کد خبر:۴۴۳۸۶۴

سونامی گندم و جو با لغو تعرفه واردات در راه است

در حالی پیش از این وزارت جهاد کشاورزی ایران اعلام کرد امسال گندم وارد نمی‌کنیم که رویترز گزارش داده است،‌ ایران با برداشتن تعرفه واردات گندم و جو به واردات این محصولات چراغ سبز داده است. وزارت کشاوری آمریکا هم از نیاز ایران به واردات ۴ میلیون تن گندم خبر داده است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از رویترز، بر اساس اسنادی که این خبرگزاری مشاهده کرده است، ایران تعرفه‌ای را که برای جلوگیری از واردات گندم و جو در ماه جولای وضع کرده بود را لغو کرد.

 

فصل برداشت گندم و جو در ایران ازاردیبهشت تا تیرماه ادامه دارد و برای جلوگیری از واردات بی‌رویه و متضرر نشدن کشاورزان در داخل، معمولا واردات محصولات کشاورزی با سیاست تعرفه‌ای کنترل می‌شود.

 

اسنادی که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده است، نشان می‌دهد، تعرفه واردات گندم در 6 سپتامبر و تعرفه واردات جو در 22 اگوست پایان یافته است.

 

دولت ایران، تعرفه  150 تومان برای واردات یک کیلوگرم گندم وضع کرده بود تا به نوعی واردات این محصول برای واردکنندگان به صرفه نباشد و کشاورزان داخل متضرر نشوند.

 

پیش از این دولت ایران گفته بود که تعرفه واردات گندم به مدت یک سال و برای جو تا 22 سپتامبر خواهد بود

 

این گزارش می‌افزاید، لغو تعرفه گندم و جو بر خلاف اعلامیه دولت ایران است که اعلام کرده بود نیازی به واردات گندم نداریم.لغو ممنوعیت تعرفه‌ای به نوعی چراغ سبز به واردات این محصول است.

 

ایران سومین کشور بزرگ خریدار گندم روسیه بعد از گندم و مصر اس،‌ایران که در یک دهه گذشته در زمینه تولید گندم به خودکفایی رسید  یک دفعه به بزرگترین وارد کننده این محصول تبدیل شد اما با این وجود وزارت کشاورزی آمریکا که پیش از این میزان نیاز وارداتی ایران به گندم برای 2015-2016 را 6.3 میلیون تن پیش‌بینی کرده بود به 4 میلیون تن کاهش داد.

 

بر اساس این گزارش، ایران بزرگترین وارد کننده جو در جهان بعد از عربستان و چین است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار