره ظریف داشتیم تا بهش یه پیامک می دادیم با این مضمون : ((برای اینکه بفهمیم کلاه گشادی سرمان رفته نیاز به حقوق دادن بودم نیست حتی یک بی سواد روستایی بی شناسنامه هم تفاوت آبنبات چوبی با الماس را می فهمد
محمد جواد جان یا همان ظریف الدوله همه مثل شما بی خرد نیستن
ما می فهمیم چه شده اما امان که کای از دست ما مردم عادی بر نمی آید))

اصل مذاکره اشتباه بود و توافق بد اشتباه بدتر

خداوند قوم ظالم را لعنت کند

38
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۵
این روزنامه ها هیاهو نکنن چیکار کنن. چطور ببینن هر چی رشته بودن جلیلی میخواد پنبه کنه؟!!!
32
3
مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۰
فیلم این مناظرات در دسترس نیست؟
21
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱
آقای ظریف فقط برداشت خودشونو گفتن از توافق و هیچ سندی برای حرفاشون رو نکردن...
47
1
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵
با سلام

مردم ایران فهیم و خردمند هستند حداقل از خیلی کشورهای دیگر.
هم از جهت سواد و ÷یگیری مسائل مختلف در عرصه ها حضور دارند و بی تفاوت به اطراف نیستند و خوب می دانند که چه در میان این صحبتها می گذرد.
هر چند متن - حقوقی و کارشناسی است ولی لازم نیست حقوقدان یا کارشناس مسائل هسته ای بود برای ما شنوندگان و کسانی که رای به مجلس و دولت و .... دادایم همین بس که مسائل از روی متن و به فارسی بیان می شود تا از کلیات و تبلیغاتی که از این توافق می شود آگاه شویم.
انشاء الله مجلس با این فرصت بخشی از موارد را نشان می دهد تا آیندگان بدانند که این داشته ها چطور بدست آمده و خدای ناکرده چطور واگذار به دشمن شده است.
همچنین نظرات رهبری باید لحاظ شود و مردم پای قانون ایستاده اند.
با تشکر
32
0
ناشناس
Oman
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹
من تعجب می کنم از کسانی که تا به حال هیچ دستاوردی برای ایران جز تحریم بیشتر نداشته اند
با چه منطقی با این لحن و با سیاه نمایی قصد کدر کردن دستاورد دولت برای توجیه تنها دستاورد خود یعنی تحریم دارند

جوهره کار جلیلی لجن مال کردن یه توافق خوب
برای توجیه شش سال عملکرد بد خود است
4
76
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
فرض محال که محال نیست! همه این انگ هایی که شما می زنی فرض می کنیم درست، عوض برچسب زدن، به سئوالات آقای جلیلی جواب بدید نه اینکه فوری برچسب بزنید.
علی
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
به قول استاد رحیم پور: مذاکره با آمریکا و امتیاز دادن بهش، مثل اینکه طرف میاد تو خونت، میریزه، تجاوز می کنه، خراب می کنه ، بعد میگه بیا با هم مذاکره کنیم که کی تو خونه بمونه.
