به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، همزمان با سفر رئیس جمهور به مازندران، نامه سرگشاده انجمنهای اسلامی دانشگاههای استان مازندران خطاب به رئیس جمهور منتشر شد.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
جناب حجت الاسلام حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران؛
سلام علیکم
حضور حضرتعالی و هیات محترم دولت را به استان مازندران خیر مقدم عرض می کنیم و ضمن آرزوی موفقیت برای مجوعه ی دولت تدبیر و امید، بدینوسیله به عنوان نمایندگان جامعه دانشجویی استان مازندران، لازم می دانیم که نکاتی چند را به عرضتان برسانیم.
اکنون که بیش از دو سال از عمر دولت جنابعالی می گذرد، فرصت مناسبی است برای نقد و بررسی عملکرد مجموعه ی دولت یازدهم. بی شک واکاوی نقاط ضعف و قوت دولت در این دو سال و تقویت نقاط مثبت و آسیب شناسی نقاط منفی می تواند، راه گشای عملکرد بهتر قوه مجریه در طی سالیان آینده باشد.
از بدو روی کار آمدن دولت حضرتعالی آنچه در عرصه اقتصادی از سوی مردم به صورت ملموس درک شد، مساله آرامش نسبی اقتصادی بود. مقوله ای که رهبر معظم انقلاب هم در دیدار با هیأت دولت به عنوان یکی از موفقیت ها به آن اشاره فرمودند. البته این مسأله به معنای مرتفع شدن مشکلات اقتصادی کشور نیست و کماکان بخشی از مردم جامعه زیر فشار اقتصادی قرار دارند که چنین اتفاقی زییبنده یک حکومت اسلامی نیست و لازم است دولت مردان و سایر مسؤولان دست در دست هم، چاره ای برای این مسأله مهم بیاندیشند.
در ادامه موفقیت های دولت یازدهم ، باید به طرح تحول نظام سلامت اشاره کنیم که در پی اجرای آن شاهد محرومیت زدایی در حوزه بهداشت و درمان و رضایت مندی بالای مردم کشور از اجرای این طرح بودیم؛ هرچند که در کنار محاسن این طرح، انتقاداتی جدی نیز به آن وارد است که امیدواریم با حضور مسوولان وزارت بهداشت در جمع دانشجویان این نواقص نیز مطرح، و حل و فصل گردد، لکن به دلیل رویکرد کلی این طرح که مثبت ارزیابی میشود، بدینوسیله از جنابعالی، وزارت محترم بهداشت و مجموعه کارگزاران نظام سلامت کشور، برای اجرای آن ، تشکر و قدردانی می نماییم.
اما جناب آقای رییس جمهور پس از بیان موفقیت ها و آرزوی توفیق هرچه بیشتر برای دولت منتخب ملت ، لازم میدانیم تا به عنوان بخشی از دانشجویان این کشور که عنوان چشم بینای نظام را از رهبر عزیزشان یدک میکشند ، نگرانی های خود را نیز از عملکرد برخی حوزه ها اعلام داریم.
مسأله نخست ، مسأله ی برخورد با منتقدین است؛ به خاطر داریم سخنان جنابعالی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری را که فرمودید : به خدا پناه میبرم از بستن دهان منتقد !!
جناب آقای روحانی متأسفانه در حوزه ی عمل ، در طی این دو سال ، برخورد ها و واکنش های شما در قبال منتقدینتان نه نشانی از وعده های قبل از انتخاباتتان داشت و نه نشانی از صحبت های بعد از انتخابات در رابطه با آزادی بیان!
سیاستی که شما در قبال منتقدین خود در پیش گرفته اید، نه تنها نشان داد گنجایش کاسه ی صبر و تحمل دولت یازدهم بسیار کمتر از دولت های قبلی است؛ بلکه امید کسانی را که به گشایش فضای نقد و آزادی سیاسی در دولت جنابتان دل بسته بودند نیز ، تبدیل به یأس نمود. بیم آن میرود که امتداد این سیاست سرکوب منتقدین، کشور را با بحران اختناق و استبداد روبرو سازد.
مسأله دوم، مسأله فرهنگ است که رهبری معظم انقلاب از آن به عنوان هوایی که جامعه تنفس میکند یاد فرمودند. متأسفانه در طی این دو سال، دولت شما نه تنها حرکت قابل توجهی جهت زدودن آلودگی های فرهنگی کشور نکرده است؛ بلکه با غفلت دستگاه های فرهنگی دولت، هر از چند گاهی شاهد یک اتفاق نامبارک در عرصه ی فرهنگ این کشور هستیم که این مسأله ، فعالان فرهنگی جبهه انقلاب را به جد نگران ساخته است.
و اما مهمترین مسأله، مسأله سیاست خارجی است. در ابتدا لازم است مراتب تشکر خود را از جنابعالی و تیم مذاکره کننده هسته ای کشور به خاطر تلاش های دوساله تان اعلام نماییم و از اینکه به دوازده سال مذاکرات فرسایشی هسته ای پایان دادید تشکر کنیم.به جا است تا در همین مرقومه، از زحماتی که تمامی مذاکره کنندگان سابق نیز متحمل شده اند قدردانی کنیم چرا که فرصت به وجود آمده در زمان دولت یازدهم علاوه بر ابتکار عمل تیم کنونی ،مرهون ایستادگی های مذاکره کنندگان سابق نیز می باشد.
اما جناب رئیس جمهور آن چه امروز بیش از هر چیز موجبات نگرانی ما را فراهم کرده است، نه خود برجام بلکه مهمتر از آن مسأله «پسا برجام» است. از آنجا که اجرای این توافق نامه از سوی دولت را، با تمام ضعف و قوت هایش حتمی می دانیم؛ بنابراین سخن گفتن درباره آن، سخنی بیهوده است و آنچه مهمتر به نظر می رسد، پسابرجام است. از آن جا که از دشمنی دشمنان و خباثت های جبهه استکبار علیه انقلاب اسلامی ملت ایران، اندکی کاسته نشده است، هر فرد منصف و معقولی که اندکی سیاست بداند، تأیید می کند که اگر برجام فرصتی را برای نفوذ به دشمن بدهد، آن ها حداکثر ضربه را از این توافق، به جمهوری اسلامی وارد خواهند ساخت. این مهم به قدری جدی است که تمام دلسوزان نظام بالاخص مقام معظم رهبری بارها نگرانی خود را از بابت آن ابراز داشته اند! متأسفانه روند دیپلماسی در دولت یازدهم که جدای نقاط قوتش، هیچ نشانی از یک دیپلماسی انقلابی ندارد، نگرانی های ما را از بابت نفوذ دشمن بیش از پیش نموده است.لذا بدینوسیله از جنابعالی و مشخصا وزارت امور خارجه انتظار می رود تا با رفع نگرانی های علاقه مندان به انقلاب، استراتژی خود را جهت جلوگیری از نفوذ سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دشمن از طریق برجام، برای ملت شرح دهید.
شما همواره بر عقلانیت در سیاست خارجی تأکید داشته اید، اما آیا انفعال و سکوت در برابر تضییع حقوق ملت ایران بر مبنای عقلانیت است؟ آیا اینکه حداکثر واکنش وزارت خارجه ما در برابر دشمنی های صورت گرفته علیه کشور از نقض مکرر توافق ژنو گرفته تا موذی گری های عربستان سعودی در پی حادثه منا، تکرار جمله «این حرکت خلاف روح دیپلماسی ست»، عقلانیت است؟؟؟
قطعا جنابعالی و جناب وزیر امور خارجه بهتر از هرکس می دانید که عقلانیت در دیپلماسی، یعنی تعامل در امتداد اقتدار! به تعبیری دیگر همان «نرمش قهرمانانه» که در کنار انعطاف در برخی مسائل، بر سر اصول بنیادین خود پای می فشارد و ایستادگی می کند.اما آیا سیاست در پی گرفته شده دولت در حوزه دیپلماسی اینگونه بوده است؟
البته تحلیل کامل عملکرد دولت، زمان بیشتری را میطلبد که در اینجا مجال آن نیست. امید است امسال نمایندگان اتحادیه های دانشجویی کشور، برخلاف سالیان گذشته، بتوانند بی هیچ محدودیتی در مقابل نفر اول اجرایی کشور به بیان نظرات جنبش دانشجویی بپردازند تا از این طریق صدای دانشجویان این مملکت را به گوش رییس جمهورشان برسانند.
در پایان از خداوند متعال آرزوی توفیق و امتداد راه انقلاب را برای دولت محترم و جنابعالی داریم و امیدواریم با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و سرلوحه قرار دادن آرمان های بلند انقلاب اسلامی موجبات اعتلای جمهوری اسلامی ایران را پدید آورید.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پرستاری رامسر