به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین مراسم رونمایی از دستاوردهای نوین برتر و فن بازار پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور فرهادی، وزیر علوم و فناوری؛ نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران؛ زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي و اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران روز سه شنبه ۲۰ مهرماه جاری در تالار امام خمینی(ره) دانشکده منابع طبیعی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سلاجقه ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه محرم الحرام، حضور میهمانان و مدعوین خیر مقدم گفتند و بیان داشتند این مجموعه بزرگترین و کهن ترین مجموعه دانشگاهی دانشگاه تهران و اولین و بزرگترین مجموعه آموزش عالی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست کشور می باشد.
سلاجقه تصریح کرد: دانشگاه تهران می تواند بسیاری از نیازها و مشکلات کشور را برطرف کند و این دانشگاه در صف اول برطرف کردن نیازهای جامعه است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نگاه باید به درون باشد، بیان داشت: جلسه ای تشکیل شد و قرار شد که ما بتوانیم گوهرهایی که در مجموعه پردیس وجود دارد را بیرون بکشیم و در معرض دید مسئولین و مدیران تراز اول کشور قرار دهیم و همیشه این دید وجود دارد که وقتی مسئولین دعوت می شوند حتما دانشگاه از آنها مطالبه ای دارد، با توجه به رسالتی که دانشگاه دارد اصل اقتصاد مقاومتی بر عهده دانشگاه است، مبتنی بر این نگاه ها بود که اولین مراسم ملی رونمایی از دستاوردها برتر و فن بازار شکل گرفت.
سلاجقه بیان کرد: طبق گفته مقام معظم رهبری دانشگاه می تواند مشکلات کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست کشور را حل کند و ادامه دادند حدود ۷۷ دستاورد ارائه شد که در طی چهار مرحله مورد داوری قرار گرفتند و حتی از سد نگاه داوران خارجی هم گذشت و در یک جلسه کاملا علمی دستاوردها غربال و در نهایت امتیاز دهی صورت گرفت و از مجموع ۷۷ دستاورد ۱۳ دستاورد برگزیده شدند.
سلاجقه به سطح بالای ظرفیت های این مرکز آموزش عالی اشاره کرد و گفت: معتقدیم سرمایه اصلی این مرکز تربیت نیروی انسانی در سطوح مختلف است. ایشان به لزوم تشکیل دبیر خانه دائمی جهت جمع آوری طرح ها و ایده های دانشجویی و غیر دانشجویی تاکید کردند تا در معرض دید عموم قرار گیرد.
در ادامه عباسعلی زالی بعنوان استاد پیشکسوت عرصه کشاورزی و منابع طبیعی سخنرانی کردند.
سپس نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تبریک به پردیس برای برگزاری چنین برنامه و مراسمی به شکل نو، بیان کرد: در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تکیه برآموزش و پژوهش داشتیم؛ اما امروز به سمت فناوری می رویم.
نیلی احمدآبادی گفت: امروز دانشگاه پژوهش محور به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت می کند که هدف اصلی از این رویه، ایجاد تعامل بین جامعه و دانشگاه است.
رئیس دانشگاه تهران بیان داشت: اگر با نگاه روشن این جهت گیری را ادامه دهیم، نگاه جامعه نیز به دانشگاه تغییر می کند.
وی افزود: این حلقه و زنجیره علم و فناوری نشان می دهد که فرآیندی که از دانشگاه شروع و با تعامل با جامعه ادامه دارد نوآوری فناوری را درپی خواهد داشت.
نیلی احمد آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند تبدیل دانش به ثروت اشاره کرد و افزود: تا کنون در این بخش محدود عمل کرده ایم و نا موفق بوده ایم و بازار امروز کشور متقاضی فناوری و نوآوری نیست؛ بلکه متکی بر محصولات قدیمی با کیفیت پایین است.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: دانش تولید شده در کشور تبدیل به محصول پیشرفته نشده که دلیل اصلی آن ضعف در اقتصاد است.
در ادامه فرهادی، وزیر علوم با اشاره به اینکه باید به سمت دانشگاه های نسل سوم و ماموریت گرا پیش برویم، تصریح کرد: با توجه به وجود منابع انسانی باید بر دانش و اقتصاد دانش بنیان متکی باشیم.
فرهادی با تاکید بر نقش فعالیت های دانش بنیان در سطح جامعه، گفت: نیازهای مردم باید از طریق محصولات دانش بنیان تامین شود و این وظیفه خطیر به عهده دانشگاه ها است و با توجه به اینکه بین بسیاری از رشته ها حد و مرزی وجود ندارد، رشته های تحصیلی جدید باید مورد تحقیق قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: علاوه بر لزوم همسو بودن دانشگاه ها و مراکز علمی در داخل کشور لازم است با بخش های کشاورزی و صنعت نیز روابط اجتماعی و ارتباطات بین المللی برقرار شود.
در پایان از ۱۳ طرح برگزیده رونمایی و از مجریان طرح ها با سه درجه نشان درجه یک، درجه دو و درجه سه تقدیر به عمل آمد.
سپس وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران به همراه سلاجقه از نمایشگاه گروه ها و شرکت های دانش بنیان مستقر در پردیس دیدن کردند.