اگر یه جو فقط یه جو غیرت ایرانی داشته باشیم، (به قول سالار شهیدان: بمیری بهتر از اینکه با ذلت زندگی کنی.) نباید یک قدم از حقمون عقب بکشیم. ماکه بمب هسته ی نداریم که براش تحریم بشیم. داریم؟ جالبه خودشون تن تن اورانیوم غنی شده و کلاهک هسته ی دارن بعد ما نداشته باشیم. شما چقدر ساده ی داداش. (کسی که بکاری امر میکنه اول خودش باید انجام بده ،اینو فکر کنم از بچه گی تو گوشت گفته باش.نه؟)
مهدی77
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
من فقط در پاسخ به این نظر میگم که چون پس توافقی که زمان آقای روحانی در سال 82 انجام شد، ایران دادن برخی دسترسی ها را به آژانس خط قرمز دانست و آن تعهدات را نقض کرد، تحریم ها و قطعنامه های بسیار شدید علیه ایران در دولت آقای احمدی نژاد وضع شد و همه ی آن تحریم ها و قطعنامه ها به خاطر آن توافق ننگین زمان اصلاحات که مجبور به نقض آن شدیم بود
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۸
اگه جلیلی دروغ میگه و مذاکراتش به درد نمی خورده پس چرا آقای ظریف نمیان با آقای جلیلی در این خصوص مناظره کنند و از توافقنامه ای که امضا کردن دفاع کنن اگه واقعا به این توافق ایمان دارند و اونو بدون عیب میدونن پس بیان جواب آقای جلیلی رو جلو روش بدن ما هم که عقل داریم می فهمیم کی الان داره دروغ میگه و کی داره ماله کشی می کنه
صداقت
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴
موافق برگزاری مناظره بین تیم قبلی و فعلی مذاکره کنندگان هسته ی هستم.چون اونجا صداقت خودشو نشون میده.
این موضوع رو حتما به صدا و سیما انتقال بدین.
63
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
درود بر جلیلی دلاور
73
4
دلسوز نظام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۷
نمایندگان ولایی بدانند که همان طور قضایای سال 88 سبب جدا شدن ناخالصی ها از اصل نظام شد این توافق متزلزل هم سبب خلوص نظام میشود.اقایان نماینده بدانند که هیچ قدرتی بالاتر از قدرت خدا نیست
68
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۲
دولت تدبیر وامید=دولت تزویر وریا و دروغ ونفاق. همشون دروغ میگن دروغ!
72
5
منم
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
دولت قبلی هم کم دروغ نگفت
اصلن سیاست بدون دروغ مگه داریم مگه میشه...
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۹
در جواب منم:
سیاست اسلامی یعنی سیاست بدون دروغ و تزویر دقیقا مثل سیاست حضرت آقا...
ایکاش سیاست مدارای ما هم بجای الگو برداری از غرب از اهل بیت الگو میگرفتن!
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹
آقای منم اگر دروغی در دولت قبل وجود داشت به خاطر حضور بقایای اصلاحطلبان در آن دولت بود و این دلیل دوری مردم از احمدی نژاد شد در ضمن سیاست وقتی دست نا اهلان باشد به دروغ کشیده میشود وگرنه تاریخ ثابت کرده که سیاست پیامبران و امامان و دوستان خدا در عین پاکی کارایی داشت
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۲
منم یاد گرفتم اگه یه روزی رئیس جمهور شدم، کار نکم و هرجا کم آووردم یه تیکه از مملکتو بفروشم و هرجا انتقاد شدم فورا بگم تقصیر دولت قبل بوده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۹
کاش یه برنامه مناظره بزارن بین اقان ظریف و جلیلی
72
2
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
اینها از مناظره وحشت دارند مگر ندیدی که ظریف گفت من در برابر جلیلی پاسخ گو نیستم اون که نمیخواهد به جلیلی پاسخ بدهد او باید ابهاماتی که وجود دارد رفع کند ولی میترسند اینها همه در حالی است که اکر چه ظریف با داد زدن سعی دارد خود را حق به جانب نشان بدهد و از طرفی جلیلی هم مرد مناظره و زبان بازی نیست چرا که اگر اینگونه بود در مناظره با روحانی امروز این آقا رئیس جمهور نبودند به قدری ضعیف کار کرد که حتی حامیان جلیلی را به شک انداخت که این آقا همانند قالیباف و ولایتی طرف روحانی نباشد! و شک داشتند که مناظره زرگری نباشه
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳
آقای جلیلی مرد مناظره هست ولی زبان باز نیست
لطفا اینو از ی استاد اخلاق که در دسترستونه بپرسید
روز قیامت برای تک تک حرکات و سکناتمون باید جواب پس بدیم
ناشناس
Germany
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۱
یه مناظره مفصل تلویزیونی بین ظریف و جلیلی میتونه قضاوت رو آسون کنه... اگه این چیزایی که جلیلی گفت باید به جای جشن هسته ای مجلس عزا گرفت...
