به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو کولیوند رئیس بیمارستان هلال احمر در عربستان در مراسمی که عصر امروز به منظور بررسی فاجعه منا برگزار شد به بیان مشاهدات عینی خود از فاجعه منا پرداخت و اظهار داشت: اوایل حج همه چیز آرام و مثل هر سال اداره می شد. این در حالی بود که وزیر حج عربستان در اولین سه شنبه پس از حضور ایرانیان در عربستان رئیس سازمان حج کشورمان را احضار و رسما به وی اعلام کرد که امسال اجازه برگزاری دعای کمیل را ندارید در این میان اوحدی با ترفندهای مختلف عنوان کرده بود که ما تضمین می دهیم که امسال دعای کمیل را بدون حاشیه خاصی برگزار کنیم و بالاخره با پیگیری های حجت الاسلام قاضی عسگر و اوحدی ساعت 20:30 پنج شنبه اجازه برگزاری دعای کمیل برای ایرانیان صادر و این دعا مطابق هر سال با آرامش برگزار شد تا روزی که حادثه سقوط جرثقیل رخ داد.
کولیوند ادامه داد: در آن روز به دلیل بارندگی زیاد تیم پزشکی جمهوری اسلامی آماده باش بود و این تیم اولین گروهی بود که حتی قبل از تیم های پزشکی عربستان سعودی به مسجد الاحرام اعزام شد در آن حادثه 15 نفر از حجاج ایرانی جان خود را از دست دادند. مصدومین ایرانی دچار جراحات شده بودند به بیمارستان های عربستان منتقل و بقیه در بیمارستان های خودمان مداوا شدند.
وی با بیان اینکه هیچ یک از وعده های مالی عربستان در خصوص آسیب دیدگان حوادث عملی نشد تصریح کرد: عربستان با این اقدامات و دادن وعده های مالی به خانواده های جانباختگان در حقیقت قصد تطهیر خود در حوادث رخ داده را داشت.
رئیس بیمارستان هلال احمر عربستان با اشاره به اینکه دعای عرفه و مراسم برائت از مشرکین به خوبی برگزار شد تصریح کرد: صبح عید قربان ساعت 8:45 صبح یکی از پزشکان با من تماس گرفت و اعلام کرد در منا ازدحام شدیدی صورت گرفته و عده ای فوت کرده اند براساس این خبر بیمارستان منا تقریبا خالی شد و همه برای کمک به مصدومین به محل اعزام شدند و این بیمارستان تنها با حضور خواهران اداره می شد.
کولیوند با بیان اینکه در مراسم حج امسال تعداد نیروهای کمکی جمهوری اسلامی در مسیر با توجه به کهولت سن حجاج و گرمای هوا تعداد قابل توجهی بود تصریح کرد: متاسفانه امسال نیروهای سعودی به کار گرفته شده برای مدیریت مراسم حج بسیار جوان و بی تجربه بودند که درکی از امداد، حج و تجمعات انبوه نداشتند آن ها مسیرهای که ما در انجا نیرو مستقر کرده بودیم را بستند و در آن ازدحام عده زیادی سر پا جان خود را از دست دادند این ازدحام شهید جمعیت باعث شد شش تا هفت طبقه انسان روی هم بیفتند و این شرایط در حالی بود که نظامیان مسیر را بسته بودند و دوستان برای امداد و نجات با برخورد بد نیروهای نظامی مواجه بودند.
وی تصریح کرد: خیلی از افرادی را که نجات پیدا کردن مهلکه از شدت تشنگی عنوان می کردند همه جا تاریک است عده مشکلات کلیوی پیدا کرده بودند و این شرایط در حالی بود که ما شاهد برخوردهای خشن برخی مامورین بودیم مثلا روحانی کاروان ما عنوان می کرد به محض این که مامورین سعودی فهمیده بودند وی شیعه و ایرانی است به وی بی حرمتی کرده بودند
رئیس بیمارستان هلال احمر عربستان با بیان اینکه نیروهای عربستانی در کار شناسایی مصدومین و اجساد ایرانی ممانعت ایجاد می کردند تصریح کرد: این در حالی بود که خود مامورین سعودی در شناسایی اجساد نه کاری بلد بودند و نه اجازه اقدام به افراد غیرسعودی را می دادند.
کولیوند با اشاره به اینکه موضوع انتشار گاز سمی در منا واقعیت نداشت تصریح کرد: اما عملیات امدادرسانی در آن شرایط با اهمال کاری نیروهای عربستانی روبه رو بود و بعضا در آن شرایط سخت آن ها مشغول بازی با موبایل بودند.
وی ادامه داد: در بیمارستان های عربستان مصدوم ایرانی روی زمین بود در حالی که در بخش تخت خالی موجود بود و غیر از دو بیمارستان نور و ملک عبدالله که بیمارستان های اصلی عربستان هستند بیمارستان های موسمی منا برخوردهای تعصبی با ایرانیان داشتند.
رئیس بیمارستان هلال احمر عربستان در ادامه این نشست با بیان این که کار شناسایی مجروحین نیز کار ساده ای نبود افزود: چهره های ایرانیان، مصری ها و پاکستانی ها شباهت زیادی با یکدیگر داشت و این شناسایی را با مشکل بیشتری روبه رو می کرد اما نیروهای ایرانی تمام بیمارستان های منا طائف وجده را تخت به تخت جستجو کردند کار شناسایی مصدومین ظرف سه روز پایان یافت و همان شب حجت الاسلام قاضی عسگر و اوحدی دستور تشکیل چند کمیته از جمله کمیته حقیقت یاب را صادر نمودند.
کولیوند افزود: پس از بازگشت از منا کار شناسایی اجساد آغاز شد برای این امر به سردخانه ها مراجعه کردیم و از 900 کشوی موجود در سردخانه ها 180 جسد را شناسایی کردیم اما به غیر از این 21 کانتینر وجود داشت که مخصوص نگه داری مرغ بود اما اجساد در آن کانتینرها در شرایط غیراستاندارد و روی هم نگهداری می شدند و بوی تعفن این اجساد به حدی بود که نزدیک شدن به آن ها کار ساده ای نبود.
وی ادامه داد: در این شرایط مقامات عربستانی اعلام کردند براساس حکم حکومتی تعدادی از اجساد را باید به سرعت به خاک سپرد و عنوان شد از این اجساد تست DNA به عمل خواهد آمد و پس از به خاکسپاری مقبره الشهدا بنا خواهیم کرد در این شرایط اجازه انتقال اجساد ایرانی به کشور به هیچ عنوان صادر نمی شد تا اینکه دکتر هاشمی وزیر بهداشت و هیئت همراه به عربستان اعزام شدند.
رئیس بیمارستان هلال احمر عربستان با بیان اینکه پس از برگزاری جلسه بین اوحدی، قشقاوی و هاشمی با وزیر بهداشت عربستان شرایط قدری بهتر شد تصریح کرد: انصافا وزیر بهداشت انسان پرتلاشی است و برآیند آن جلسه با حضور وی براین شد که اجساد ایرانی به کشور منتقل شوند و DNA در ایران و با نظارت عربستان صورت پذیرد تا اگر در میان این اجساد جنازه غیرایرانی بود مشخص شود این همزمان با صحبت های علی وار مقام معظم رهبری در ایران شد و پس از ایراد این سخنان توسط مقام معظم رهبری وزیر بهداشت عربستان شخصا پیغامی صادر و اعلام کرد قصد ملاقات با وزیر بهداشت ایران را دارد.
کولیوند ادامه داد: براین اساس مجوز انتقال اجساد ایرانی به کشور صادر شد و پس از صحبت های مقام معظم رهبری همکاری ها با تیم ایرانی به شدت بالا رفت و با دستور مقام پادشاه عربستان قرار بر آن شد تا تمام اجساد به کشور منتقل شوند و این اتفاق با مانور رسانه ای در عربستان صورت گرفت.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در حوادث حرم و منا در حج ابراهیمی امسال عزیزانی زیادی را از دست دادیم که از خداوند برای آن ها طلب مغفرت و برای بازماندگان آرزوی صبر می کنیم.