به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علم الهدی، دبیر علمی همایش «نسبت دین و اخلاق» امروز در مراسم افتتاحیه این همایش در هتل آسیای مشهد گفت: در این همایش بیش از ۲۹۰ مقاله به دست ما رسیده است که در نهایت با حذف ۴۴ مقاله و کنار گذاشتن تعدادی چکیده مقاله، توانستیم از مجموع ۲۱۳ مقاله دریافتی ۱۰ مقاله را به عنوان برگزیده نهایی انتخاب کنیم.
وی افزود: نسبت دین و اخلاق دارای یک ویژگی خاص میباشد و از این باب در دانشکده الهیات تصمیم به برگزاری اولین همایش «نسبت دین و اخلاق» در دانشگاه های پیام نور گرفتیم.
دبیر علمی همایش «نسبت دین و اخلاق»، سکولاریسم اخلاقی و جداسازی دین و اخلاق را از دیگر عوامل برگزاری این همایش دانست و تصریح کرد: با توجه به آغاز سکولاریسم اخلاقی از دهه ۶۰ و تحت تاثیر قرار گرفتن جوامع اسلامی از این تفکر بر آن شدیم در ابعاد مختلف، همایش «نسبت دین و اخلاق» را برگزار کرده و به این موضوع بپردازیم.
علم الهدی این همایش را دارای پنج محور اساسی دانست و متذکر شد: جداسازی معناشناختی، وجودشناختی، معرفت شناختی، تاریخی و روان شناختی، پنج بعد معرفتی همایش نسبت دین و اخلاق است که توانست در ابعاد تاریخ شناختی و روان شناختی بیشترین مقالات دریافتی را داشته باشد.
وی متذکر شد: رشته های قرآن و حدیث و فقه در این همایش، بحث جدایی دین و اخلاق را از حوزه قرآن و حدیث دنبال کردند و توانستند تاثیر دین بر اخلاق در چندین عنوان و موضوع را در این همایش ارائه دهند.
رئیس بخش الهیات دانشگاه پیام نور در پایان بحث اضطراب های درونی و روانی و پاک سازی انسان از گناه را از جمله موضوعات ارائه شده در مقالات برگزیده در این همایش دانست و یادآور شد: امیدواریم برگزاری چنین همایشهایی ادامه پیدا کرده و بتوانیم در مدت سه روز برگزاری این همایش با حضور استادیاران و پژوهشگران مطرح فلسفه و اخلاق از دانشگاه های پیام نور کشور این مهم را تا اندازه ای به سرانجام برسانیم.