86
5
ناشناس
Germany
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۷
"درصورت نابودی قلب رآکتور اراک که برای ساخت آن نزدیک به سه دهه وقت و مقدار زیادی از امکانات کشور هزینه شده است، هیچگاه امکان بازیابی نداشته و برای ابد نابود خواهد شد"
همین امشب یه گزارش تو اخبار شبکه 1 دیدم که یکی از مسئولین ناشناس نیروگاه اراک گفته برگشت پذیری به حالت اول اراک دو سه سال زمان میبره
کدومشو باور کنیم؟
36
14
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
هر دو درست گفتن!
برای رسیدن به تکنولوژی ساخت قلب رآکتور سه دهه وقت و هزینه صرف شده و اگه نابود بشه نمیشه دوباره درستش کرد ولی متخصصین ایرانی با این علم و تکنولوژی موجود میتونن سه ساله قلب رآکتور رو دوباره بسازن(البته همه هزینه ها به جز هزینه تحقیقات سرجاشه)
مگر اینکه بعد از قلب رآکتور مغز دانشمندا رو هدف بگیرن که بازهم سه دهه عقب بیافتیم!
حالا اصلا سه سال، اونها سه ماهه تحریم ها رو برگردونن ما سه سال عقب بیافتیم...درسته!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۴
اگه یه مناظره بین جلیلی و ظریف میذاشتن خیلی چیزا مشخص میشد.
100
3
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷
قطعا ظریف نخواهد آمد
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
دولت تحقیر و اکسید
100
7
psk
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
دولت تحقیر و توبیخ
saeed
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
سلام علیکم
با عرض خداقوت به همه عوامل تحریریه، آقای فتوحی و دوستانی که نظر میگذارند،
باید بگم که ما یا به عبارتی ملت ایران یا به عبارتی مسلمانان،یا به عبارتی همه انسانها،از رسانه هایی که داعیه دار اسلامند،توقع بیطرفی کامل داریم.
خیلی حواستان جمع باشد که افراط گروهی شمارا به تفریط نکشاند.
باید مراقب اظهار نظرها بود،و بالاخص اظهار نظرهایی که یک خبرگزاری مثل شما انجام میدهد....
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
سلام
باید نقد سازنده و به دور از توهین باشد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
اقای سردبیر اگر فکر می کنید طرف یک شخص بیسواد مثل اقای جلیلی کار صحیح است پس شما هم دست کمی از انها ندارید
6
86
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
اول جمله بندیت رو درست کن بعد بگو جلیلی بی سواده!!!
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
نظر بلد نیستی بدی، خب نده برادر، کسی بهت پول داده ابراز وجود کنی......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
اقای جلیلی ان زمان که برای مزاکره رفته بود کاری نتوانست بکنه حالا امده چی میگه
23
110
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۹
اگر منظور شما از کار، دادن این همه امتیاز به شیطان بزرگ و اخذ کمترین امتیاز است، بله جلیلی اینکاره نبوده و نخواهد بود.
علی
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴
این برجام این همه مذاکره نمی خواست. می گفتند کدخدا می نوشت یه نفر می رفت امضا می کرد.این برجا زدنه برای همیشه است با مارش نظامی آمریکا
ناشناس
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۳
آخه بنده خدا شما که "مذاکره" رو بلد نیستی درست بنویسی درباره چی نظر میدی؟؟؟؟!!! برو استراحتتو بکن. برو جانم !!!
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۰
ظریف چه گلی به سر این مملکت زده؟
بعدم جلیلی کاری کرده یا نکرده ، حرفاش مهمه و سند و مدرکش.
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۵
اگه این توافق به نفع آمریکا بود اون همه مخالف توی سنا و کنگره و اسرائیل نداشت عقلتو بکار بنداز، مردم از تحریم بدبختی و اختلاس خسته شدن
mhn
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲
مزاکره یا مذاکره؟
خخخخخخخخخخخخخ
به قول گل سرسبدتون بی سواد ها حق اظهار نظر درباره ی توافق رو ندارن......
عبدالهی
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
مخالفت تو امریکا بدلیل این هستش که وقتی طرف ایرانی وا داده بود اینا کمتر امتیاز گرفتن اونا میگن باید بیشتر به ایران ضربه میزدن . شما عقلت به کار بینداز
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
من فقط یک سوال از اقای ظریف دارم ایشون میفرمایند اگر قرار به برگشت باشد ما زودتر بر میگردیم.من نمیدونم جوش دادن هزاران لوله و ساخت زیر ساخت ها و نصب ساتریفیوژها و ساخت راکتور اب سنگین بیشتر طول میکشه یا امضا چند ورق کاغذ از طرف آمریکا که تمام تحریمها برگرده؟
61
13
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۳
چیه؟؟ توهم مسئول دور زدن تحریمها هستی و از این طریق ....
در حاشیه
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۶
به قول رضویان در حاشیه، آقای ظریف شما ما رو گاو فرض کردین!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۲
هیچ کس 100 مورد رو نفهمید جلیلی فهمید جل الخالق مگر جلیلی همون کسی نیست که باعث تحریمهای شورای امنیت شد .وقطعنامه های فصل 7 رو ارمغان اورد.خودتان روسیاه کنید مردم شعور دارند .صهیونیستها هم مخالف برجام هستند وهمین حرفها رو میزنند.
15
42
omid
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۶
لازمه بدونی قطعنامه ها به خاطر دست گل جناب ظریف و روحانی در دوران اصلاحات بود ...
لااقل برو کتابهای خودشونو بخون بعدبیا اینجا ، اینجوری ملت بهت میخنده
فرهاد
۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
تحریم ها برای حفظ امنیت اسرائیل بود که سعید جلیلی به همش زده بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
اون قسمت از کمیسیون جالب و غمناک بود که آقای زاکانی از عراقچی پرسید که اگه طرف غربی در کانال خرید دبه در بیاره و برجام به هم می خوره آیا تحریم ها برمیگردن؟ چند بار هم پرسید، ولی عراقچی گفت:مهم اینه که ما مقصر شناخته نمیشیم و هی طفره رفت و آخر برگشت تحریم ها رو به زبان نیاورد و گفت که دیگه اون وقت برجامی وجود نخواهد داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نمیدونم چرا این تیم مذاکره کننده اینقدر به گفته های خارجی ها خوش بین هستن و برگشت پذیری رو ساده میگیرن
19
6
خطر نفوذ
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
همون طور که حضرت آقا فرمودند به نظر میرسه 5+1 می خواد هم جلوی رشد و پیشرفت ایران رو به واسطه این تعلیق های چند ساله بگیره، و هم ایران رو از الگو شدن در منطقه بازبداره، هم با شناسایی و تخریب مراکز حساس نظامی و امنیتی ایران همون بلایی که سر لیبی و عراق آوردن رو سر ایران بیاره، اگه خدای نکرده هشیار نباشیم و دل به دنیای غرب بدیم
23
3
ناشناس
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸
این خودمون هستیم که هر بلایی را سر خودمان می آوریم نه دیگران.چرا بایدبا دنیا از سر ناسازگاری و جنگ طلبی برآییم تا دیگران هم بر ما بتازند؟! یک سوال خیلی ساده!
مراد
United States of America
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
بروید به نصیحت رییس قبلی خود عمل کنید شاید جواب دهد...اب را جایی بریزید که می سوزد!!
6
23
دانشجو بیدار است
۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
آخه بیچاره ها احمدی نژاد این حرف رو به آمریکا گفت،نمیدونم چرا شما ها از این حرفش سوختید...!!!
بی طرف
United States of America
۲۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
فقط میشه یه سوال پرسید چرا مملکتی که در مقابل همه ی دنیا با عزت می ایستاد و اکثر مردم هم راضی بودند را به خاک ذلت می کشید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار