فرید براتی سده در نشست بررسی وضعیت سالمندی زنان که پیش از ظهر امروز با حضور شهیندخت ملاوردی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده و همچنین انوشیروان محسنیبندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در سالن اجتماعات بهزیستی برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه در دو سال اخیر توجه بیشتری به موضوع سالمندی شده و این موضوع به صورت جدیتر در دستور کار دستگاههای متولی قرار گرفته است.
وی با اشاره به برنامهریزی در حوزه سالمندی خاطرنشان کرد: علیالقاعده بایستی برنامههایی در این زمینه داشته باشیم و با نگاه همه جانبه توجه خاصی به موضوع سالمندی و استفاده از ظرفیت آنها داشته باشیم.
براتی سده خاطرنشان کرد: بایستی از جایگاه قانونی دستگاهها و همچنین ضمانت اجرایی آنها استفاده کرد و اگر دستگاههایی در این زمینه کوتاهی میکنند شناسایی شوند.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت:«در اجرای این قانون برخی دستگاهها وظایف خود را به خوبی عمل نکردند و مشکلاتی را برای معلولان ایجاد کردند.
وی بیان داشت: باتوجه به افزایش جمعیت سالمندی و زنانه شدن سالمندی در کشور بایستی توجه ویژهای به این موضوع شود.
براتی سده اظهار امیدواری کرد: در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به موسسات مردمنهاد و NGOها در رابطه با حوزه سالمندان صورت گیرد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بحث سالمندی به صورت جدیتر مورد توجه قرار گیرد و بایستی در این راستا توجه ویژهتری به زنانه شدن سالمندی و مشکلات مرتبط با آن انجام پذیرد و هدف از برگزاری این گونه جلسات استفاده از نظرات و پیشنهادات دستگاههای مختلف در راستای تدوین برنامه ششم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فرزندان خیلی تمایل به نگهداری مادران خود در کنار خانواده را ندارند و در واقع زنان سالمند بیشتر از مردان به مراکز نگهداری سپرده میشوند.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ادامه داد: ما این آمادگی را داریم که از پتانسیل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به نحو مطلوبتری استفاده کنیم.
براتیسده در پایان خاطرنشان کرد: بایستی مواردی از جمله نگهداری و مراقبت از سالمندان در منازل، فرهنگسازی ارائه خدمات به سالمندان، موضوعات رفاهی و تامین اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد.
منبع: فارس