راضیه ایزدی، فعال دانشجویی دانشگاه علمی- کاربردی بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، درخصوص صحبت روحانی که به آمانو گفته بود «ما داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا می کنیم»، گفت: اگر قانونی مبنی بر منع اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی تصویب نشده بود شاید میتوانست، زیرا منعی وجود نداشت، ولی با توجه به اینکه این منع در مجلس هفتم به مصوبه قانونی تبدیل شد و این مصوبه به قوت خودش همچنان باقی است، به نظر من حتی اجرای پروتکل به صورت داوطلبانه مستلزم موافقت مجلس شورای اسلامی است.
وی افزود: در مجلس هفتم زمانی که دولت خاتمی داوطلبانه پروتکل را اجرا میکرد مجلس هفتم مصوبهای را گذراند و این اجازه را از دولت گرفت و حال، اجرای پروتکل الحاقی چه داوطلبانه و چه غیر داوطلبانه، چه موقت و چه دائم قبل از اجرا حتما باید به تصویب مجلس برسد.
فعال دانشجویی دانشگاه علمی- کاربردی بیرجند با تاکید بر اینکه مذاکرهکنندگان اجازه عبور از خطوط قرمز را ندارند، گفت: مجلس به هیچ کسی اجازه اجرای چه موقت و چه داوطلبانه پروتکل الحاقی که یکی از تبعات آن اجازه بازرسی از مراکز نظامی ما است را نداده است.
ایزدی با اشاره به بازدید آمانو از پارچین گفت: رفتن آمانو به پارچین فارغ از اینکه پارچین یک مرکز نظامی است و خط قرمز محسوب می شد، عدم اطمینان آژانس را نمایان می کرد؛ چرا که بازرسان آژانس تا کنون دو بار از پارچین بازدید کرده اند و هر بار نیز قول داده بودند که پرونده پارچین را مختومه اعلام می کنند؛ اما حضور آمانو در پارچین نشان داد همان اندازه که می شد به قول ها و اطمینان های قبلی آژانس اعتماد کرد به قول ها و اطمینان های امروز آن هم می شود، اعتماد کرد!
وی در ادامه تصریح کرد: مطمئنا این بازدید آخرین بازدید از مراکز نظامی خواهد بود و فرماندهان نظامی کشور دیگر اجازه بازدید از مناطق نظامی را نخواهند داد.
این دانشجوی فعال سیاسی با اشاره به اینکه طی چند روز اخیر بحثی از طرف غربی ها راه افتاده که این نمونه گیری(از پارچین) کافی نیست، خاطرنشان کرد: به نظر من نمونه گیری انجام شده از پارچین و تحویل آن به آمانو کار اشتباهی بود؛ چراکه هنوز برجام به تصویب نرسیده است و غربی ها را پر ادعاتر می کند.