کد خبر:۴۴۳۰۷۶
واحدی در نشست خبری دهه صلح و امنیت بین المللی:

تشریح برنامه‌های دهه صلح و امنیت بین‌المللی

رئیس موسسه صلح زیبا گفت: دهه صلح و امنیت بین‌المللی فرصتی مناسب برای تبیین اهداف صلح عادلانه و بررسی دقیق و کارشناسی وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان امروز است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،صبح امروز نشست خبری به مناسبت آغاز دهه صلح و امنیت بین المللی در خبرگزاری مهر برگزار شد.


در این نشست محمد واحدی، رئیس موسسه صلح زیبا در ابتدای نشست خبری دهه صلح و امنیت بین المللی گفت: صلح از قدیمی‌ترین آرمان‌های بشری است و برقراری صلح در جهان ارتباط مستقیمی با حقوق بشر دارد. از صلح تعاریف مختلفی به عمل آمده است. یکی از تعاریف رایج آن، این است که صلح مساوی است با فقدان جنگ، یعنی زمانی که جنگ نباشد صلح است. اما امروزه با دید وسیع‌تر و همه‌جانبه تری به موضوع نگریسته می‌شود و آن اینکه صلح به معنای فقدان جنگ نیست، بلکه صلح مفهوم گسترده‌تری را دربر می‌گیرد.

 


وی افزود: صلح عادلانه اصطلاحی است که در جهان امروز بیش از پیش مورد نیاز و توجه قرار دارد، صلح اسلامی یکی از نمادهای صلح عادلانه در جهان است و به نظر من در صورت نمود در عرصه بین‌المللی بتواند در برابر افراطی‌گری و نقض مکرر حقوق بشر در سراسر جهان بایستد.

 


واحدی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که کشورهای به اصطلاح دموکراتیک اصلی‌ترین برانداز صلح‌اند، خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا به عنوان اصلیترین ناقض حقوق بشر و برانداز صلح به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حال تخریب کرامت انسان‌ها و حداکثرسازی سوءاستفاده از ابزارهایی چون حقوق بشر و صلح دموکراتیک در منطقه هستند.

 


این فعال حقوق بشر ادامه داد: نقش این کشور در شکل‌گیری گروه‌های تروریستی و سپس حمایت از آنان در راستای منافع و اهداف آمریکا در سایر مناطق جهان است، در این زمینه می‌توان به موارد متعددی به ویژه نقش آمریکا در شکل‌گیری القاعده و حمایت از آن در دوره جنگ سرد که در راستای منافع این کشور بوده است، اشاره نمود و یا می‌توان نقش آمریکا در ایجاد و تقویت گروه‌های تروریستی داعش و... اشاره کرد.

 


وی گفت: متاسفانه امروز روند صعودی تلاش برای تخریب کرامت انسانی رو به گسترش است و به سخره گرفتن مبانی حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه توسط مدافعین دروغین آن روز به روز در حال گسترش هستند.

 


واحدی افزود: با توجه به حساسیت در حوزه حقوق بشر و ارتباط تنگاتنگ آن با مساله صلح به نظر می‌رسد، دهه صلح و امنیت بین‌المللی فرصتی است مناسب برای تبیین اهداف صلح عادلانه و بررسی دقیق و کار‌شناسی وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان امروز.

 


وی در تشریح برنامه‌های دهه صلح و امنیت بین المللی گفت: ۳۱ شهریور به دلیل آغاز هفته دفاع مقدس روز صلح و مقاومت نامیدیم و قرار است با جانبازان در آسایشگاه سالمندان دیداری داشته باشیم چرا که آنان فعال صلح شناخته می‌شوند و از آنان تقدیر خواهیم کرد. یکم مهر ماه روز صلح و مبارزه با بنیاد گرایی و تروریست نامیده می‌شود.

 


رئیس موسسه صلح زیبا اضافه کرد: دوم مهر ماه روز صلح و جهانگردی است که قرار است مقابل درب سازمان ملل متحد آزادسازی کبوتر‌ها را به عنوان نماد صلح داشته باشیم. سوم مهر ماه روز صلح و ادیان نام گذاری کردیم که در این روز قرار است دیداری با آیت الله عظما جوادی آملی و حائری شیرازی داشته باشیم. چهارم مهر ماه روز صلح و مبارزه با خشونت علیه زنان نام گذاری کردیم که قرار است در این روز نشست خبری با حضور فعالین زن حقوق بشری در ایران برگزار شود.

 


وی با اشاره به دیگر برنامه‌ها در دهه صلح و امنیت بین المللی اضافه کرد: پنجم مهر ماه روز ملی امنیت و توسعه پایدار نام گذاری شده که قرار است سمیناری علمی در دانشگاه شهید بهشتی با حضور محسن صادقی، حسن هانی‌زاده و حسین رویوران صورت بگیرد. ششم مهر ماه را به نام روز صلح عادلانه نامیدیم که قرار است با نماینده سازمان ملل متحد در تهران دیدار کنیم. هفتم مهر ماه روز صلح و رسانه در این روز اکران مستند صلح با حضور کارگردان نادر طالب‌زاده و قدیری ابیانه برگزار می‌شود. هشتم مهر ماه روز صلح و هم دردی با آوارگان جنگ مدنظر ماست که قرار است در این روز به عیادت جمعی از مجروحان یمنی و خانواده‌های مظلوم آنان در ایران برویم. نهم مهر ماه روز صلح و هم دردی با کودکان و نوجوانان جنگ زده، روز آخر دهه صلح و امنیت بین المللی نیز که در سیزدهم مهر ماه کنفرانس بین المللی سکوت صلح اختتامیه این دهه می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار