به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی حسنی روز گذشته در مراسم جشن روز جهانی بهداشت محیط که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل همای شماره یک این شهر برگزار شد، گفت: در بحث بهداشت محیط مهمترین فاکتور اختصاص به بحث سلامت محیط دارد که در بر گیرنده سلامت محیط کار و سلامت محیط زندگی میباشد.
وی ادامه داد: هوایی که استنشاق میکنیم، آبی که مینوشیم و غذایی که میل میکنیم سه فاکتور اساسی و سه رکن مهم در سلامت و بهداشت محیط محسوب میشوند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: هر لیتر بنزین 17 لیتر هوای سالم را نابود میکند و انسان در هر دقیقه چهار لیتر هوا مصرف میکند.
حسنی به شعار پیشگیری بر درمان اشاره کرد و افزود: این شعار در کشورهای توسعه یافته بسیار دارای جایگاه میباشد و راه رسیدن به آن رعایت بهداشت فردی، محیطی و عمومی است.
وی به شعار روز جهانی بهداشت اشاره داشت و تصریح کرد: شعار سال گذشته روز جهانی بهداشت رفع تبعیض در خدمات بهداشت محیط بود که نشان دهنده این نکته میباشد عدم رعایت عدالت در بهداشت محیط برای انسانها تا چه اندازه رنج آور است.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات رسانی بهداشتی به روستاهای کشور با آب رسانی به روستاها آغاز شد و با ایجاد حمام و غیره ادامه پیدا کرد.
وی به محدوده اختیارات و حوزه نظارت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و گفت: در این حوزه در حال حاضر دو هزار و 100 منبع آب شرب در محدوده نظارتی دانشگاه قرار دارد.
حسنی افزود: بالغ بر هزار و 100 مرکز پرتوپزشکی و پرتو شناسی نیز در محدوده نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و البته ۵۵۰۰ گواهی نامه نیز برای اصناف استان از طریق این دانشگاه ارائه شده است.
حسنی به نظارت بر استخرها نیز اشاره کرد و بیان داشت: 66 استخر در مشهد تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که تلاش می شود بهداشت آب این استخرها مورد بررسی و نظارت قرار گیرد.
وی به سامانه شکایت مردمی ۱۴۹۰ اشاره داشت و گفت: سال ۹۰ بیش از ۱۷۲۸ مورد تماس تلفنی از سوی مردم در خصوص تخلفات بهداشتی در سطح استان داشتهایم که این تعداد در سال جاری به بیش از ۳۰۰۰ مورد افزایش پیدا کرده است.