کد خبر:۴۵۰۳۷۹
غرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

قبول حضور« بشاراسد» در دولت انتقالی، عقب‌نشینی غرب است

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: برخی کشورهای غربی مثل آمریکا و فرانسه تلویحا اعلام کردند که حاضرند حضور دولت بشار اسد را در دولت انتقالی بپذیرند و این یک عقب نشینی برای غرب محسوب می شود.

مرتضی غرقی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ورود روسیه در سوریه و بمباران مواضع داعش گفت: ورود روسیه به عنوان یک ابر قدرت  که در سوریه منافع دارمی تواند تاثیرگذار باشد.

 

وی با بیان‌اینکه ورود روسیه می‌تواند به نفع جمهوری‌اسلامی باشد ادامه داد: ورود روسیه منافع ما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد تا امروز سوریه به کمک ایران وحزب الله لبنان می توانست مقاومت کند و از دو هفته پیش که روسیه وارد معادلات سوریه شد این معادله به نفع سوریه تغییر کرده است.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه تفکر مهم آن است که کشورهایی که تلاش داشتند طی 5 سال اخیر دولت بشار اسد را سرنگون کنند و نتوانستند در این حوزه بیشتر ضرر می بینند تصریح کرد: براین اساس برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان همه تلاش خود را برای اینکه تروریست ها را علیه بشار اسد بشورانند به کار بستند و سفر اخیر جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور به روسیه نیز در همین راستاست که  نظر روسیه را در خصوص معادلات سوریه تغییر دهند وبه‌نظر می‌رسد شکست نظامی عربستان، ترکیه وقطر شکست بزرگی در منطقه محسوب می شود

 

غرقی سخنان خود را با طرح این سوال که آیا منافع ایران با ورود روسیه به سوریه تغییر خواهد کرد یا نه؟ ادامه دادوگفت: به هر حال جمهوری اسلامی در سوریه به دنبال سهم خواهی نبوده است و هدف ما کمک و حمایت مستشاری در سوریه است و عربستان و غرب نیز گریزی جز حمایت از دیدگاه ایران در قبال مسئله سوریه نخواهند داشت و ایران از ابتدا معتقد بوده است که تصمیم نهایی در خصوص سوریه را مردم این کشور باید بگیرند.

 

وی با اشاره به عقب نشینی کشورهای غربی و آمریکا طی چند هفته گذشته اظهار داشت: برخی کشورهای غربی مثل آمریکا و فرانسه تلویحا اعلام کردند که حاضرند حضور دولت بشار اسد را در دولت انتقالی بپذیرند و این یک عقب نشینی برای غرب محسوب می شود.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با مثبت ارزیابی کردن چشم انداز مسائل حاکم بر سوریه با دخالت روسیه در این کشور خاطر نشان کرد: برخی تحلیل ها براین اساس است که ممکن است سرنوشت افغانستان در سوریه به وجود آیداما زمانی که شوروی سابق در امور افغانستان دخالت کرد این کشور(روسیه) کشوری کمونیستی بود اما شرایط امروز متفاوت است زیرا سوریه خود کشوری مسلمان و کشورهای حامی آن از جمله ایران و حزب الله نیز از تکرار شرایطی که در افغانستان به وجود آمد جلوگیری خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار