به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از تبریز، بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید بیانیهای صادر کرده است.
متن بیانیه بدین شرح است:
باسمه تعالی
"همه مملکت باید مشغول بشوند براى اصلاح خودشان. اول اصلاح آدمها را بکنند که مقدم بر همه چیز است. دانشگاهها را مرکز تربیت قرار بدهید . " امام خمینی 14/10/58
"از جملهی آرمانها رشد علمی است؛ از جملهی آرمانها کار و تلاش و پرهیز از تنبلی و نیمهکاره کار انجام دادن است. از جملهی آرمانها، ایجاد دانشگاه اسلامی است؛ اینها آرمانها است . "مقام معظم رهبری 20/4/94
تقارن آغاز سال تحصیلی با ایام دفاع مقدس که یاد آور حماسه ها و رشادت های جوانان ایران اسلامی و تجلی اراده آزادی خواهی و استقلال طلبی ملت ایران، در برابر جبهه ی استکبار است؛ اتفاقی است که نگاه هر انسان ژرف اندیشی را متوجه خود می سازد. دیروز جوانانی بر آمده از دانشگاه همانندآقا مهدی باکری و شهید علم الهدی با توکل بر خداوند متعال و رهبری الهی امام خمینی(ره) در مقابل آلت دست استکبار -صدام معدوم- ایستادند؛ و امروز ایستادگی دانشگاهیان ایرانی در مقابل استکبار که خون احمدی روشن ها مصداق آن است برگ زرین دیگری در تاریخ جنبش دانشجویی رقم زده است. جنبش دانشجویی در سده ی اخیر یکی اصلی ترین جریانات اجتماعی ایران بوده است. موارد متعددی مثل استکبار ستیزی در 16 آذر 1332، استقلال طلبی در 13 آبان 1358و عدالت خواهی در دهه ی هشتاد کانون های مهم تاثیرگذاری دانشجو-دانشگاه، در قالب جنبش دانشجویی اصیل بوده است.
بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز بر مبنای رسالت جنبشی خویش در آستانه ی سال تحصیلی بر خود لازم می داند موارد زیر را جهت اطلاع متذکر گردد:
1) روند پیشرفت و جهش علمی کشور از مهم ترین الزامات تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است، که بارعمده آن بر عهده جامعه دانشگاهی است؛ با اظهار تاسف بر اساس آمار اعلام شده از سوی پایگاه های استنادی معتبر در جهان ، رشد علمی کشور که در سال های قبل با شتاب بسیاری در حرکت بود و به جایی رسید؛ که ایران رتبه 15 تولید علمی دنیا را کسب نمود، در این روزها شتاب بسیار کمتری به خود گرفته است. در تشریح دلایل این کاهش شتاب علمی کشور آنچه گفتنی است این که سیاست زدگی و رویکرد حزبی و جناحی در حوزه تصمیم گیری، سم مهلک حرکت پر شتاب علمی کشور است.
بدیهی است که اقتصاد دانش بنیان به عنوان وجهی از وجوه اقتصاد مقاومتی؛ بدون تولید علم و تبدیل علم به محصول میسر نخواهد شد.
تحول در حوزه ی علوم انسانی به معنای درک بومی از علوم انسانی، موضوع مهمی است که نیازمند همت جدی اساتید و دانشجویان می باشد. با توجه به اهمیت «رشد علمی پر شتاب کشور» و «تحول علوم انسانی» در استحکام ساختار درونی کشور نیازمند توجه جدی جنبش دانشجویی به دو مقوله ی «پیشرفت علمی» و «اقتصاد مقاومتی » است.
تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران اسلامی نشان داد که استقلال حقیقی نیازمند شکل دهی اقتصادی قوی است که با نارضایتی غرب دستخوش تنش نشود وگرنه اقتصادی که با سیاست خارجی و نگاه به خارج سامان یابد با سیاست خارجی هم نابسامان خواهد شد .
2) در مقطع تاریخی فعلی یا به تعبیر مقام معظم رهبری پیچ تاریخی که حجم دشمنی ها علیه نظام اسلامی بیشتر و پیچیده تر شده است؛ کسب تحلیل و قدرت سیاسی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است . در این میان دانشجویان به عنوان یکی از اقشار آگاه جامعه، نقش برجسته ای در آینده ی کشور خواهند داشت. آنچه مطالبه ی مقام معظم رهبری از دانشجو است داشتن تحلیل سیاسی و سیاسی بودن است. معنای صحیح سیاسی بودن دانشگاه همان «قدرت تحلیل سیاسی داشتن» است نه تبدیل شدن به بلندگو و پادوی احزاب و گروه های سیاسی شدن. در یک کلام آنچه دانشجو باید به دنبال آن باید باشد سیاست گری است نه سیاست بازی.
رویکرد مطالبه گری و سیاسی-اجتماعی جنبش دانشجویی همواره مورد طمع جریانات سیاسی مختلف و جریان استکبار بوده است که به عنوان اهرم فشاری علیه منافع ملی ملت ایران مورد استفاده قرار گیرد.
والسلام علی من اتبع الهدی