به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد ایرجیان درباره وضعیت رشته ارتوپدی و میزان این نوع جراحی در کشور گفت: در تخصصها و رشتههای مختلف کشوری پیشرفتهای زیادی داشتهایم که رشته ارتوپدی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی در ادامه افزود: در گرایشهای مختلف رشته ارتوپدی از جمله فوق تخصصهای زانو، لگن، شانه، مچ پا، پا، دست و پیوند اعضا در کشور جراحی انجام میشود و برخی استانها در رشتههای تخصصی و فوق تخصصی این رشته پیشرو هستند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه اکثر اعمال جراحی به روز دنیا در حوزه ارتوپدی با کمک استاتید دولتی و خصوصی داخلی در کشور انجام میشود، تاکید کرد: تعویض مفاصل زانو، شانه، لگن همچنین اخیرا تعویض آرنج، مچ پا و جراحی با تهاجم کمتر به عنوان مثال جراحی آرتروز کپی که شانه، آرنج، لگن و قسمتهای مختلف را شامل میشود هماکنون در کشور رو به گسترش است.
در حوزه ارتوپدی در منطقه خاورمیانه رتبه خوبی داریم
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره جایگاه علمی ایران در حوزه ارتوپدی در سطح جهان ابراز کرد: هم اکنون شرایطی ایجاد شده که مراودات اساتید کشور ما و کشورهای خارجی بسیار زیاد شده و تقریباً تبادل اطلاعات علمی و عملی رو به گسترش است که در این باره در منطقه خاورمیانه رتبه خوبی داریم و در جهان نیز رو به پیشرفت هستیم.
مراجعه به کشورهای دیگر برای درمان بیماریهای ارتوپدی فقط سلیقه فردی است
وی در ادامه تصریح کرد: تقریباً تمام اعمال جراحی ارتوپدی پیچیده در داخل کشور انجام میشود و شاید مراجعه به کشورهای دیگر به منظور درمان بیشتر سلیقه شخصی بیمار باشد وگرنه اساتید ارتوپد ما توانمند هستند؛ به جز برخی بیماریهای بسیار خاص مانند سرطان لگن نیازی به مراجعه به خارج از کشور برای درمان وجود ندارد به این دلیل که شاید برخی پروتزهای مخصوص لگن از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نباشد.
ایرجیان، درباره تخصصی شدن جراحیهای حوزه ارتوپدی در کشور خاطرنشان کرد: برخی از اساتید به شکل عمومی به جراحی میپردازند اما معمولاً جراحان به شکل متمرکز بر روی یک عضو مانند مفصل، لگن، آرنج دست یا مچ پا کار میکنند.
زانو درد شایعترین بیماری ارتوپدی در ایران
وی درباره متداولترین بیماری اورتوپدی در کشور اذعان کرد: در ایران مفصل زانو نسبت به سایر مفاصل درگیری بیشتری دارد که شیوه نشستن بر روی زمین، برخواستن همچنین افزایش سن عوامل تاثیرگذار بر این موضوع هستند.
این جراح و متخصص اورتوپدی درباره راههای پیشگیری از بروز آتروز اظهارکرد: ورزش و رژیم غذایی سالم، رعایت نکات فرهنگی درباره نشستن و برخواستن فرد، شیوه مطالعه بر روی زمین یا صندلی، استفاده از نوع دستشویی بر بروز بیماریهای ارتوپدی تاثیرگذار است و بهتر است که از دستشویی فرنگی استفاده شود.
وی تاکیدکرد: استفاده کمتر از پله همچنین تشخیص برخی بیماریهایی که میتوانند عامل بروز آرتوروز باشند و در گذشته تشخص داده نمیشدند در پیشگیری از بروز این بیماری موثر است.