به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از ياسوج، معاون صندوق رفاه دانشجويي وزارت علوم، پيش از ظهر امروز در نشست تشکیل شورای نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد كه در دانشگاه ياسوج برگزار شد، تعداد دانشجويان ساكن در خوابگاه هاي دانشجويي را نزديك به دويست و پنجاه هزار نفر عنوان كرد و گفت: تعداد دويست و بيست هزار نفر از اين دانشجويان در خوابگاه هاي ملكي دانشگاه ساكن هستند و بقيه در خوابگاه هاي استيجاري و خودگردان.
فردين تقي زاده به كمبود خوابگاه در دانشگاه هاي كشور اشاره كرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه، با افزايش مراكز آموزش عالي روبرو بوديم در حالي كه ساخت و ايجاد خوابگاه با كمبود مواجه بود.
وي به سياست هاي وزارت علوم در اين خصوص اشاره كرد و گفت: با راهکارها و سیاست گذاری وزارت علوم، به دنبال اعطای تسهیلات ارزان قیمت به بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در حوزه خوابگاهها هستیم تا مشکلات این حوزه را مرتفع کنیم.
تقي زاده افزود: براي اين امر همچنين از ظرفیت خیرین در بحث احداث خوابگاهها استقبال میکنيم، به طوري كه در سال جاری کلنگ احداث ۵ واحد خوابگاه خیرساز در کشور به زمین زده شد.
وي با اشاره به نبود نظارت کافی بر خوابگاهها خودگران در سالیان گذشته تصریح کرد: با بخشنامه وزارت علوم شورای نظارت بر خوابگاههای غیردولتی در استانها تشکیل شده که امور مربوط به صدور مجوز و نظارت نیز به این شورا واگذار شده است كه اين شورا تا كنون در بيست استان كشور تشكيل شد.
معاون صندوق رفاه هدف نهایی این شورا را استانداردسازی فضای خوابگاهی دانست و گفت: بر اساس تفاهمنامه وزارت علوم با ناجا در صورتی که خوابگاههای خودگران الزامات و حداقل های اعلام شده این شورا را رعایت نکنند پلمپ می شوند.
وي کلیه مجوزهای خوابگاهی را از تاریخ تشکیل این شورا در هر استان را فاقد اعتبار دانست و افزود: کلیه مراحل اعطای مجوز، نظارت و قیمت گذاری توسط این شورا انجام میشود.
تقي زاده تصريح كرد: با صدور این دستورالعمل، خوابگاههای دانشجویی خودگران مختص به دانشجویان بوده و دیگر افراد نمی توانند در این خوابگاهها سکونت داشته باشند.
در این جلسه دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه منتخب، موظف به ایجاد دبیرخانه این شورا شد.