آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۲۳۲۲

لایحه جنجالی در سنای ژاپن تصویب شد

مجلس سنای ژاپن در ساعات اولیه شنبه (به وقت محلی) لایحۀ امنیتی و جنجالی مشارکت سربازان ژاپنی در نبردهای خارج از مرزهای این کشور را تصویب کرد.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، براساس این لایحه که پیشتر در مجلس نمایندگانِ پارلمان ژاپن تصویب شده بود، سربازان ژاپن پس از هفتاد سال می‌توانند در جنگ‌های خارج از کشور مشارکت کنند.

 

کمیته ویژه مجلس سنا (مشاوران) ژاپن پنج‌شنبه این لایحه را تصویب کرد، اما نمایندگان مخالف سعی کردند در یک نزاع فیزیکی روند رأی‌گیری را که به صورت زنده از تلویزیون ملی پخش می‌شد، متوقف کنند.

 

این لایحه جنجالی از جمله لوایح امنیتی و تدافعی است که به پیشنهاد شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، مطرح شده است. لوایحی که به ارتش اجازه می دهد حتی در زمانی که این کشور در خطر نیست، با امریکا و متحدانش روابط نظامی نزدیکی داشته باشد و حتی برای کمک به متحدان، نیروی نظامی به خارج از کشور اعزام کنند.

 

آبه می‌گوید این تغییر که بزرگ‌ترین تغییر در سیاست دفاعی ژاپن پس از جنگ جهانی دوم به حساب می‌آید، برای مقابله با چالش‌های جدید مانند مناقشه ارضی با چین، حیاتی است.

 

اما مردم ژاپن در طول ماه‌های گذشته با برگزاری تظاهرات گسترده مخالفت خود را با طرح‌های امنیتی و نظامی آبه اعلام کرده‌اند. آن‌ها این لوایح را ناقض قانون اساسی ژاپن می‌دانند و معتقدند که تصویب آن‌ها ژاپن را در دام درگیری‌هایی می‌اندازد که به رهبری امریکا در نقاط مختلف جهان شکل گرفته‌اند.

 

از سوی دیگر نمایندگان پارلمان ژاپن می‌گویند برای رفع محدودیت‌های ارتش این کشور که به شدت تحت کنترل قرار دارد، می‌بایست این لوایح را به تصویب برسانند.

 

حدود 45 هزار معترض دوشنبه با در دست داشتن پارچه‌ نوشته‌هایی با مضمون «جنگ نمی‌خواهیم» و «قانون جنگ را باطل کنید»، مقابل پارلمان ژاپن در توکیو تظاهرات کردند.

 

مردم ژاپن بارها در جریان تظاهرات خواستار برکناری شینزو آبه شده‌اند. 

 

روزنامه «آساهی شیمبون» دوشنبه با انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید اعلام کرد 54 درصد از مردم ژاپن مخالف این لوایح امنیتی هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار