به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، شب گذشته دانشگاه مازندران میزبان مناظره ای با موضوع «آیا رابطه با آمریکا متضمن منافع ملی است؟» بود.
این مناظره بین عبدالرضا داوری، عضو هیإت علمی دانشگاه تهران با داریوش قنبری، نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی در دوره های هفتم و هشتم بود، که داوری در مخالفت با رابطه با آمریکا و قنبری در موافقت رابطه با آمریکا سخنانی کردند.
البته این جلسه آنقدر بی روح برگزار شده بود که تقریبا نیمی از دانشجویان، کاری غیر از گوش دادن به سخنان مهمانان انجام می دادند، مابقی دانشجویان نیز در حالت خواب و بیدار به سر می بردند.
اما پس از سخنان نماینده اصلاح طلب و موافق رابطه با آمریکا، یکی از دانشجویان به مناظره با این نماینده پرداخت و به قولی کم کاری، نماینده مخالف رابطه را جبران کرد.
در ادامه مناظره نماینده اصلاح طلب و دانشجوی دانشگاه مازندران را می خوانید:
آمریکا به دنبال دخالت در ایران نیست
داریوش قنبری با بیان اینکه آمریکا دیگر در جهان دوقطبی نیست، اما منافع جهانی دارد، افزود: آمریکا قصد دخالت در کشور ما را داشته، اما اکنون همه چیز متحول شده است.
وی بیان کرد: آمریکا با یک مقدار تغییر بهصورت سلسله مراتبی در کشورهای دیگر دخالت میکند، همچنین انگیزه دخالت آمریکا در داخل کشورها کمتر شده است.
این فعال سیاسی و اجتماعی با اشاره به اینکه سیاست آمریکا در حال تغییر است و بهصورتی هم نیست که به دشمنان ایران دست دوستی بدهد، افزود: بهترین حالت در شرایط سیاسی موجود، این است که بخش خصوصی کشور باید با آمریکا همکاری کند.
قنبری در ادامه بحث، آمریکا را یک کشور سوسیالیست معرفی و اظهار کرد: آمریکا با هر کشوری که رابطه ایجاد کند، آن کشور از نظر تکنولوژی و صنعت پیشرفتهای چشمگیری میکند، بهعنوان نمونه میتوان به چین اشاره کرد که ساختهشده آمریکاست و نمونه دیگر آن نیز حجم مبادلاتی است که با کشورهای در حال تعامل انجام میشود.
پس از سخنان این نماینده اصلاح طلب و موافق رابطه با آمریکا، دانشجوی بسیجی دانشگاه مازندران به سخنان قنبری پاسخ داد.
تا اصلاح طلبان هستند، آمریکا نیاز به سفارت در ایران ندارد
محمد علی کتابچی با اشاره به موضوع دخالت آمریکا در دیگر کشورها گفت: البته بنده هم با شما در مورد خاص ایران موافق هستم، ولی نه در سطح جهان، چرا که در سطح جهان وقتی خصوصا به اوضاع کشورهای خاورمیانه نگاه می کنید، وضع موجود حاکی از دخالت آمریکا در اوضاع داخلی آنها می باشد.
وی در ادامه با اشاره به تغییر رویکرد آمریکا در خصوص دخالت در ایران افزود: آمریکا در سال های اخیر به این نتیجه رسید که نمی تواند به طور مستقیم در ایران وارد شود، چرا که مردم هوشیارند و در مقابل آنها می ایستند، از این رو نحوه دخالت خود را تغییر داد.
این دانشجوی بسیجی ادامه داد: آمریکا تصمیم گرفت تا با سرمایه گذاری بر نیروهای داخلی سست عنصر و متمایل به غرب از توان داخلی برای ضربه زدن به ایران استفاده کند و برای این کار روی نیروهای اصلاح طلب سرمایه گذاری کرد.
کتابچی با اشاره به فعالیت اصلاح طلبان علیه نظام تصریح کرد: شما درست می گویید، آمریکا خودش مستقیم دخالت نمی کند، چون جناح اصلاحات در حال پیگیری منویات و خواسته های این کشور مستکبر در ایران است.
وی تاکید کرد: به نظر من اصلا نیازی به تاسیس سفارت آمریکا در داخل ایران نیست، چون پرچم داران اصلاحات امروز همان کار سفارت جاسوسی را برای آمریکا پیگیری می کنند.
کتابچی برای تایید سخنان خود به نامه سران اصلاحات در سال ۸۳ اشاره کرده و افزود: اگر افشاگری مایکل لدین در مورد نامه سران فتنه را به خوبی مطالعه کنید، ننگ بودن اصلاحات را بیشتر درک می کنید.
این دانشجوی بسیجی در ادامه سخنانش با اشاره به کتاب انتخابات سخت هیلاری کلینگتون گفت: تا جایی که ما مطلعیم خانم هیلاری کلینتون در کتاب انتخابات سخت، به تربیت ۵۰۰۰ نفر برای آشوب های تهران اعتراف کرده است و این در حالی است که شما معتقدید که آمریکا قصد دخالت و نفوذ در کشورها خصوصا ایران را ندارد.
وی در پایان سخنانش در پاسخ به این جمله قنبری که گفته بود هر کشوری با آمریکا رابطه برقرار کند پیشرفت خواهد کرد و رابطه با آمریکا متضمن منافع ملی ماست، افزود: آقای قنبری! اگر رابطه با آمریکا متضمن منافع ملی ما بود، نامه ۲۰۰۳ رئیس دولت اصلاحات یا سکوت روحانی در برابر راه ندادن نماینده ایران در سازمان ملل باید این منافع را تامین می کرد، اما چیزی که ما شاهد آن بودی افزایش دشمنی آمریکای جهانخوار با ملت ایران بود که نمود آن را نیز در فتنه سال ۸۸ مشاهده کردیم.
پس از این سخنان دانشجوی بسیجی، نماینده اصلاح طلب به هیچ یک از سخنان مطرح شده پاسخ نداد و از دانشجویان خواست تا سوالتشان را برای او بفرستند.
در زیر بخشی از سخنان داوری، مخالف رابطه با آمریکا نیز آورده شده است.
داوری در این مناظره گفت: از زمان روی کار آمدن هاشمی در کشور، رویکرد کشور در توسعه تغییر کرد.
وی بیان داشت: این مدل به دنبال تعریف ساز و کار توسعه همراه با معیارهای جهانی بود و این تفکر در دوران در دولت اصلاحات و نیز در دولت فعلی ادامه پیدا میکند.
این مسئول خاطرنشان کرد: دولت روحانی دولت دوم هاشمی است و تلاش دارد اقتصاد کشور را بر مبنای توسعه روابط خارجی پیگیری و اجرایی کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مهمترین رشد توسعهنیافتگی ایران در چالش سرمایهداری در پنج سال اخیر در مناطق کمتر توسعهیافته است که در ۱۵۰ سال اخیر سرمایههای ما معکوس بوده و همین باعث عمیقشدن توسعهنیافتگی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع رابطه ایران و آمریکا گفت: واقعیت این است که در رابطه مذکور، فقط یک دهک از ارتباط با آمریکا نفع میبرند و هفت دهک آخر متضرر میشوند. همچنین شکل حضور آمریکا در منطقه هم تغییر کرده که دیگر نمیشود سر مردم بمب خوشهای ریخت و کشتار دستهجمعی انجام داد.
وی با بیان اینکه گویا بهترین مدیر، فردی است که از منافع دیگران در راستای منافع خود استفاده کند، افزود: با این اوصاف بهترین مدیر استراتژیک، شیطان است که با استفاده از نقاط ضعف انسان، آنها را گمراه میکند!
داوری با اشاره به اقتصاد آمریکا گفت: اگر آمریکا نتواند جلوی کشور چین را بگیرد، در دو سال آینده ورشکستگی و فروپاشی آن حتمی است، زیرا آمریکا ۱۹ هزار میلیارد دلار بدهی سالانه دارد که از این رقم، تنها ۳۰ درصد آن متعلق به چین است که آمریکا بعد از اجراییشدن برجام در ایران بهخاطر داشتن ترس از منطقه بهویژه چین، ژاپن را به حالت نظامی درآورده است.
هیچکس فتنه گری ایشان در انتخابات دوره هشتم در شهر ایوان را فراموش نخواهد کرد.
آقای قنبری گفته سیاست آمریکا جوری هست که با دشمنان ما دست دوستی نمیده میشه یه تعریفی از دشمنان ایران داشته باشن البته تعریف دشمن توسط ایشون به درد خودشون میخوره آخه مردم ایران در راس دشمنانشون آمریکا به عنوان شیطان بزرگ میشناسند
مرحبا به این دانشجوی باغیرت که تونست در دهان این یاوه گو ببنده