ضرورت گسترش روابط علمی و آموزشی میان کشورها/ فراز و فرود سیاسی مانع از روابط فرهنگی ایران و آلمان نشد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در مراسمی که با حضور اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: امروز فرصت شنیدن سخنان ارزشمند وزیر امور خارجه آلمان درباره آموزش و دیدگاههای وی در زمینه آموزش برای ثبات و توسعه پایدار را داریم و از آن به عنوان زمینهای برای تبادل نظر پیرامون مسئله مهمی چون ارتباط علمی ایران و آلمان بهره میبریم.
وی افزود: امیدواریم این نشست علمی فصل تازهای از روابط علمی و دانشگاهی میان دو کشور ایران و آلمان را رقم بزند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به نقش دانشگاه تهران در پیشبرد اهداف علمی ایران یادآور شد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش ایران قصد دارد رسالت و وظیفه خود میداند فرصت تعامل و گفتوگو در سطح ملی و بینالمللی را فرا سازد و از همین منظر حضور شما را در این کانون گرامی میداریم.
نیلی احمدآبادی افزود: گسترش روابط علمی، فرهنگی و آموزشی میان کشورها یک ضرورت است و دانشگاه تهران بنا به رسالت ذاتی خود در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی ایران بر این است فرصتها را برای گفتوگو میان دانشمندان فراهم کند، زیرا زبان علم و گفتوگو میان دانشمندان عاملی مهم در ثبات پایدار و درک مشترک است.
وی افزود: در این دوران شاهد هستیم عدم استفاده از زبان علم و گفتوگو و فرهنگ جامعه جهانی را دچار چه افراطها و تفریطهایی کرده که ضرر آن نه تنها به علم بلکه به کل مسائل مختلف جامعه جهانی سرایت میکند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران به عنوان قدیمیترین مرکز آموزشی ایران در 300 سال گذشته نقشی بیبدیل در توسعه پایدار ایران داشته و با درک فرصت و ضرورت گفتوگوی علمی میان دانشمندان از علم و دانش به عنوان ابزاری برای توسعه استفاده برده و آن را در برنامههای خود قرار داده است.
نیلی احمدآبادی افزود: برنامههای آموزشی مشترک با دانشگاههای جهان و عضویت فعال در شبکههای جهانی با کمک تعاملات علمی و فرهنگی میتواند به ثبات پایدار کمک کند و نقش دانشگاهیان در این زمینه بسیار مهم و تعیینکننده است.
وی با اشاره به فراز و فرودهای روابط ایران و آلمان طی 100 سال گذشته گفت: روابط ایران و آلمان در حوزه مسائل فرهنگی و علمی طی 100 سال گذشته به گونهای بوده که فراز و فرودهای سیاسی نیز نتوانسته مانع از ادامه این فعالیتها شود و حتی در دوران تحریم نیز شاهد مبادلات، تبادلات علمی و فرهنگی میان این دو کشور بودهایم.
رئیس دانشگاه تهران افزود: اینک در پرتو تفکرات خردمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت تدبیر و امید سایه تهدید و تحریم از میان برخاسته، توسعه همکاری میان مراکز علمی و فرهنگی ایران و آلمان در دستور کار است.
نیلی احمدآبادی خطاب به وزیر خارجه آلمان تاکید کرد: حضور شما به عنوان وزیر خارجه آلمان در دانشگاه تهران نشان از عزم جدی شما در این زمینه است و امیدواریم در آینده با قدمهایی که در این خصوص برداشته میشود شاهد توسعه این روابط باشیم.