به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، عبدالرسول قرائتی، رئیس دانشگاه پیامنور استان فارس در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت آغاز سال تحصیلی تشکیل شد، گفت: دانشگاه پیامنور در بیست و پنجمین سالگرد تولدش است و در این چند سال اخیر تلاش شده است تا بر روی مسائل کیفی تاکید بیشتری صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در ۲۵ سال گذشته بیش از ۲۲۰۰ کتاب توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور تالیف شده است، افزود: دانشگاه پیام نور با توجه به سیستم ویژه ای که دارد به عنوان ۱۰ دانشگاه برتر کشور شناخته شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید، خاطر نشان کرد: در سال جدید پبت نام دانشجویانی که مدرک دوره پیش دانشگاهی ندارند انجام می شود تا بتوانند تا ۳۰ دی ماه ۹۴ مدرک خود را به دانشگاه ارائه دهند.
قرائتی با بیان اینکه شهریه در دانشگاه پیام نوربسیار کم است، تصریح کرد: در مرحله اول یک شهریه ثابت توسط دانشجویان پرداخت می شود و در مرحله دوم شهریه متغیر به صورت اقساطی توسط دانشگاه دریافت می شود و در سال جدید ۱۲ الی ۱۵ درصد افزایش شهریه داشته ایم که دانشجویان مقطع کارشناسی هشت ترم و مقطع ارشد چهار ترم می توانند از وام دانشجویی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی گمان می کنند در دانشگاه پیام نور کلاس برگزار نمی شود، افزود: در بعد آموزشی دانشگاه پیام نور کلاس هایی در زمینه نظری و عملی برگزار می شود که حضور دانشجو درکلاسهای نظری اختیاری اما کلاس های عملی اجباری است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با بیان اینکه دانشگاه پیام نور شرایط خوبی برای دانشجو فراهم کرده است، خاطرنشان کرد: یکی از این شرایط این است که دانشجو در هر شهری که ساکن است، می تواند امتحاناتد پایان ترم خود را در آن شهر بدهد و این شرایط برای دانشجویان مقطع ارشد بیشتر مورد استفاده است.
قرائتی با اشاره به اینکه امکان تحصیل دانشجو به دو صورت آموزش محور و پژوهش محور وجود دارد، تصریح کرد: این امکان فعلا در مقطع ارشد صورت می گیرد همچنین دانشجویان می توانند به راحتی دروس خود را در دانشگاه های سراسر کشور معادل سازی کنند.
وی با بیان اینکه ترم تابستانه هر ساله در دانشگاه پیام نور برگزار می شود، افزود: طول مدت تحصیل برای دانشجویان دوره کارشناسی بین دو سال و ۹ ماه تا ۱۰ سال متغیر است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با اشاره به اینکه درصد آسیب های اجتماعی در دانشگاه پیام نور به دلیل حضور دانشجویان در کنار خانواده هایشان بسیار کم است، اذعان داشت: در سال تحصیلی جدید دانشجویان می توانند دروس خود خوان را در کلاس های مجازی یاد بگیرند و در تمام دانشگاه های استان شرایط سیستمی برای افرادی که سیستم های اینترنتی در منزل ندارند، فراهم شده است.
در ادامه خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» سئوالاتی از وی پرسید نظیر وضعیت کارگاه ها و آزمایشگاه های دانشگاه پیام نور شیراز، سهم پیام نور در تولید علم و ارتباط با صنعت، نحوه نظارت و وظایف هیات علمی در دانشگاه، متولی اصلی حوزه فرهنگ در دانشگاه و چند درصد از شهریه دانشجویان به تجهیزات رفاهی و آموزشی اختصاص داده می شود.
قرائتی در پاسخ به سئوالات خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» گفت: حدود ۷۰۰ میلیون تومان در جهت تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی در دانشگاه شیراز هزینه شده است و در حال حاضر هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور به دلیل مدیریت پژوهشی که دارد، با موسسات ارتباطات خوبی برقرار کرده است، افزود: ما با شرکت های دانش بنیان، شهرداری، دادگستری و شرکت های دیگرقرار داد بستیم تا بتوانیم نقش مهمی در صنعت داشته باشیم و هیات علمی موظف است اعلام کند که در کدام بخش صنعت می تواند به ما کمک کند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با اشاره به اینکه معاونت آموزشی وظیفه نظارت بر هیات علمی را برعهده دارد، خاطرنشان کرد: اعضای هیئت علمی علاوه بر انجام کارهای پژوهشی موظف است حداقل ۱۰ واحد در دانشگاه تدریس داشته باشد و هفته ای شش ساعت در دانشگاه حضور یابد.
قرائتی با بیان اینکه بخش فرهنگی شامل ورزشی و فرهنگی می شود، تصریح کرد: در این بخش که هم مسئولان و هم تشکل ها و کانون های فرهنگی دخیل هستند دانشگاه پیام نور استان فارس در زمینه ورزش دارای مقام های زیادی هست و در بخش فرهنگ در وضعیت خوبی قرار دارد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه چند درصد از شهریه دانشجویان به تجهیزات رفاهی آموزشی اختصاص داده می شود، گفتند به امور مالی مراجعه کنید.