مرتضی غرقی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ادعای دادگاه های آمریکایی مبنی بر دریافت غرامت دو میلیارد دلاری از جمهوری اسلامی گفت: ابتدا باید این نکته روشن شود که اگر ما نگاه خود را به آمریکا تغییر نداده باشیم این قبیل اقدامات آمریکا امری طبیعی است زمانی که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید ایران 120 میلیون دلار پول دست آمریکایی ها داشت و همه این پول را آمریکایی ها در دادگاه لاهه تحت عنوان غرامت نزد خود نگاه داشته و به ایران پرداخت نکردند.
وی افزود: ایران تحت بنیاد علوی (پهلوی سابق) اموال زیادی در آمریکا دارد و معلوم نیست اجاره و درآمد این اموال به کدام حساب می رود و ساختمان های ایران در آمریکا به بهانه حمایت از تروریسم مصادره شده است.
غرقی تصریح کرد: در مجموع اگر این اقدام آمریکایی های نقض برجام هم نباشد با روح برجام مغایرت دارد بنا،براین بود که برجام سبب شود که ایران و آمریکا به یکدیگر قدری اعتماد کنند و دشمنی آنها از بالفعل به بالقوه تبدیل شود اما پس از برجام آنها تحریم ها را از طرق دیگر پیش بردند.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: به نظر میر رسد اقدام آمریکا شاید در کوتاه مدت به نتیجه برسد اما در بلند مدت بی اعتمادی در جامعه جهانی برای آمریکایی ها ایجاد می کند و کشورها به این نتیجه میرسند که اگر امروز این اتفاق برای ایران افتاد ممکن است فردا برای سایر آنها رخ دهد.
غرقی با بیان اینکه وقتی یک کشور نمی تواند اموال کشور دیگر را حفظ کند چه طور می تواند مقر سازمان ملل باشد افزود: این اتفاق یک بی اعتمادی بین المللی بر علیه آمریکایی ها ایجاد می کند و جا دارد در این عرصه مجامع بین المللی وارد عمل شوند.
وی افزود: در قرارداد الجزایر بنا بر آن شد که پول های ایران بازگردانده شود اما متاسفانه آمریکایی ها هم قرارداد الجزایر را نقض کردند و هم قرارداد دیگری که در سال 1955 بین دو کشور در مورد مصونیت قضایی و دارایی های ایران منعقد شده بودرا نقض کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این اقدام آمریکا در پسابرجام ادامه غارت ایران به روش جدید است گفت: پشت این قضایا رژیم صهیونیستی است که به نوعی در تقابل با جمهوری اسلامی است.