به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ غلامعلی سلیمانی در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد جزئیات جلسه هیأت فرانسوی با وزیر صنعت و تولیدکنندگان ایرانی، اظهار داشت: در سفری که هیأت فرانسوی طی روزهای گذشته به ایران داشته است، در مورد همکاریهای دو کشور در صنعت غذا بحث و بررسی شد.
وی ادامه داد: در دیدار دو روز پیش هیأت فرانسوی با نعمتزاده وزیر صنعت، علاوه بر وزیر بازرگانی فرانسه، نمایندگان بیش از 200 شرکت فرانسوی نیز حضور داشتند که تعدادی از آنها در صنعت غذا فعالیت دارند.
وی توضیح داد: تولیدکنندگان داخلی صنعت غذا نیز روز گذشته جلسهای با نمایندگان 15 شرکت فعال صنایع غذایی فرانسه داشتند که در این جلسه قرار شد همکاریهایی بین تولیدکنندگان ایرانی و فرانسوی در زمینههای تولید فرآوردههای گوشتی، گوشت، لبنیات، خوراک دام، جوجه یک روزه و خوراک مرغ صورت گیرد.
سلیمانی با بیان اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی، بخشی از گوشت مورد نیاز خود را از برزیل وارد میکنند، گفت: در مذاکره با فرانسویها اعلام کردیم که اگر قیمت مناسبی برای گوشت تولیدی فرانسه ارائه شود، نسبت به خرید از این کشور نیز اقدام خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به وجود برخی مشکلات در زمینه صادرات محصولات غذایی ایران به عراق، گفت: مشکل حمل و نقل مستقیم بین ایران و عراق هنوز حل نشده و همین مسئله باعث میشود تا در برخی موارد، محصولات غذایی صادر شده از ایران در مرز، فاسد شوند، در نتیجه این محصولات به مصرفکنندگان نمیرسند.
وی افزود: برای حل این مشکل از سفارت ایران در عراق خواستهایم تا امکان ایجاد شرکتهای حمل بار با حداقل 100 دستگاه تریلی در عراق فراهم شود تا بتوانیم از این طریق، محصولاتمان را به این کشور صادر کنیم.
عضو انجمن صنایع غذایی همچنین با بیان اینکه صادرات برخی محصولات بیکیفیت به عراق باعث شده تا مصرفکنندگان در این کشور نگاه خوبی به کالاهای ایرانی نداشته باشند، گفت: کیفیت پایین و قیمتشکنی برخی از شرکتهای ایرانی باعث زیان سایر شرکتهای صادرکننده محصولات ایرانی به عراق شده است که برای حل این مشکل باید فیلترهای جدیدی جهت صادرات کالا به عراق ایجاد شود.
وی تصریح کرد: به این ترتیب، شرکتهایی باید مجاز به صادرات باشند که دارای شرایط لازم برای صادرات باشند.
به گفته وی، در حال حاضر در بازار عراق، ابتدا محصولات اروپایی از اهمیت برخوردار هستند و بعد از آن تولیدات ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار دارند و در انتها نیز تولیدات ایران و سوریه قرار میگیرند.
سلیمانی در ادامه با اشاره به حضور شرکتهای تولیدکننده محصولات غذایی ایران در نمایشگاه بینالمللی غذا 2015 در روسیه، گفت: در این رویداد، پنیر بلوچیز تولید ایران به عنوان بهترین پنیر در این نمایشگاه در بین 100 کشور دنیا انتخاب شد که برای تقویت این تولیدات باید زمینه صادرات مناسب محصولات با کیفیت ایرانی فراهم شود.
وی همچنین از برنامهریزی برای تولید محصول آب گندم در آیندهای نزدیک در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها تولید آب جو بدون الکل در کشور انجام میشود و برای اولین بار قرار است تولید آبگندم نیز صورت گیرد که مجوزهای لازم برای این تولید در حال اخذ است.