به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی در نشست خبری افزود: مصوبه شورای عالی امنیت ملی درخصوص برجام تصویب مشروط و یک گام از این مسئله بود و ضرورت داشت گام دوم هم برداشته و مشخص شود که این مصوبه مشروط چطور اجرا شود.
وی اضافه کرد: به همین علت مجلس شورای اسلامی به این مسئله وارد شد و اجرای مشروط برجام را تصویب کرد.
رضایی ادامه داد: با انتشار نامه رهبر معظم انقلاب اگر نواقصی در آن دو مصوبه وجود داشت برطرف شد و براین اساس اکنون مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی و نامه رهبر معظم انقلاب سه سند کامل و جامع است که برجام طبق آن اجرا و رصد خواهد شد.
وی گفت: براساس این اسناد، مردم و دستگاههای ذیربط میتوانند بر اجرای برجام نظارت کنند تا مشخص شود که چه اتفاقی خواهد افتاد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، برجام را شامل تهدیدات و فرصتها یا مجموعهای از تهدیدات و فرصتها دانست و افزود: مسئولان باید برنامه ای تنظیم کنند که در چارچوب آن بتوان از فرصتها استفاده و کشور را از تهدیدات آن مصون کرد تا ارزشهای انقلاب حفظ شود که دولت و مجلس این کار را خواهند کرد.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امریکا اگر بخواهد شعار مرگ بر امریکا در ایران پایان یابد، باید رفتارهایش را با ما عوض کند زیرا ما در 80 سال گذشته جز کودتا، تحریم، سرکوب و جنگ از آنان ندیدهایم.
وی با طرح پرسشهایی خطاب به دولتمردان امریکا گفت: به چه علت امریکا علیه دولت ملی ایران کودتا و از سرکوب ملت ایران در 15 خرداد حمایت کرد؟
رضایی افزود: به چه علت دولت امریکا از جنگ هشت ساله ارتش عراق و حزب بعث بهویژه شخص یاغی و متجاوز صدام حمایت و در مقابل بمباران شیمیایی علیه ما سکوت کرد؟
وی اضافه کرد: باید مشخص شود به چه علت دولت امریکا سالهای متمادی کشورمان را تحریم کرد؛ با این اوصاف ما از این دولت جز کودتا، سرکوب، جنگ و تحریم علیه ملت ایران چیزی ندیدهایم.
رضایی تاکید کرد: بر این اساس چطور انتظار دارند مردم ایران شعار مرگ بر امریکا را فراموش کنند، آنان باید تغییری بنیادین در رفتارهایشان با ملت ایران نشان دهند.
گزارش لاریجانی از مذاکراتش با پوتین
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی گزارشی از مذاکرات اخیرش با رئیس جمهور روسیه را در نشست امروز مجمع به اعضا ارائه کرد.
رضایی افزود: آقای لاریجانی در سفر اخیر به روسیه مذاکرات مهمی با پوتین انجام داد و مقرر شد روابط ایران و روسیه تقویت شود که وی گزارشی در این باره ارائه کرد.
وی همچنین گفت: در نشست امروز آقای حداد عادل گزارشی از سفر اخیرش به چین ارائه کرد. مقامات چین ابهاماتی درباره احتمال تغییر سیاست های کشورمان در قبال کشورهای آسیایی مانند چین پس از برجام داشتند که آقای حداد عادل به خوبی توانسته است در این باره توضیح دهد.
رضایی افزود: با توضیحات آقای حداد عادل تاکید شده است که برجام هیچ تغییری در سیاست های کشورمان در قبال کشورهای دوست ایجاد نمی کند زیرا سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران مستقل است.
وی گفت: در نشست امروز همچنین آقای شمخانی گزارشی از روند پیشروی نیروهای مقاومت در سوریه و تاثیر مشکلات جوی بر این پیشروی ها که سبب کندی آن شده است، ارائه کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش افزود: در نشست امروز جاری شدن سیل در چند استان کشور به ویژه ایلام و بروز مشکل تنگی نفس برای 8 تا 10 هزار نفر از مردم اهواز بررسی شد.
رضایی ضمن ابراز همدردی با سیل زدگان و آسیب دیدگان مردم اهواز گفت: به زودی سازمان محیط زیست علت بروز مشکل برای این شهروندان اهوازی را اعلام خواهد کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: مسئولان کشور هرچه سریع تر به خسارت های واردشده به مردم در این استان ها رسیدگی کنند.
وی گفت: ظاهرا پدیده جوی جدیدی از دریای عمان وارد کشورمان شده است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی با این پدیده آشنایی دارند و سازمان های مسئول در این کشورها برای مواجهه با آن آماده اند اما این پدیده در کشورمان نخستین بار اتفاق می افتد.
رضایی افزود: احتمالا تا پایان آذر احتمال بارش های شدید و جاری شدن سیل های بزرگ وجود دارد به همین علت باید برای مقابله با پیامدهای آن آمادگی های لازم ایجاد شود.
ایجاد کمیسیون اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از ایجاد کمیسیون اقتصاد مقاومتی در دبیرخانه این مجمع خبر داد.
محسن رضایی در ادامه نشست خبری هدف از ایجاد این کمیسیون را پیگیری جدی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و نظارت جدیتر بر اجرای آن برشمرد.
وی گفت: وزارت کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور همکاری خوبی از نظر آموزش با ما دارند و ما قصد داریم از نظر آموزشی به بخشهای مختلف ذیربط کمک کنیم تا از نظر آموزشی و نظارت به طور جدیتر در عرصه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اقدام شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدام امریکا در فروش ناوهای پیشرفته به عربستان افزود: آنان می خواهند با استفاده از این ناوها خلأ خروج ناوهای هواپیمابر امریکایی در خلیج فارس را جبران کنند.
رضایی گفت: نتیجه این اقدام این است که عربستان ناامنیهایی که در سوریه و یمن ایجاد کرده است به خلیج فارس نیز بکشاند.
وی هشدار داد: هر نوع ناامنی در خلیج فارس ایجاد شود، امریکاییها مسئول آن هستند و نمیتوانند از آن کنار بکشند.
رضایی گفت: در 15 سال گذشته بر اثر ناامنیها در منطقه ما، یک میلیون نفر کشته، دو میلیون نفر مجروح و بیش از 20 میلیون نفر آواره شدهاند که این به نوعی جنگ جهانی خاموش است که هنوز ادامه دارد و ناشی از سیاستهای کشورهایی مانند امریکاست.
رضایی ادامه این روند را خطرناک دانست و افزود: اخیراً برخی مقامات امریکا مانند برژینسکی اظهار کردند که منطقه خاورمیانه از کنترل خارج شده است، این یعنی اینکه میخواهند به ناامنیها ادامه دهند؛ چه کسانی در این منطقه ناامنی ایجاد کردهاند؟
وی گفت: امریکاییها یک سال و اندی پیش ادعای ایجاد ائتلاف علیه داعش کردند اما به محض اینکه ما به روسیه کمک کردیم و از این کشور خواستیم در سوریه دخالت کند، فشار بسیاری بر امریکاییها وارد شده است که علیه داعش فعالیت کنند؛ چرا یک سال و نیم قبل این کار را نکردیم؟
رضایی افزود: این بدان معنی است که خود آنان در ایجاد ناامنیها نقش دارند؛ ما ادامه ناامنیها را در منطقه خودمان، به مصلحت این منطقه و جهان نمیدانیم و آن را به زیان جامعه بشری میدانیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به ادامه حملات علیه داعش در سوریه اظهار داشت: می پذیریم که عملیات ارتش سوریه و مقاومت علیه تروریستها بهکندی پیش میرود اما این ناشی از دو علت است.
رضایی گفت: نخست آنکه تکفیری ها در میان مردم سنگر گرفته اند و در بسیاری از مناطق مردم به ویژه در روستاها در محاصره تکفیری ها هستند به نحوی که ارتش سوریه با استفاده از بالگرد برای آنان آب و غذا می برد.
وی افزود: طبیعی است در این مناطق جنگ باید با دقت پیگیری انجام شود به همین علت عملیات در این مناطق با کندی پیش می رود .
رضایی شرایط جوی را نیز در کندی عملیات نظامی علیه تروریست ها در سوریه مؤثر دانست و تاکید کرد: بدانند که ما به هیچ عنوان از حمایت از دولت سوریه و مقاومت کوتاه نمیآییم.
وی افزود: مذاکرات سیاسی روند خود را دارد و ما همواره دیدگاهمان این بوده است که فقط مردم سوریه باید برای خودشان تصمیم بگیرند و اکنون نیز از مذاکراتی که به نفع این ملت باشد، حمایت می کنیم.
رضایی تاکید کرد: با این حال تا وقتی که تکفیریها را در عراق و سوریه دفن نکنیم دست از حمایت از دولت و ملت این کشور برنخواهیم داشت؛ تروریستها باید دفن شوند و این غده سرطانی باید از بین برود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شما اخیراً با انتشار یادداشتی درباره برجام از احتمال بازگشت استبداد در کشور سخن گفته بودید چه کسانی قصد بازگرداندن استبداد داشتند گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون اگر ولایت فقیه و رهبری نبود چند بار امکان بازگشت استبداد وجود داشت.
رضایی افزود: هم در زمان امام راحل این امکان وجود داشت که با نمونههایی مانند بنی صدر روبهرو بودیم و هم در زمان زعامت رهبر معظم انقلاب.
وی گفت: نمی خواهم عدد تعیین کنم اما حداقل 4 یا 5 بار امکان بازگشت استبداد وجود داشت که وجود ولایت فقیه مانند چشم بیدار از منافع ملی، آزادی و استقلال دفاع می کند و مانع از بازگشت استبداد به کشور می شود.
رضایی افزود: وجود ولایت فقیه مانع از این شد که استبداد به شکلها و با شعارهای مختلف بازگردد؛ لزومی ندارد که نقاط خاصی را بگویم که مبنای تفسیر و تحلیل شود.