حامد تقوایی، دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه جهاد علمی گفت: رهبر علم دوست انقلاب اسلامی بارها در سخنرانی هایی که داشته اند از فعالیت های علمی به عنوان جهاد علمی یاد کرده اند؛ به فرموده ایشان ما باید علم را به عنوان یک جهاد دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه در ابتدا باید با تمام وجود به این درک برسیم که حرکت در عرصه علمی امروز همانند جهاد است، افزود: این امر نیاز به یک بصیرت و آگاهی از شرایط موجود کشور و جهان دارد، به طور مختصر جهاد تلاشی است که در برابر یک حرکت خصمانه از سوی دشمن شکل می گیرد و چون عرصه علمی در کشور به طور آشکار مواجه است با چالش های خصمانه از سوی دشمنان پس تعبیر جهاد علمی مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری تعبیر بسیار بجا و هوشمندانه ای است که شاهد این دشمنی ها هم شهدای علمی و تحریم های ظالمانه می باشد.
دانشجوي مقطع دكتري دانشگاه شيراز در رشته مهندسي شيمي با اشاره به اینکه حرکت ما در بعد علمی می تواند در غالب حرکت جهادی باشد، تصریح کرد: اگر زرنگ باشیم باید برویم و از تجربیات جهادی گذشته درس بگیریم، حرکت جهادی در دفاع مقدس یک تجربه ارزشمند و یک الگو است، اگر معیار ما دفاع مقدس و جهاد موفقی که در آن دوران بوده باشد آنگاه می توانیم تشخیص دهیم که آیا امروز در عرصه علمی به عنوان یک حرکت جهادی خوب عمل کرده ایم یا خیر.
تقوایی با بیان اینکه در عرصه روحیه «ما می توانیم» از الگوی دفاع مقدس فاصله زیادی داریم، تصریح کرد: البته به نظرم در برخی موارد دانشجویان و جوان ها از اساتید و مسئولین خودباوری بیشتری دارند، همانطور که مقام معظم رهبری هم بیان فرمودند عده ای هستند که مدام می خواهند به جوان دانشجو نتوانستن را تلقین کنند.
وی با اشاره به اینکه در دفاع مقدس علی رغم کمبود شدید امکانات و بودجه ها و نیروی متخصص شاهد شاهکارهایی مانند پل ها و موشک ها بودیم، بیان داشت: یکی از مهمترین دلایل آن، خودباوری بوده است، امروز نیز اگر بخواهیم در عرصه جهاد علمی موفق باشیم نیاز است خودمان را باور داشته باشیم.
دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه شیراز با بیان اینکه به جز موارد استثنا، نسبت به نمونه جهادی دفاع مقدس در عرصه جهاد علمی عقب تر هستیم، خاطرنشان کرد: هنوز عده ای باور ندارند که اصلا میدان، میدان جهاد است، بسیاری از ویژگی های لازم حرکت جهادی موفق به ندرت به چشم می خورد.
تقوایی با اشاره به عقب ماندن کشور از یک حرکت جهادی موفق، افزود: به جای فداکاری شاهد خساست و حسادت علمی هستیم، به جای تلاش و پشتکار شاهد کم کاری هستیم، انگیزه الهی جای خود را به مقاصد شخصی داده است و مواردی از این دست وجود دارد که برای رسیدن به روحیه جهادی مد نظر مقام معظم رهبری باید روی این موارد بیشتر کار کنیم.
وی با بیان اینکه به نظرم اگر اساتید به وظایف خودشان کامل عمل کنند کمتر کسی پیدا خواهد شد که سختی تحصیل در خارج از کشور را بخواهد تحمل کند، تصریح کرد: رعایت اخلاق اسلامی، به روز بودن از نظر علمی، درک مسائل مادی و معاش دانشجویان از جانب اساتید و مسئولین مهمترین عواملی است که ضعف در اینها از علل اصلی فرار مغز ها می باشد.
دانشجوي مقطع دكتري دانشگاه شيراز در رشته مهندسي شيمي در پایان سخنان خود بیان داشت: توصیه من به دانشجویان و اساتید دانشگاه، درک وضعیت جهادی در عرصه علمی و سپس استفاده از تجربیات و ویژگی های ارزشمند جهادی در دفاع مقدس و پیاده سازی آنها است.