کد خبر:۴۵۱۶۲۹
استاد دانشگاه صنعتی شریف:

قیمت نفت سیاسی است و به مسائل نفتی وابستگی ندارد/ مصرف نفت در دنیا به حد نهایی خود رسیده است

استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: قیمت نفت بخاطر دغدغه‌های سیاسی و مدیران حاکمیتی و مدیران علمی جامعه متغییر است و به مسائل نفتی وابسته نیست. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، سید شهاب الدین آیت اللهی، استاد دانشگاه صنعتی شریف تهران در سومین همایش ملی نفت و گاز و صنایع وابسته که در تالار سینایی دانشکده‌ فنی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، با اشاره به ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان گفت: امام حسین (ع) می‌فرمایند بهترین جهاد آن است که کاری را آغاز کنیم و آن را به بهترین وجه انجام و ادامه دهیم. 


وی در رابطه با قیمت نفت نیز گفت: قیمت نفت بخاطر دغدغه‌های سیاسی و مدیران حاکمیتی و مدیران علمی جامعه متغییر است و به مسائل نفتی وابسته نیست. 


آیت الهی ادامه داد: دیگر صنایع و علوم هم به نوعی از این موضوع نشات می‌گیرند و یعنی زمانی که قیمت نفت افت می‌کند این تغییر قیمت بر سایر مواد هم تاثیرگذار است. 


استاد دانشگاه صنعتی شریف افزود: کاهش قیمت نفت بر روی مسائل پژوهش و تولید و غیره نیز تاثیر سریع دارد. 


وی با اشاره به اینکه قیمت پایین نفت، مصرف آن را افزایش می‌دهد؛ از این رو تولید کننده کشش رسیدن به تقاضا‌ها ندارد؛ پس در نتیجه قیمت نفت به صورت افسارگسیخته‌ای بالا می‌رود. 


آیت اللهی دلیل عمده‌ی تغییرات قیمت نفتی را تولید این محصول پر تنش در خاورمیانه و به علت سیاسی دانست و گفت: در ۱۵۰ سال گذشته تکنون قیمت نفت در برخی دوره‌ها به ۱۰۰ و ۱۲۰ دلار نیز رسیده بود. 


وی با اشاره به اینکه قیمت نفت از سال ۲۰۱۴ دچار افت شد، بیان داشت: تحولات قیمتی نفت با توجه به تنش‌های دوسال اخیر بی‌سابقه است. 


این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از رخداد‌های امروزه‌ی دنیا این است که مصرف نفت به حد نهایی خود رسیده، یعنی ۲۴ کشور دنیا که بیش از ۹۵ درصد اقتصاد دنیا را در دست دارند؛ در ۵۰ سال قبل ۷۵ درصد مصرف نفت دنیا را داشته‌اند و به دلیل کنترل این نوع مصرف این رقم امروز به حدود ۵۰ درصد رسیده است. 


وی با تاکید بر اینکه نفت یک ماده استراتژیک است، بیان داشت: در گذشته میزان سرانه‌ نفت ۱۰۵ بشکه بوده است و بعد‌ها به ۵. ۵ بشکه و در سال ۲۰۱۲ به ۴. ۴ بشکه افت کرد. 


آیت اللهی افزود: میزان مصرف کشورهای توسعه یافته از ۱۵ درصد در سال ۱۹۴۵ امروزه به ۴۵ درصد رسیده است. 


استاد دانشگاه صنعتی شریف گاز را جایگزین مناسب نفت دانست و گفت: انتقال گاز و منابع آن راحت‌تر و گسترده‌تر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار