به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران پس از بازدید از محله هرندی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بسیاری از معتادان حاضر در محله هرندی از شهرستان به تهران آمدهاند گفت: شورا سعی میکند از برنامههای شهرداری تهران در راستای حل این معضل حمایت کند، برای راهکار عمل یاین معضل باید با ایجاد اشتغال گام نخست را برداشت، چرا که بیش از ۶۰ درصد از جمعیت معتادان و کارتن خوابهای شهر را شهرستانی تشکیل میدهند افرادی که برای کار به تهران آمدند و در دام اعتیاد گرفتار شدند.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال نخستین گام در حل معضل معتادان و مشکلات محلههایی همچون هرندی است تأکید کرد: اشتغال نیاز به عزم ملی و جهادی دارد و با حرف محقق نمیشود افرادی که برای جستجوی شغل به کلان شهرها مهاجرت میکنند تبعات مختلفی را به همراه خواهند داشت چرا که این افراد در کلانشهرها به سوی شغلهای کاذب از جمله دستفروشی روی میآورند.
وی همچنین تصریح کرد: امیدوارم اقدامات شهرداری مثمر ثمر باشد اما مادامی که هماهنگی بین دستگاهی وجود نداشته باشد نمیتوان امیدوار بود.
چمران با بیان اینکه شهرداری تهران اعلام آمادگی کرده است در مدت زمان ۶ ماه آینده معتادان و کارتنخوابها را از سطح شهر جمعآوری کند گفت: در این میان دستگاههای مختلف از جمله بهزیستی وزارت رفاه، وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیز باید پای کار بیایند.
چمران با تأکید بر اینکه شورا و شهرداری مسئولیتی در قبال ایجاد شغل ندارند گفت: امیدواریم دستگاهها و نهادهای ذیربط به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشکل اشتغال را حل کند.
در ادامه احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر نیز به مشکل بیکاری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سازمانهای مردم نهاد و غیر دولتی اقدامات مؤثری را انجام دادهاند به طوری که در تأمین نیازهای غذایی معتادان فعالیت گستردهای دارند اما باید راهکار اساسی برای بازگشت معتادان به خانوادههایشان فراهم شود.
همچنین رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز که پیش از این از محله هرندی و بوستان حقانی بازدید کرده بود گفت: برای رفع معضل محله هرندی همکاری تمامی دستگاههای دولت الزامی است به همین دلیل جلسهای در ۲۹ مهرماه امسال در شورای شهر تهران با حضور دستگاههای مسئول از جمله وزارت کشور، وزارت رفاه، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.
حافظی ابراز امیدواری کرد که در یک برنامه مدون و ادامات گسترده خطرات محله هرندی کاهش یابد اما سازمان بهزیستی به عنوان نهاد متولی باید تلاش بیشتری کند.
وی گفت: ساماندهی افراد معتاد در سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باید ترسیم شود که در مرحله اول با پاکسازی بوستانها و معابر و در مرحله میان مدت با مشارکت دستگاهها و در مرحله سوم با همکاری دولت و حاکمیت «سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه» نسبت به درمان معتادان و بازگشت آنها به خانوادههایشان اقدام شود.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام امرودی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نیز بر لزوم ایجاد یک قرارگاه در زمینه ایجاد انضباط شهری در منطقه ۱۲ شهرداری تهران گفت: این طرح دارای ۷ بخش است که مهمترین آنها ایجاد امنیت و اشتغال است.
وی همچنین از راهاندازی مرکزی تحت عنوان قرارگاه اجتماعی با حضور ۱۲ سازمان و دستگاه مرتبط به منظور ارائه خدمات مطلوب به آسیبدیدگاه اجتماعی خبر داد و گفت: هم اکنون ۴۶ نقطه پراکنده ۳ نقطه مرکز ی در تهران درباره آسیبهای اجتماعی مشخص شده است که امیدواریم یا همکاری دستگاههای مرتبط بتوانیم بر مشکلات فائق شویم.
همچنین در این دیدار فرزاد هوشیار رئیس سازمان رفاه، خدمات اجتماعی شهر تهران نیز که برخی از اقدامات صورت گرفته توسط شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: فعالیتهای NGOها در این بوستانها در حال انجام است به طوری که شاهد توزیع غذای گرم برای این افراد آسیب دیده هستیم.
وی با ابراز تاسف از افزایش افراد آسیب دیده گفت: شهرداری تهران به دنبال آن است تا با ارائه خدمات رایگاه به این افراد آسیب دیده کمک کند همچنین مراکز بازپروری و کمپهای ترک اعتیاد دارد که میتواند با معرفی این افراد نسبت به درمان آنها اقدام کند.
هوشیار با اشاره به فعالیت شهرداری تهران در قالب مددسراها از اسکان حدود ۳ هزار کارتن خواب در این مراکز خبر داد و گفت: در کنار این فعالیتها مراکز DIC سازمان بهزیستی نیز فعال است.
وی با اشاره به مراکز ترک اعتیاد و خانههای میان راهی در این زمینه گفت: تلاش میشود افراد آسیب دیده پس از ترک اعتیاد بتوانند شغلی برای خود داشته باشند.
شهرداری تهران نیز در نظر دارد تا پایان سال ۹۵ در ۵ پهنه تهران مراکز بازگشت به زندگی را راهاندازی کند البته در این میان مرکزی با ظرفیت ۵ هزار نفر برای زنان معتاد به زودی راهاندازی خواهد شد.
بنابر این گزارش، قرار است سهشنبه هفته جاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گزارشی از اقدامات انجام شده در محله هرندی از جمله سرشماری صورت گرفته از ۷ هزار و ۱۰۰ خانوار محله هرندی و فعالیتهای شهرداری در بخش مددسراها ارائه شود.
همچنین در ادامه این برنامه از مدرسه کودکان کار در محله هرندی نیز بازدید شد.