به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد اخباری در نشست خبری که امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد ضمن اشاره به ۱۸ مهر سالروز تاسیس این دانشگاه گفت: رتبه بندی دانشگاههای جامع از مرداد ماه شروع شد که هدف ما تزیین، ارزیابی و رتبه بندی این است که یک جو رقابتی سالم بین مراکز ایجاد کنیم و اعتباردهی و رتبه بندی مراکز برای برندسازی باشد. موضوع دیگر مهم این است که بتوانیم در جهت افزایش مهارت آموزی دانشجویان بیشترین سرمایه گذاری در مراکز ایجاد شود.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر ارتباطات بین المللی دانشگاه جامع با سایر کشورها گفت: ما بیش از این با همکاری با وزیر علوم پیشنهاد تاسیس دانشگاه در کشورهای همسایه مانند عراق، آذربایجان، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را داشتهایم ولی اخیرا تفاهم نامهای با دانشگاه شیامن چین امضا کردهایم که میخواهیم از نظر تبادل استاد و دانشجو ارتباط داشته باشیم.
اخباری در ادامه تصریح کرد: اخیرا یک هلدینگ از کشور آلمان جهت همکاری با دانشگاه وارد مذاکره شده بود که امیدواریم بتوانیم این تبادلات را افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه جامع با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد دانشگاههای آلمان به صورت دانشگاه جامع مدیریت میشوند گفت: این دانشگاهها به روش ۲+۳ عمل میکنند و به همین دلیل به دنبال تعامل و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه جامع هستند.
وی با اشاره به برگزاری ۵۰ کارگاه آموزشی گفت: حدود ۵۰ کارگاه آموزشی و ۳۰۰ ساعت آموزش برای مجریان برگزار شده است و شیوه نامه اجرایی ابلاغ شده و این طرح در دو مرحله انجام میگیرد که ارزیابی و راستی آزمایی میباشد.
رئیس دانشگاه جامع تاکید کرد: ۹ پارامتر اصلی و ۲۴۵ شاخص ارزیابی وجود دارد که به صورت سیستمی و دیجیتالی اطلاعات در آن درج میشود و همه مراکز خود ارزیابی میشوند. در خود ارزیابی احتمال حذف مرکز وجود دارد و در حال حاضر حدود ۱۲۵ مرکز حذف شده است.
اخباری درباره تحصیلات تکمیلی گفت: تحصیلات تکمیلی در دانشگاه جامع یک موضوع فردی است و بنا به نیاز دستگاههای ذیربط که درخواست پروژه داشته باشند ما فعالیت داریم.
وی با اشاره به اینکه تنها یک درصد از دانشجویان در مقطع ارشد تحصیل میکنند گفت: این تعداد در حدود ۳۰۰ نفر میباشد و جزو سیاستهای اصلی دانشگاه جامع گسترش دوره ارشد نیست.
رئیس دانشگاه جامع درباره رشته محلهای جدید گفت: حدود ۱۱۰۰ رشته محل جدید ارائه دادهایم که بنا به نیاز روز بازار کار تدوین شده و در بهمن ماه اعمال خواهد شد ما ۷۷۰ رشته داریم که ۱۱ هزار رشته محل را شامل میشود.
اخباری با تاکید براینکه این دانشگاه یک دانشگاه تقاضا محور است افزود: ما مسئولینی را که حکم نداشتند با بررسی و فعالیت خوب کمیته انتصابات دانشگاهها دارای حکم کردیم و صلاحیت همه مسئولین مراکز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به فاجعه تاسف بار منا آل سعود را به خاطر بیکفایتی محکوم کرد و گفت: طی صحبتی که با اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت داشتیم بنا شده تعدادی از دانشجویان برای مدیریت بهتر حج و هم روسای کاروانها برای آموزش بهتر دوره ببینند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
رئیس دانشگاه جامع به تاسیس دفتر ویژه معارف در دانشگاه اشاره کرد و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یک بحث کاملا جا افتاده است و دانشگاه جامع یک دانشگاه گسترده با بیش از ۷ هزار نفر متشکل از جامعه روحانیت میباشد و برای اولین بار حجت الاسلام محمدیان مجوز صادر کردند تا دفتر ویژهای منطبق با جهت گیریهای مهارتی و شغلی راه اندازی کنیم که بیش از ۱۰ هزار نفر برای تدریس معارف دانشگاه جامع منطبق با شغل و مهارت ثبت نام کردهاند که از ۳ هزار نفر آنها مصاحبه انجام شده است.
اخباری درباره پروژههای مشترک پژوهشی با بخشهای مختلف صنعت گفت: ارتباط با صنعت از اصول کار ما است و مراکز ما از دل صنعت بیرون آمدند و به همین دلیل با ۱۲ سازمان و تشکیلات صنعتی و آموزشی و فنی و حرفهای تفاهم نامه امضا کردیم.
وی با اشاره به جشنواره اختراعات گفت: جشنواره اختراعات با بیش از هزار اختراع و ایده تابستان گذشته برگزار شد که حدود ۱۴۰ اختراع رتبه حائز اهمیتی به دست آورد که توسط مراجع ذی ربط مانند بنیاد نخبگان و ثبت اختراعات ریاست جمهوری مورد داوری قرار گرفته و با استقبال زیاد صنعت مواجه شد و سال آینده دومین جشنواره با ابعاد گسترده تری برگزار میشود.
رئیس دانشگاه جامع با تاکید بر افزایش خوشههای رشد گفت: این خوشههای رشد در جهت همکاری دانشگاه جامع با مجموعههای صنعتی و دستگاههایی است که در تلاشند خودشان را از نظر علمی کاربردی به رتبه قابل توجهی برسانند و تاکنون ۳۰ خوشه رشد راه اندازی شده است.
اخباری با اشاره به اینکه دانشگاه جامع یک دانشگاه نسل سوم است گفت: دانشگاههای ما ماموریت گرا هستند و در جهت تجاری سازی علم و اقتصاد دانش بنیان قدمهای اساسی برمی دارند و ما همیشه در حال تحرک و پویایی هستیم لذا در تلاشیم با کشورهای مختلف دنیا تعاملات گستردهای داشته باشیم.
وی از برگزاری جشنواره قرآن و عترت کارکنان دانشگاه خبر داد و گفت: ۲۰ مهر یازدهمین جشنواره قرآن و عترت کارکنان و مدرسان دانشگاه جامع برگزار میشود که در مرحله مقدماتی ۱۱ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۱۴ نفر در بخش شفاهی شرکت داشتهاند این جشنواره در قم برگزار میشود و میخواهیم تفاهم نامهای با دستگاههای مرتبط در این خصوص اجرا کنیم.
رئیس دانشگاه جامع به ارتقای کیفیت مدرسین اشاره کرد و افزود: راه اندازی مرکز تربیت مدرس از جمله کارهایی است که در این خصوص انجام شده و آیین نامه استفاده از مدرسین خبره در هیئت ممیزه تنظیم و تصویب شده است چون ۶۰ درصد دروس ما براساس مهارت آموزی هستند لذا باید از مدرسین خبره که سالیان طولانی در این کار فعالیت داشتهاند ولی تحصیلات آکادمیک نداشتهاند استفاده کنیم این در حالی است که تنها ۱۰ درصد مدرسین ما را این افراد شامل میشوند.
اخباری در پایان خاطر نشان کرد: از ابتدای تاسیس دانشگاه یک میلیون نفر فارغ التحصیل داریم که با ۶۰۰ هزار نفر از این افراد میخواهیم ارتباط داشته باشیم و تبادل تجربه کنیم و آسیبشناسی رشتهها را انجام دهیم.